Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Σοκολάτα | womantime-cooking time:"ΘεΪκή σοκολατόπιτα"

womantime-cooking time:"ΘεΪκή σοκολατόπιτα"

womantime-cooking time:"ΘεΪκή σοκολατόπιτα"

Τα υλικά για τη συνταγή;

1 βούτυρο (χρυσή πλάκα)
2 κούπες ζάχαρη γεμάτες
1 κούπα ζεστό νερό
1 κούπα και μισή κακάο (αναλογεί σε μια συσκευασία του σουπερμάρκετ)
1 βανίλια
1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
3 αβγά
1 κούπα αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση:


Σε αναμμένο μάτι της κουζίνας – μέτρια θερμοκρασία – ακουμπάμε την κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε (δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλη) και στη συνέχεια βάζουμε μέσα την πλάκα του βουτύρου για να λιώσει. Όταν αρχίσει να λιώνει ρίχνουμε και όλη τη ζάχαρη μας. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε ζωηρά με συρμάτινο αναδευτήρι. Όταν λιώσει τελείως το βούτυρο απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Κατόπιν έρχεται η σειρά του κακάο, όπου το ρίχνουμε όλο μέσα στο μείγμα μας με μια προσοχή, σιγά – σιγά, για να μη σηκώσουμε σύννεφο σκόνης και φύγει η μισή ποσότητα έξω από την κατσαρόλα... Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, να λιώσει καλά και το κακάο μας και στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε την κούπα με το ζεστό νεράκι ανακατεύοντας. Το μείγμα μας τώρα έγινε πιο αραιό και κρατάμε στην άκρη απ' αυτό μία κούπα. Αυτή η κούπα είναι το σιρόπι μας με το οποίο θα περιχύσουμε την ψημένη σοκολατόπιτα για να γίνει υγρή.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ ή αντίστοιχα τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε μέσα σ' αυτό – με ένα κουτάλι – το υγρό μείγμα που φτιάξαμε. Προσθέτουμε σταδιακά τα 3 αβγά και χτυπάμε συνεχώς στην γρήγορη ταχύτητα. Βάζουμε τη βανίλια, τη φαρίνα και το κουταλάκι με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα ακόμα δύο λεπτά. Το μείγμα είναι έτοιμο και απομένει το ψήσιμο.


Βουτυρώνουμε λοιπόν το πυρέξ ή ταψάκι (μακρόστενο 30 Χ 20) που θα χρησιμοποιήσουμε. Βολεύουν πολύ και τα ταψάκια μιας χρήσης (διάστασης 26,8 Χ 20,8). Αδειάζουμε μέσα όλο το μπωλ και βάζουμε τη σοκολατόπιτά μας στο φούρνο να ψηθεί στους 180 °C για 20 λεπτά πάνω κάτω με αντιστάσεις.

Αφού ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε τη σοκολατόπιτα, έτσι όπως είναι μέσα στο ταψί, σε κομμάτια της αρεσκείας μας (τετράγωνα – τρίγωνα ο,τι θέλουμε). Την περιχύνουμε με την κούπα με το σιρόπι που έχουμε κρατήσει αρχικά και η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη!

 


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...