Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Μπισκότα / Κουλούρια | womantime-cooking time: "Μαλακά μπισκότα σοκολάτας"

womantime-cooking time: "Μαλακά μπισκότα σοκολάτας"

womantime-cooking time: "Μαλακά μπισκότα σοκολάτας"

Τα υλικά για τη συνταγή:

  • 225 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας ή έξτρα κουβερτούρα σε μικρά κυβάκια
  • 50 γρ. καρύδια ή άλλοι ξηροί καρποί σε κομμάτια

 

Διαδικασία:

-Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 με 1,5 λεπτά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Καλό είναι να σκεπάσουμε το μπολ με μεμβράνη για να λιώσει πιο ομοιόμορφα η σοκολάτα καθώς και για να μη λερώσουμε το φούρνο.
-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι
-Στο μίξερ χτυπάμε για πάνω από 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι που να κάνει το μείγμα "κορδόνια", να πήξει τόσο πολύ που όταν σηκώνουμε πάνω το μίξερ να τρέχει σαν κορδόνι το μείγμα μέσα στο μπολ και να περνά λίγος χρόνος μέχρι να ενωθεί ξανά στο υπόλοιπο μείγμα.
-Όταν είναι έτοιμο το αυγό με τη ζάχαρη ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα της σοκολάτας. Καλό είναι με μια σπάτουλα να παίρνουμε από το πλάι του μπολ το μείγμα για να μην μας μείνει η σοκολάτα γύρω στον κάδο του μιξερ.
-Όταν ενσωματωθεί η σοκολάτα στο μείγμα με τα αυγά τότε αφαιρούμε από το μίξερ και ενσωματώνουμε  με μια σπάτουλα το μείγμα με το αλεύρι και το αλάτι και το μπέικιν με απαλές κινήσεις. Θέλουμε να μην φύγει ο αέρας που έχουμε προσθέσει στα αυγά για να μας είναι όσο πιο αφράτα τα μπισκότα μας.
-Τέλος προσθέτουμε την έξτρα σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς. Καλό είναι η ζύμη να μην είναι ζεστή και λιώσει η έξτρα σοκολάτα.
-Όταν γίνει μια ελαφριά ζύμη έχουμε 2 τρόπους να συνεχίσουμε.

1ος τρόπος

-Μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο και να πήξει. Ύστερα την πλάθουμε σε μπαστούνι με πάχος 4 εκ, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη σε ρολό και τη βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη διατηρείται για ένα μήνα. Στο ψυγείο άνετα για 2-3 μέρες.
-Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι μπισκότα πάχους 1 εκ και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε πάνω μια αντικολλητική λαδόκολλα.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 9-10 λεπτά. Όχι παραπάνω. Θέλουμε τα μπισκότα μας να είναι μαλακά. Γι' αυτό τα βγάζουμε μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2ος τρόπος

Μπορούμε να ψήσουμε κατευθείαν τα μπισκότα μας. Με ένα μεγάλο κουτάλι ή με ένα κουτάλι του παγωτού παίρνουμε μείγμα από τη ζύμη μας και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα. Ψήνουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο που ψήσαμε και πριν.

Ακης Πετρετζίκης


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 120 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής 1/4 κ.γλ. αλάτι 125 γραμμ. ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 200 γρ. βύσσινα φρέσκα (ή από κονσέρβα) 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού (κοφτό) μπέικιν πάουντερ 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 150 γρ. βούτυρο ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή βιτάμ 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/4 κουταλάκι του ...

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...