Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Ταψιού / Σιροπιαστά | womantime-cooking time:"τάρτα με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα"

womantime-cooking time:"τάρτα με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα"

womantime-cooking time:"τάρτα με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα"

Τα υλικά για τη συνταγή:

Ζύμη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
125 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
1 κρόκος αυγού

Γέμιση
800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
80 γρ. μέλι
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη κακάο για πασπάλισμα

Προετοιμασία

Για τη Ζύμη

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό έως ότου γίνει μια ομοιογενής ζύμη που ξεκολλάει από τον κάδο και συγκεντρώνεται γύρω από το φτερό. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Έπειτα την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών σε μία φόρμα τάρτας 22 εκ. Βάζουμε μία μεμβράνη και τη γεμίζουμε με ρύζι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε την μεμβράνη και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα με το μέλι και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πάρει ένα χρυσαφή χρώμα καραμέλας και αρχίζει να πήζει. Αδειάζουμε πάνω στην ψημένη τάρτα Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί και προσθέτουμε πάνω από το ζαχαρούχο και αφήνουμε την τάρτα να σφίξη για αρκετή ώρα. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

Stelios Parliaros


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1/2 κιλό μέλι 1/2 κιλό σουσάμι κατά προτίμηση βιολογικό Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι Αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης προαιρετικά Διαδικασία: Βάζουμε το μέλι σε μια ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1/2 κιλό φύλλο κρούστας   Για την κρέμα: 3/4 φλιτζανιού ψιλό σιμιγδάλι 1/4   φλιτζανιού χοντρό σιμιγδάλι 1  φλιτζάνι ζάχαρη 1000 ml φρέσκο ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 600 γρ. κανταίφι 300 γρ. βούτυρο   Σιρόπι: 5 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού   Κρέμα: 1 1/2 λίτρο γάλα ...

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...