Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Διάφορα Γλυκά | womantime-cooking time: "Red velvet cake"

womantime-cooking time: "Red velvet cake"

womantime-cooking time: "Red velvet cake"
Τα υλικά για τη συνταγή:

Στερεά υλικά

2-1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι
2 φλ. ζάχαρη

Υγρά υλικά

2 μεγάλα αβγά
1-1/2 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. ξινόγαλα
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. υγρή βανίλια υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή 1-1/2 σωληνάριο κόκκινο χρώμα σε μορφή ζελέ (20 γρ. έκαστο)

Επικάλυψη και μοντάρισμα (cream cheese frosting)

250 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. βούτυρο
λίγη βανίλια
6 φλ. άχνη ζάχαρη
καρούλια λευκής σοκολάτας
σπασμένες κόκκινες καραμέλες

Για το κέικ

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 22 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση τους.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι,το κακάο, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αβγά με σύρμα να αφρατέψουν και να πάρουν λίγο όγκο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά, ηλιέλαιο, ξινόγαλα, ξίδι, βανίλια, χρώμα και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Τέλος ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
Ισομοιράζουμε το μίγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο για περίπου 30 και κάτι λεπτά. Ελέγχουμε αν ψήθηκαν μπήγοντας λάμα μαχαιριού στο κέντρο. Αν βγαίνει στεγνή από ζύμη είναι έτοιμα. Αφήνουμε να σταθούν για 10' στα ταψιά. Με προσοχή τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
Σε αυτή την φάση μπορούμε να τα τυλίξουμε καλά με μεμβράνη και να τα συντηρήσουμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες και στην κατάψυξη για αρκετές εβδομάδες.

Για την επικάλυψη

Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη .Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε τη βανίλια. Ρίχνουμε την άχνη σταδιακά χτυπώντας το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα. Ξύνουμε και σκάβουμε με μαλακή σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ.

Μοντάρισμα γλυκού

Μπορούμε να το κάνουμε με 2 τρόπους.
Κάνουμε σάντουιτς τα 2 παντεσπάνια με λίγη από την κρέμα. Αλείφουμε περιμετρικά όλο το γλυκό. Πασπαλίζουμε με καρούλια λευκής σοκολάτας. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σπασμένες κόκκινες καραμέλες για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα 2 και έτσι έχουμε 4 στρώσεις παντεσπάνι που ενδιάμεσα αλείφουμε με λίγη από την κρέμα ή με σαντιγί.

www.argiro.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 225γρ. μαλακό βούτυρο 225γρ. ζάχαρη άχνη 4 αυγά 225γρ. αλεύρι για άλλες τις χρήσεις 3 κ.σ. γάλα 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη Διαδικασία: Προθερμάνετε το ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ. ζάχαρη Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 2 αβγά 1 λεμόνι (ξύσμα) 1/2 λεμόνι (χυμός) 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1 αυγό 180 γραμμάρια βούτυρο 70 γραμμάρια σουλτανίνες σταφίδες 180 γραμμάρια ζάχαρη 850 γραμμάρια αλεύρι 100 γραμμάρια μαγιά 4 κρόκοι αυγών ...

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...