womantime-cooking time:"Σαραγλί "

womantime-cooking time:"Σαραγλί "

Τα υλικά για τη συνταγή:

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
500 γρ. καρύδια
115 γρ. βούτυρο
115 γρ. μαργαρίνη
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

για το σιρόπι

650 γρ. ζάχαρη
350 γρ. νερό
2 κουταλιές χυμό λεμόμι

Διαδικασία:

Αλέθουμε τα καρύδια με τα φυστίκια Αιγίνης και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας κάθε φορά πάνω στον πάγκο εργασίας και το βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε λίγο από το μείγμα των καρυδιών και με τη βοήθεια μιας λεπτής βέργας, που έχουμε τοποθετήσει στην άκρη και κατά μήκος της μακριάς πλευράς, τυλίγουμε απαλά το φύλλο σε ρολό. Τραβάμε και βγάζουμε τη βέργα σουρώνοντας, ώστε το ρολό να μείνει σουρωμένο και μισό σε μήκος. Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψάκι, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια 5 εκ. περίπου και τα βουτυρώνουμε. Ψήνουμε το σαραγλί μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200°C για 30 λεπτά περίπου, εως ότου κοκκινίσει καλά. Ταυτόχρονα με το γλυκό βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε για 6 λέπτα από την ώρα που αρχίσει να βράζει. Μόλις βγάλουμε το σαραγλί από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήσει.

Γίνονται 35 κομμάτια περίπου

Μπορεί τα βούτυρα να αντικατασταθούν με λάδι

καλή όρεξη!


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...