Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Σοκολάτα | womantime-cooking time: ''Κόλαση σοκολάτας'' από την Αργυρώ

womantime-cooking time: ''Κόλαση σοκολάτας'' από την Αργυρώ

womantime-cooking time: ''Κόλαση σοκολάτας'' από την Αργυρώ

Υλικά συνταγής:

  • 250 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • 2 βανίλιες
  • 4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • ½ φλ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

 

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τ’ αβγά, το αλεύρι και το κακάο.
Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2' σε χαμηλή ταχύτητα και 3' σε δυνατή ταχύτητα.
Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε (τώρα είναι πολύ μαλακό και εύκαμπτο). Το στρώνουμε στο ταψί, το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο. Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200ºC για 15’-20' να κάνει ελαφριά κρούστα. Μέσα η καρδιά του θα είναι υγρή.
Το ξεφορμάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα. Δεν κόβεται όσο είναι ζεστό γιατί τρέχει υγρή σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10’. Το κόβουμε σε κομμάτια. Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται 8’ στους 200ºC στον αέρα.
Όταν βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακό στη μέση, σχεδόν υγρό.
Εναλλακτικά προσθέτουμε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

argiro.gr

    Ζύμη
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 65 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο
    Γέμιση
  • 120 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας μας
    Γκανάς
  • 350 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά,
  • 1 κ.γ. μέλι
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/diafora/tarta-karamelomenis-sokolatas/#sthash.SKBRZ6qM.dpuf
Η τάρτα κρύβει μία στρώση σοκολάτας γάλακτος εμπλουτισμένης με καραμέλα και μία στρώση μαύρης σοκολάτας. Διπλή γέμιση, διπλή απόλαυση! - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/diafora/tarta-karamelomenis-sokolatas/#sthash.SKBRZ6qM.dpuf
Η τάρτα κρύβει μία στρώση σοκολάτας γάλακτος εμπλουτισμένης με καραμέλα και μία στρώση μαύρης σοκολάτας. Διπλή γέμιση, διπλή απόλαυση! - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/diafora/tarta-karamelomenis-sokolatas/#sthash.SKBRZ6qM.dpuf

Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 480 γρ. βρώμη (κουάκερ) 200 γρ. σοκολάτα (σε σταγόνες) 60 γρ. τριμμένη καρύδα 50 γρ. ζάχαρη καστανή 50 γρ. ελαιόλαδο 70 γρ. βούτυρο 30 γρ. αλεύρι 5 κ.σ. ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 120 γρ. φουντούκια 200 γρ. Νutella 70 γρ. γκοφρέτες με γέμιση κρέμας κακάο 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος   Διαδικασία: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1πακέτο μπισκότα όρεο •1/2 φλ. βιτάμ   •2 κρέμες στιγμής σοκολάτας   •700 ml γάλα [όσο απαιτείτε στη συσκευσία κρέμας προτίμησής σας]   •200 γρ. τυρί κρέμα [τύπου ...

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...