Αρχική | Υγεία | Ψυχολογία | Σχέσεις & Σεξ | Διάγραψε τον σύντροφό σου από “φίλο” σου!

Διάγραψε τον σύντροφό σου από “φίλο” σου!

Διάγραψε τον σύντροφό σου από “φίλο” σου!

Τα ζευγάρια που διαγράφουν ο ένας τον άλλον στο Facebook είναι πιο πιθανό να μείνουν μαζί, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα σχέσεων Ian Kerner. Ο θεραπευτής με έδρα στη Νέα Υόρκη ισχυρίζεται ότι η διαγραφή του συντρόφου από τα social media αναζωπυρώνει τη σπίθα μέσα στη σχέση.

Ακόμα καλύτερα οι άνθρωποι θα πρέπει να διαγράφουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook εξολοκλήρου για να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στον σύντροφό τους.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Kerner ισχυρίστηκε ότι η τεχνολογία και η συμβατότητα είναι τα κύρια θέματα που συνεχίζουν να αναφύονται στη θεραπεία ζευγαριού. Πιο ειδικά, η συζήτηση μέσα από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων προκαλεί κακή επικοινωνία και επιχειρήματα.

Ο Kerner, ο οποίος τώρα έχει διαγράψει το λογαριασμό του στο Facebook, είπε ότι υπήρξαν κάποιες προκλήσεις που ανέκυψαν κατά τη δική του σχέση λόγω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. «Συνειδητοποίησα για λίγο ότι δεν ήθελα πραγματικά να είμαι φίλος της στο Facebook. Δεν ήθελα όλες αυτές τις επιπλέον πληροφορίες. Αν μη τι άλλο ήθελα λιγότερες πληροφορίες. Ήθελα περισσότερο μυστήριο.»

«Γι' αυτό και η διαγραφή φίλου είναι κάτι που συνιστώ στα ζευγάρια.» Η «ψηφιακή αποτοξίνωση», ακόμα κι αν είναι για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί να ωφελήσει όλα τα ζευγάρια. Ισχυρίζεται ότι προσθέτει μυστήριο στη σχέση προσφέροντας στα ζευγάρια την ευκαιρία να καθίσουν και να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο.

Να τονιστεί βέβαια ότι το θέμα της επικοινωνίας των ζευγαριών δεν σχετίζεται τόσο με την τεχνολογία όσο με την υγιή επικοινωνία και τα όρια στις σχέσεις. Κάποια ζευγάρια είναι μια χαρά ως προς την κοινή χρήση των social media, κάποια άλλα δεν είναι.

Μελέτη

Σε μια πρόσφατη μελέτη, περισσότερο από το ήμισυ των εραστών (56%) πιστεύουν ότι πρέπει να μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σύνδεσης στα social media καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεσμευτούν με κάποιον.

Και περισσότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων παραδέχθηκε ότι έχουν ήδη δώσει τους λογαριασμούς στον σύντροφό τους.

Η μελέτη ανατέθηκε από τη Samsung, και ρωτήθηκαν 2.000 ενήλικες Βρετανοί κατά τη διάρκεια του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Ιανουαρίου.

Όλοι οι ερωτηθέντες ήταν σε σχέσεις και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ήταν γυναίκες (51% εκατό). Σχεδόν το 40% είπαν ότι ήδη γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συντρόφου τους.

Η μελέτη διαπίστωσε επιπλέον ότι 4 στους 10 ενήλικες ρίχνουν κρυφά μια ματιά στο τηλέφωνο του συντρόφου τους.

Όμως, 6 στους 10 ανθρώπους έχουν ανακαλύψει διάφορα ανομήματα των συντρόφων τους. Το ένα τρίτο έχει επίσης καταστρέψει μια ρομαντική έκπληξη κοιτάζοντας μέσα από έναν λογαριασμό τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

flowmagazine.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...