Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Αλμυρά | Όσπρια / Λαδερά | womantime-cooking time:"Χούμους σε αραβικές πίτες με λαχανικά "

womantime-cooking time:"Χούμους σε αραβικές πίτες με λαχανικά "

womantime-cooking time:"Χούμους σε αραβικές πίτες με λαχανικά "

Τα υλικά για τη συνταγή:

Για το χούμους

  • 500 γρ. ρεβίθια, βρασμένα πολύ καλά (κρατάμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν)*
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • χυμός από 2 - 3 λεμόνια
  • 130 γρ. ταχίνι
  • 100 - 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (ή όσο κύμινο θέλουμε)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα λαχανικά

  • 25 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο αγγούρι, κατά προτίμηση βιολογικό, σε λεπτές φέτες ή σε μπαστου­νάκια
  • 2 ματσάκια ρόκα, καθαρισμένη από τα χοντρά κοτσάνια, πλυμένη και στεγνωμένη
  • 1 - 2 κουτάκια φύτρα φασολιών (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα έθνικ προϊόντα, σε μαγαζιά με ασιατικά τρόφιμα και σε μαγαζιά με προϊόντα υγιεινής διατροφής - αν θέλουμε)
  • 2 πακέτα μικρές αραβικές πίτες

Διαδικασία:

Χούμους: Σ’ ένα μπλέντερ «δουλεύουμε» όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πολτοποιηθούν καλά, προσθέτοντας λίγο από το ζουμί στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια, αν ο πουρές είναι πολύ πηχτός. Τον διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πιτάκια και σερβίρισμα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Μ’ ένα μαχαιράκι κάνουμε μια τομή στα πιτάκια από τη μία τους άκρη, έτσι ώστε να σχηματιστούν θήκες. Ζεσταίνουμε τα πιτάκια στο φούρνο για 4 - 5 λεπτά. Δεν θέλουμε να ξεραθούν.

Γεμίζουμε κάθε πιτάκι με μια μικρή ποσότητα από το χούμους και τα τακτοποιούμε όμορφα στη μισή επιφάνεια ενός μεγάλου δίσκου σερβιρίσματος. Στην υπόλοιπη επιφάνεια του δίσκου βάζουμε τα λαχανικά μέσα σε μπολάκια και αφήνουμε τους καλεσμένους μας να γεμίσουν τα πιτάκια τους όπως θέλουν.

* Αν δεν έχουμε φτιάξει ρεβιθάδα: Για να ετοιμάσουμε τα ρεβίθια θα τα μουλιάσουμε αποβραδίς σε μια λεκάνη με νερό. Την επομένη θα τα σουρώσουμε, θα τα ξεπλύνουμε καλά και θα τα βάλουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Θα τα βράσουμε για 5 λεπτά, θα τα σουρώσουμε και θα τα ξαναβάλουμε να βράσουν σε καθαρό νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Για άρωμα, θα βάλουμε στην κατσαρόλα 1 - 2 δαφνόφυλλα, 1 πράσο σε ροδέλες και λίγο θυμάρι. Για να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε να τα βράσουμε στη χύτρα για περίπου 20 λεπτά.

 

Πώς θα κάνουμε το ντιπ άλαδο;

Παραλείπουμε το λάδι, αυξάνουμε το ταχίνι κατά 30 γρ. και προσθέτουμε περισσότερο από το ζουμί των ρεβιθιών για να προκύψει ένας λείος πολτός.

γαστρονομος


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...