Αρχική | Διάφορα | Media | Δικαίωση: Το νέο σήριαλ του Mega που ξεκινά από την Σύρο

Δικαίωση: Το νέο σήριαλ του Mega που ξεκινά από την Σύρο

Δικαίωση: Το νέο σήριαλ του Mega που ξεκινά από την Σύρο

Το 1992 στη Σύρο. Ένας πολιτικός με τη γυναίκα του, η οποία είναι αναγνωρισμένη ηθοποιός, έχουν ένα παιδί τεσσάρων ετών. Είναι η εποχή που οι πολιτικοί έχουν βαθύτατη ανάμειξη σε σκάνδαλα και η χώρα είναι σχεδόν σε πτώχευση. Το μικρό κορίτσι θα γνωρίσει εκεί το μικρό αγόρι της δεύτερης πρωταγωνιστικής οικογένειας της σειράς. Μια λαϊκή οικογένεια που είναι αντίπαλη με αυτή των γονιών της - και πολιτικά και κοινωνικά και θρησκευτικά, καθώς η μία οικογένεια είναι ορθόδοξη και η άλλη καθολική. Τα δύο αυτά παιδιά θέλουν να είναι μαζί, όμως η μοίρα θα τους χωρίσει. Εδώ έρχεται η πρώτη μεγάλη ανατροπή: Στην οικογένεια του πολιτικού ένας πολιτικός του αντίπαλος βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας του. Γυρνάει για να πάρει εκδίκηση, καθώς έχει χάσει τη γυναίκα του και το παιδί του. Έτσι, θα κάνει σχέση με τη γυναίκα του πολιτικού και στη συνέχεια θα τον δολοφονήσουν. Ο εραστής επιστρέφει στη φυλακή, όμως από τον δεσμό θα προκύψει ένα παιδί. Εκείνος παίρνει πάνω του το έγκλημα με αντίτιμο, όταν γεννήσει η Βάλια, η ηθοποιός, να πάρει αυτός το παιδί

«Ξεκινάω πάντα από ένα πραγματικό γεγονός που είτε το έχω διαβάσει είτε μου το έχουν διηγηθεί. Δημιούργησα τον πρώτο και βασικό μύθο με αφορμή την ιστορία ενός συγγενικού μου προσώπου που εγκατέλειψε την οικογένεια του και δημιούργησε μια νέα. Αυτή η νέα οικογένεια είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδί, που μεγάλωσε χωρίς να γνωρίσει την προηγούμενη οικογένεια. Ήξερε βέβαια την ύπαρξη της. Έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη οικογένεια της «Δικαίωσης», η οποία είχε αφορμή τις αντιδράσεις της κοπέλας που ανέφερα. Πώς μεγάλωσε και το μίσος που ένιωσε για την προηγούμενη οικογένεια, όταν ο πατέρας κάποια στιγμή γύρισε εκεί», εξήγησε στο tvέθνος ο Δημήτρης Αρβανίτης και συνέχισε για το πότε συμβαίνουν οι ιστορίες της «Δικαίωσης»

Πίσω από τη λέξη Δικαίωση κρύβεται μια πολύ μεγάλη ιστορία μιας κοπέλας η οποία θα ζητήσει τη δικαίωση της. Θα ζητήσει δηλασή μέσα από τη ζωή, μέσα από τα γεγονότα και τους μύθους που θα τρέχουν, μια δικαίωση για την προσωπικότητα της, τη δικαίωση για αυτό που έχασε πριν γεννηθεί και δικαίωση για αυτό που έγινε αφού γεννήθηκε.Τολμήσαμε με το κανάλι να κάνουμε ένα προϊόν που είναι φιλόδοξο. Το πρώτο φιλόδοξο προϊόν μετά από πολύ καιρό στην ελληνική τηλεόραση»!

Ποια είναι η βασική υπόθεση;

«Αφορά δύο οικογένειες. Μια λαϊκή και μία αστική. Στη Σύρο λοιπόν, αυτές οι δύο οικογένειες έχουν σύγκρουση συμφερόντων όπως πάντα. Πίσω από όλα είναι τα λεφτά. Τα λεφτά γεννούν πάθη, τα λεφτά γεννούν μίση. Ό,τι και να θέλουμε να πούμε δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό υπάρχει. Πίσω από αυτή την πρώτη πάλη, υπάρχει και μία ταξική πάλι και μια θρησκευτική πάλη. Αυτές οι δύο οικογένειες στη σύγκρουση τους έχουν δύο παιδιά και αυτά είναι τότε πολύ μικρά τεσσάρων με πέντε χρονών. Θα τα δούμε πολύ αργότερα και θα παρακολουθήσουμε και τις δικές τους ιστορίες. Αυτό θα ήταν πολύ απλό, πλην όμως η βασική μας πρωταγωνίστρια θα κάνει ακόμα ένα παιδί. Αυτό το παιδί θα γίνει κάτω από μυστήριες συνθήκες, αλλά αυτό το τρίτο παιδί θα ζητήσει πρώτο τη δικαίωση για έναν κόσμο που δεν τον γνώρισε όπως θα έπρεπε να τον γνωρίσει»
Πως δημιουργήθηκε το... παζλ των πρωταγωνιστών;
«Οι πρωταγωνιστές σε αυτό το σίριαλ είναι πάρα πολλοί γιατί η δομή του είναι τέτοια που αρκετοί από τους πρώτους ήρωες του ΄92 στα πρώτα τέσσερα πέντε επεισόδια δυστυχώς πεθαίνουν. Επίσης αρκετοί από τους πρωταγωνιστές παίζουν σε δύο ηλικίες, άρα δεν είναι πάντα οι ίδιοι» λέει ο Δημήτρης Αρβανίτης ο οποίος αποκαλύπτει ότι όταν αρχίσουν οι δίκες κάθε δέκα επεισόδια προστίθενται δύο γκεστ σταρς, με μια άλλη καινούρια ιστορία που μπαίνει μέσα στις βασικές.» είπε στην κάμερα του Mega.

Αν έχετε αγαπήσει την «Ζωή της άλλης», αν έχετε λατρέψει τα «Κλεμμένα Όνειρα», ετοιμαστείτε να… εθιστείτε με την «Δικαίωση»! Ο μετρ των τηλεοπτικών επιτυχιών, ο Δημήτρης Αρβανίτης την επόμενη σεζόν έρχεται στο Mega με μία ολοκαίνουργια σειρά, με μία σειρά η οποία θεωρείται βέβαιο πως θα είναι η επόμενη Megaλη επιτυχία.

Ο γνωστός σκηνοθέτης έχει ετοιμάσει για τα μάτια μας και μόνο μία σειρά πλημμυρισμένη πάθη, ίντριγκες, έρωτες και πολλά ένοχα μυστικά… Βλέπετε, γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο του πώς να σε κάνει να κολλάς με τις δουλειές του και να τις παρακολουθείς μετά μανίας.

Αυτή την εποχή μάλιστα, ασχολείται με το καστινγκ αυτής της δουλειάς, μιας και εκτός από λαμπερούς πρωταγωνιστές αναζητά και πολλά φρέσκα πρόσωπα, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τους βασικούς ρόλους εκεί πιθανότατα θα δούμε τους Αλέξανδρο Σταύρου, Τάνια Τρύπη, Αθηνά Οικονομάνου και Μυριέλλα Κουρεντή.


Μπορεί ακόμα η φετινή χρονιά να μην έχει ρίξει αυλαία, όμως, ο γνωστός σκηνοθέτης έχει ξεκινήσει την εντατική προετοιμασία της «Δικαίωσης», γιατί θέλει μέχρι το καλοκαίρι τα πάντα να είναι έτοιμα, έτσι ώστε να ξεκινήσει γυρίσματα χωρίς να τον κυνηγά ο χρόνος.

Η «Δικαίωση» ,λοιπόν, γυρίζει τον χρόνο πίσω και μας ταξιδεύει στον 1988 στην πανέμορφη Σύρο.Εκείνο το καλοκαίρι στο νησί, θα σημαδέψει και θ’ αλλάξει για πάντα τις ζωές των ηρώων μας. Το κουβάρι της ιστορίας μας ξεκινά να ξετυλίγεται ανάμεσα σε δύο οικογένειες, του Μενέλαου και του Λευτέρη. Δύο οικογένειες οι οποίες συγκρούονται σφόδρα, μιας και το πάθος τους για εξουσία τις τυφλώνει για τα καλά.

Το μίσος και ο ανταγωνισμός που υπάρχει ανάμεσά τους, εννοείται πως έχει χωρίσει και τα παιδιά τους, τον Χρήστο και τη Νάντια… Τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν εκείνοι, αφού τα παιδιά τους όχι μόνο δεν είναι ορκισμένοι εχθροί, αλλά αγαπιούνται και τρελά!


Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης παίζει η Κάτια, που με δολοπλοκίες και ψέματα, κινεί τα νήματα στις ζωές των παιδιών της καθώς και όσων πέφτουν στον έρωτά της. Σκηνοθετεί τη δολοφονία του άντρα της και απαρνιέται το δεύτερο εξώγαμο παιδί της, τη Τζίνα. Μεγαλωμένη μέσα στο μίσος για τη φυσική της μητέρα, η Τζίνα ζει κι αναπνέει για να την εκδικηθεί, αγνοώντας ποιος πραγματικά είναι ο πατέρας της.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο Χρήστος και η Νάντια σπουδάζουν στη Νομική, μα ο εγωισμός δεν αφήνει τον έρωτά τους να εκδηλωθεί. Απανωτά λάθη και παρεξηγήσεις, πρόσωπα κλειδιά που θα καθορίσουν το μέλλον τους και μπαίνουν εμπόδιο στη σχέση τους, οδηγούν τον έναν μακριά από τον άλλο, μέχρι την ώρα που ξανασυναντιούνται στο νησί. Εκεί όπου μια παρορμητική απόφαση του Χρήστου θα ανατρέψει τις ισορροπίες και θα πληγώσει ανεπανόρθωτα τη Νάντια.

Τα χρόνια περνούν και οι δύο νέοι θα βρεθούν αντιμέτωποι και στον πολιτικό στίβο. Αδυσώπητες μάχες ανάμεσά τους κι ο έρωτας να υποβόσκει πάντα στο παρασκήνιο.

Ένα γαϊτανάκι μύθων, προσώπων, πολιτικών σκανδάλων, ερώτων και εκδίκησης μπλέκεται γύρω από το κεντρικό ζευγάρι, με τον επιχειρηματία Ανδρέου να αποτελεί τη σκοτεινή σκιά πίσω από το καθετί. Σε συνεργασία πάντα με την Κάτια, καθώς δηλώνει ορκισμένος θαυμαστής της, εκτελεί εντολές και με τον τρόπο του την προστατεύει.

Η αστυνομία πάντα ένα βήμα πίσω του, εκβιασμοί, φόνοι και βρώμικο χρήμα αποτελούν την καθημερινότητά του. Έχει όμως κι αυτός την αχίλλειο πτέρνα του... Ο χρόνος τρέχει και η προσμονή της εκδίκησης από την Τζίνα θεριεύει. Μοναδικός της στόχος να οδηγηθεί στη προσωπική της λύτρωση, στην προσωπικής της… «Δικαίωση»!

Η «Δικαίωση» θα κάνει το ντεμπούτο της στους δέκτες μας την σεζόν 2014-2015 και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί για το αν μιλάμε για μία σειρά που θα βγαίνει στον αέρα μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ή για μία σειρά η οποία θα έρθει για να ενισχύσει το πρόγραμμα του Mega σε καθημερινή βάση. Το τι ακριβώς θα αποφασιστεί έχει να κάνει φυσικά και με την απόφαση που θα παρθεί και σε σχέση με τα «Κλεμμένα» και με το αν συνεχίσουν τελικά το ταξίδι τους στους δέκτες μας και για τέταρτη σεζόν. Ίδωμεν!

Μια μεγάλη ιστορία αγάπης που γεννιέται ανάμεσα σε δυο μικρά παιδιά στη Σύρο. Μια οικογενειακή βεντέτα κι επικίνδυνα μυστικά από το παρελθόν μπαίνουν ανάμεσα τους... Μια νέα κοπέλα που αναζητά τη δική της δικαίωση για τη ζωή που της έκλεψαν και τη μητέρα που την απαρνήθηκε... Μια αδίστακτη γυναίκα, μεγάλη ντίβα του θεάτρου, που θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθούν οι φιλοδοξίες της... Άνθρωποι διαφορετικοί φαινομενικά μεταξύ τους που οι ζωές τους διασταυρώνονται με ένα μοναδικό σκοπό... τη δικαίωσή τους.

Ο Δημήτρης Αρβανίτης, ο σκηνοθέτης που τα τελευταία χρόνια έχει υπογράψει σειρές με μεγάλη επιτυχία στο Mega, όπως «Η Ζωή της Άλλης» και «Κλεμμένα Όνειρα», υπογράφει τη νέα δραματική σειρά με τίτλο «Δικαίωση».

Η ιστορία ξεκινά όταν η Τζίνα, μια σύγχρονη νεαρή κοπέλα, μαθαίνει την περιπετειώδη ζωή του πατέρα της και ταυτόχρονα τη σχέση της με την κραταιά οικογένεια Βαρνέζη, μια σχέση που αυτή ως τώρα αγνοούσε. Όλα είχαν ξεκινήσει το 1992, όταν ο Μενέλαος Βαρνέζης -απόγονος γνωστής οικογένειας καπεταναίων και νυν πολιτικός- φτάνει στην πανέμορφη Σύρο. Μαζί του έρχεται η σύζυγός του, η Βάλια και η 6χρονη κόρη τους, Μυρτώ. Για πολλούς ο Μενέλαος θεωρείται ευεργέτης του τόπου, κάποιοι άλλοι όμως, θεωρούν αυτόν και την οικογένειά του υπεύθυνους για ένα τραγικό ναυάγιο, πριν από χρόνια. Η Βάλια είναι μεγάλη ντίβα του θεάτρου, η οποία χρησιμοποιεί την ακαταμάχητη γοητεία της προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Ο Λευτέρης Ρήγας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Μενέλαου και έχει ορκιστεί να εκδικηθεί τον χαμό των δικών του με κάθε κόστος, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει κι αυτός από το καταστροφικό του πάθος για την κομψή και απόμακρη Βάλια. Η γυναίκα του, η Ερμιόνη, διαισθάνεται ότι τα αισθήματα που τρέφει ο άντρας της είναι πολύ βαθιά και επικίνδυνα αλλά η ίδια, έρμαιο του βίαιου χαρακτήρα του, είναι αδύναμη να εμποδίσει την καταστροφική έκβαση των πραγμάτων... Μέσα σ' αυτή τη ζοφερή εικόνα που δημιουργεί η μισαλλοδοξία και οι σκοτεινοί στόχοι των ενηλίκων, η φιλία της μικρής Μυρτούς με τον γιο του Λευτέρη, του συνομήλικού της Χρήστου, είναι η μόνη ελπίδα για να ξεπεραστούν οι έχθρες του παρελθόντος. Ένα τραγικό γεγονός θα δώσει, όμως, τέλος στην όμορφη αυτή φιλία και τα παιδιά θα χωρίσουν... Χρόνια μετά, η Μυρτώ και ο Χρήστος, θα βρεθούν συμφοιτητές στα έδρανα της Νομικής. Η ζωής θα τους φέρει άλλοτε συμμάχους κι άλλοτε αντιπάλους στον στίβο της πολιτικής... Ο Θησέας, καθηγητής τους στη σχολή, άνθρωπος γοητευτικός αλλά διφορούμενος, θα παίξει έναν καθοριστικό και αμφίσημο ρόλο στις ζωές και των δύο. Το μίσος που χωρίζει τις δύο οικογένειες, οι ίντριγκες των κοντινών τους ανθρώπων, και ο πολιτικός ανταγωνισμός που δημιουργεί ανίερες συμμαχίες μπαίνουν συνέχεια ανάμεσά τους... Θα είναι ο έρωτάς τους αρκετά δυνατός για να ξεπεράσει τα εμπόδια; Ποια θα είναι τα θύματα στην πορεία της Τζίνας για δικαίωση όταν μάθει την αληθινή της ταυτότητα, αυτή που της στέρησαν τόσα χρόνια; Ποιες θα είναι οι σαρωτικές ανατροπές που θα φέρει ο ερχομός στο προσκήνιο του σκοτεινού επιχειρηματία Ανδρέου, ενός άνδρα γοητευτικού αλλά και επικίνδυνου;

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Σταύρου (Ανδρέου), Νίκη Παλληκαράκη (Βάλια), Κάτια Νικολαΐδου (Ερμιόνη), Κλέων Γρηγοριάδης (Χρηστίδης), Γιάννης Καρατζογιάννης (Μενέλαος), Άννα Μιχαήλου (Ανθή), Θανάσης Κουρλαμπάς (Νικηφόρος), Βασίλης Μπισμπίκης (Θησέας), Κωνσταντίνα Κλαψινού (Μυρτώ), Ευαγγελία Συριοπούλου (Τζίνα), Βίκυ Κάβουρα (Κλαίρη), Νίκος Αναδιώτης (Ασίμ), Δημήτρης Γκουτζαμάνης (Χρήστος), Φωτεινή Ντεμίρη (Χριστίνα), Δημήτρης Μαύρος (Λευτέρης), κ.ά.

madata.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...