womantime cooking time:"love biscuits "

womantime cooking time:"love biscuits "

Τα υλικά για τη συνταγή:

  • 120 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη μαύρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Διαδικασία:

 

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Σε μπολ και με μίξερ χειρός χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο, να αφρατέψει. Προσθέτουμε βροχηδόν τις δύο ζάχαρες (κρυσταλλική και μαύρη) και χτυπάμε για 2΄-3΄. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο στο μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και τα χτυπάμε να ενωθούν. Λίγο λίγο ρίχνουμε σε τρεις δόσεις το αλεύρι και χτυπάμε λίγο κάθε φορά ώστε να απορροφάει το μείγμα το αλεύρι.

Βάζουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο, να παγώσει καλά ώστε να πλάθεται, για περίπου 2,5 – 3 ώρες.

Βουτυρώνουμε δύο λαμαρίνες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Πλάθουμε τη ζύμη, τη βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγουμε απαλά με πλάστη. Κόβουμε με το κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς. Ρίχντουμε στα μπισκότα την άχνη, να καλυφθούν καλά. Τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα με απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 10΄. Όταν τα πιέζουμε στην κορυφή θα πρέπει να έχουν επαναφορά. Μέσα θα σας θυμίσουν μπράουνις και απέξω θα είναι τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε αεροστεγές κουτί.

argiro.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 200 γρ. βύσσινα φρέσκα (ή από κονσέρβα) 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού (κοφτό) μπέικιν πάουντερ 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 150 γρ. βούτυρο ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 450 γρ oreo σπασμένα 6 κ.σ. βιτάμ 240 γρ. τυρί κρέμα 1 ζαχαρούχο 2 βανίλιες 250 γρ. σαντιγί ή μόρφατ σιρόπι σοκολάτας ή κουβερτούρα λιωμένη Διαδικασία: Ανακατεύουμε τα μπισκότα ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή βιτάμ 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/4 κουταλάκι του ...

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...