Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Αλμυρά | Πουλερικά | womantime-cooking time:"Κότα μιλανέζα με κρέμα κοτόπουλου "

womantime-cooking time:"Κότα μιλανέζα με κρέμα κοτόπουλου "

womantime-cooking time:"Κότα μιλανέζα με κρέμα κοτόπουλου  "

Τα υλικά για τη συνταγή:

  • 1 κοτόπουλο γύρω στο 1700 γρ.

  • 1 κρεμμύδι

  • 4 καρότα

  • 2 κλωνάρια σέλερυ

  • 1 μπουκέτο μυρωδικών

  • αλάτι

  • 1/2 κ.γ. κόκκους μαύρο πιπέρι

  • Για το πιλάφι

  • 2½ φλ. ρύζι μακρύκοκκο

  • λίγο σαφράν

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • 5 φλ. ζωμό κότας

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • Για τη σάλτσα

  • 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο

  • 2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι

  • 2 φλ. ζωμός κότας

  • 2 κρόκους

  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ

  • 2 κ.σ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα

  • αλάτι

  • πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό. Όταν πάρει βράση ξαφρίζουμε την επιφάνεια και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 40-45' να μαλακώσει το κοτόπουλο . Το βγάζουμε σε πιατέλα να κρυώσει και σουρώνουμε τον ζωμό. Αφαιρούμε το περιττό λίπος από την επιφάνεια του ζωμού. Ψιλοκόβουμε τα καρότα. Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε.
Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Στύβουμε ένα λεμόνι στο ρύζι .Το στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι .Ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το σαφράν και το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε με καπάκι. Για περίπου 20'. 'Οταν εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια και απορροφηθούν όλα τα υγρά είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με πετσέτα και καπάκι. Αφήνουμε για 10' να στεγνώσει. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα .Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα κι αφήνουμε να ψηθεί για 2' ανακατεύοντας. Σιγά σιγά και ανακατεύοντας ρίχνουμε τον ζωμό. Χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας να δέσει ελαφρά. Στο τέλος ρίχνουμε το τυρί κι ανακατεύουμε να λιώσει. Σε φόρμα κάνουμε στρώσεις πιλάφι, κοτόπουλο, λίγη κρέμα, μέχρι να γεμίσει ως επάνω. Πιέζουμε τα υλικά. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο καρότο. Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν θέλουμε σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

argiro.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...