Αρχική | Υγεία | Άνδρας | «Κρυφή» ένδειξη διαβήτη η στυτική δυσλειτουργία στα 40

«Κρυφή» ένδειξη διαβήτη η στυτική δυσλειτουργία στα 40

«Κρυφή» ένδειξη διαβήτη η στυτική δυσλειτουργία στα 40

Οι 40άρηδες και 50άρηδες άντρες που παρουσιάζουν στυτική δυσλειτουργία είναι πιθανό να πάσχουν από αδιάγνωστο τύπου 2 διαβήτη, προειδοποιούν επιστήμονες από τον Καναδά.

Αναλύοντας στοιχεία από περισσότερους από 4.500 άνδρες ηλικίας άνω των 20 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πιθανότητα διαβήτη αυξανόταν από 1 στις 50 για όσους δεν είχαν στυτική δυσλειτουργία σε κατά μέσον όρο 1 στις 10 σε όσους είχαν.

Και τον μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ όλους διέτρεχαν όσοι είχαν ηλικία 40 έως 59 ετών, γράφουν στο τρέχον τεύχος της επιθεωρήσεως «Annals of Family Medicine».

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, πραγματοποίησαν τη μελέτη τους για να εξετάσουν εάν η στυτική δυσλειτουργία σχετίζεται με την αδιάγνωστη υπέρταση, αυξημένη χοληστερόλη και τύπου 2 διαβήτη.

Έτσι διαπίστωσαν ότι μόνο ο αδιάγνωστος τύπου 2 διαβήτης έπαιζε ρόλο, καθώς σε όλο το φάσμα των ηλικιών η συχνότητά του ήταν 11,5% στους άντρες με στυτική δυσλειτουργία έναντι 3% στους συνομηλίκους του δίχως προβλήματα στύσεως.

Ειδικά στις ηλικίες 40-59 ετών, όμως, τα ποσοστά του ήταν 19% στους άντρες με στυτική δυσλειτουργία έναντι 3% στους άντρες δίχως αυτήν.

«Οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία πρέπει να απευθύνονται στους γιατρούς τους και να ζητούν έλεγχο του σακχάρου τους», συνέστησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Σην Σκέλντον, ερευνητής στο Τμήμα Ουρολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

«Με αυτό τον τρόπο μπορεί να προστατεύσουν την καρδιαγγειακή υγεία τους, δεδομένου ότι η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί καλά τεκμηριωμένο παράγοντα κινδύνου για καρδιοπάθεια αργότερα στη ζωή».

Η στυτική δυσλειτουργία συνήθως δεν αποτελεί πρώιμη επιπλοκή του διαβήτη, αλλά όψιμη, δεδομένου ότι προκαλείται από βλάβες στα νεύρα και επομένως χρειάζεται αρκετά χρόνια αδιάγνωστου διαβήτη για να αναπτυχθεί.

Και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να απευθύνονται δίχως καθυστέρηση οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία σε ένα γιατρό.

Πηγή: ygeia.tanea.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...