συνταγή:εκμέκ κανταϊφι

συνταγή:εκμέκ κανταϊφι

Τα υλικά για τη συνταγή:

500 γρ φύλλο κανταΐφι


125 γρ βιταμ λιωμένο


1 κουτί σαντιγί μόρφατ


τρούφα ή ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα


για το σιρόπι


2 κούπες  νερό

2 κούπες  ζάχαρη

1 φλούδα από 1 λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλλα


για την κρέμα


1 λίτρο γάλα φρέσκο


1 ποτήρι του νερού ζάχαρη


1/2 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό


4 κρόκους αβγών


1 βούτυρο Κερκύρας 125 gr.


4 βανίλιες


Διαδικασία:
Φτιάχνουμε πρώτα από όλα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν, περίπου 8-10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο όταν το ρίξουμε στο κανταΐφι.
Ξαίνουμε το κανταΐφι καλά και το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Συνολικό ψήσιμο 20 με 30 λεπτά, ανάλογα πάντα με τον φούρνο μας.
Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και με ένα πιρούνι, σπάμε όσο μπορούμε περισσότερο τις κλωστές του ώστε να γίνει πιο αφράτο το κανταΐφι.
Όσο είναι ζεστό του ρίχνουμε προσεκτικά με μια κουτάλα το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το γάλα (κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το γάλα για να χτυπήσουμε τους κρόκους ) ,σε πάρα πολύ σιγανή φωτιά ανακατεύοντας.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τους κρόκους με τις 2 κουταλιές από το γάλα που έχουμε κρατήσει και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες ανακατεύοντας.
Επειδή η κρέμα βράζει σε πολύ σιγανή φωτιά θα χρειαστεί πολύ ώρα για να πήξει, όσο χαμηλότερη είναι η φωτιά τόσο το καλύτερο, η κρέμα μας δεν θέλει συνέχεια ανακάτεμα , περισσότερο ανακάτεμα θέλει την ώρα που αρχίζει να πήζει για να μην μας κολλήσει.
Όταν είναι έτοιμη την ρίχνουμε στο κρύο κανταΐφι και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλό είναι να τα φτιάξουμε από το βράδυ και να τα βάλουμε στο ψυγείο για να μπορέσει η κρέμα να σταθεί καλά.
Όταν η κρέμα παγώσει καλά, χτυπάμε την μόρφατ ώσπου να γίνει μια αφράτη σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα.
Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 1-2 ώρες .
Τέλος γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας η με τριμμένους ξηρούς καρπούς.


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 500 γρ. σουσάμι (όχι αποφλοιωμένο) 500 γρ. ζάχαρη 500 γρ. μέλι λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα της λαδόκολλας και του μαχαιριού Διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα σε ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: για ένα ταψάκι Δ: 25 Χ35εκ. 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 175γρ. σιμιγδάλι χοντρό 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 150γρ. ζάχαρη 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 σφηνάκι ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 250 γρ. σκληρό αλεύρι 1 κύβος φρέσκιας μαγιάς (25γρ) 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ 1 πρέζα αλάτι 1/2 κ. μέλι 1 φλυτζάνι περίπου χλιαρό νερό Κανέλα, σουσάμι Ελαιόλαδο ...

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...