Αρχική | Υγεία | Γυναίκα | Η μαμά γυρίζει στη δουλειά! Και τώρα τι γίνεται με το μωρό;

Η μαμά γυρίζει στη δουλειά! Και τώρα τι γίνεται με το μωρό;

Η μαμά γυρίζει στη δουλειά! Και τώρα τι γίνεται με το μωρό;

Έφτασε η ώρα να επιστρέψετε στη δουλειά. Ειδικά αν εργάζεστε στον ιδιωτικό τομέα, ο χρόνος επιστροφής σας είναι ακόμη πιο σύντομος! Πολλές μητέρες επιστρέφουν στη δουλειά τους, όταν τα βρέ­φη τους είναι γύρω στα μισά του πρώτου χρόνου της ζωής. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και υπάρχουν ισχυροί παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση που παίρνει κάποιος: η οικο­νομική κατάσταση της οικογένειας, η άποψη που έχει ο ένας ή και οι δύο γονείς για το είδος της ζωής που θέλουν να έχουν, το πόσο ο πατέρας και η μητέρα έχουν επενδύσει στην καριέρα τους κτλ.

Σίγουρα, όμως, όλοι στην οικογένεια επιθυμούν να γίνουν οι καλύτερες δυνατές διευθετήσεις για τη φροντίδα του βρέφους. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες. Για παράδειγμα, δε χρειάζεται με­γάλη φαντασία για να αντιληφθεί κάποιος ότι το βρέφος θα εξοικειωθεί σταδιακά με το καινούριο πρόσωπο στο οποίο οι γονείς θα αναθέσουν τη φροντίδα του.

Για να μπορέσουμε ως γονείς να οργανώσουμε όσο είναι δυνατόν πιο σωστά τη ζωή του βρέφους μας, θα πρέπει να μπούμε για λίγο στη θέση του και να σκεφτούμε ποιες είναι οι ανάγκες του, να προσπαθή­σουμε έστω για λίγο να νιώσουμε πώς νιώθει αυτό.
Ωστόσο, μια τέτοια προσπάθεια θέτει σε δοκιμασία τη συναισθηματική κατάσταση των γονέων.

Συνήθως οι γονείς έχουν την τάση ή μπαίνουν στον πειρασμό να σκέφτονται ότι το βρέφος δε θα αντιληφθεί πολλά πράγματα ή δε θα αισθανθεί την έλλειψη της μαμάς του.

Όπως δεν υπάρχει καμιά αμ­φιβολία ότι κάτω από ομαλές συνθήκες το βρέφος θα τα βγά­λει πέρα με τις νέες συνθήκες της ζωής του, έτσι είναι εξίσου βέβαιο ότι θα αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του.

Η μητέρα η οποία για οποιοδήποτε λόγο επιλέγει να επιστρέψει στη δου­λειά της θα πρέπει να γνωρίζει ότι η απόφασή της θα συνο­δεύεται οπωσδήποτε και από κάποιο στρες.

Βέβαια, η επάνο­δος στη δουλειά της σίγουρα θα της προσφέρει ικανοποίηση και θα την αποζημιώσει, αλλά ίσως η επιστροφή της αυτή δε θα είναι τελείως απαλλαγμένη από άγχος ούτε για την ίδια αλλά ούτε και για το βρέφος της.

Έτσι, είναι πολύ προτιμότε­ρο να είμαστε σε θέση να βλέπουμε ότι το βρέφος μας είναι καμιά φορά θυμωμένο, αγχωμένο ή στενοχωρημένο, καθώς επίσης και για το ίδιο το βρέφος είναι καλύτερα να αισθάνε­ται ότι γίνεται αντιληπτή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται, παρά να νιώθει ότι οι γονείς του παραβλέπουν τη σημασία που έχει γι’ αυτό το ίδιο η επιστροφή της μητέρας του στη δουλειά.

Αυτό που είναι απαραίτητο να κάνετε είναι ότι ανεξάρτητα από το φόρτο εργασίας μπορείτε να περνάτε με το μωρό σας ουσιαστικό χρόνο παραβλέποντας την κούραση ή τα νεύρα της δουλειάς!

Τέλος οι τύψεις δεν βοηθάνε. Από τη στιγμή που δεν έχετε εναλλακτική αξιοποιήστε το χρόνο σας με χαμόγελο και ηρεμία κάτι που χρειάζεται σίγουρα το μωρό σας από εσάς!

Πηγή: all4mama


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...