Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Αλμυρά | Ορεκτικά και άλλα | womantime-cooking time: ''Αρνί σε ζύμη ψωμιού''

womantime-cooking time: ''Αρνί σε ζύμη ψωμιού''

womantime-cooking time: ''Αρνί σε ζύμη ψωμιού''

Τα υλικά:

1 μπούτι αρνίσιο 2,5 kg

Για τη ζύμη ψωμιού

500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 φακ. ξηρή μαγιά
300 ml νερό χλιαρό (όχι καυτό και κάψει τη μαγιά)
½ κ.γ. ζάχαρη
1,5 κ.γ. αλάτι
4 κλωνάρια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα χωρίς τα κοτσάνια
20 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένα χωρίς τα κοτσάνια

Για τη μαρινάδα

50 ml ελαιόλαδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
φλούδα από 1 λεμόνι
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία:

Για τη ζύμη

Στο μίξερ βάζουμε το νερό μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στο νερό.

Προσθέτουμε το αλάτι και τα ψιλοκομμένα αρωματικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ωραία ελαστική ζύμη.

Τη βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί για 45 λεπτά με 1 ώρα.

Για τη μαρινάδα

Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τη φλούδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε να λιώσουν όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω στο κρέας και κάνουμε μασάζ πάνω στο κρέας.

Τυλίγουμε με λαδόκολλα το κρέας μας και ρολάρουμε σαν καραμελίτσα.

Ρολάρουμε και αλουμινόχαρτο πάνω από τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 1,5 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το αρνί

Αυξάνουμε στους 180 βαθμούς το φούρνο μας.
Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο. Θέλουμε έναν κύκλο πάχους 3 χιλιοστών περίπου.
Βάζουμε το αρνί πάνω στην ανοιγμένη ζύμη και διπλώνουμε τη ζύμη αγκαλιάζοντας το αρνί. Καλό είναι να βάλουμε λίγο νερό στις άκρες της ζύμης για να κλείσει καλά.
Τοποθετούμε το αρνί σε ένα ταψί που να έχει λαδόκολλα. Αν μας έχει μείνει ζύμη κάνουμε κανένα διακοσμητικό λουλουδάκι και το κολλάμε από πάνω. Αν θέλουμε αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό τη ζύμη από πάνω για επιπλέον χρώμα.
Ψήνουμε για μιάμιση ώρα και καλό είναι να αφήσουμε το αρνί να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το ανοίξουμε.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά γύρω γύρω την κρούστα προσέχοντας να μην κόψουμε και το αρνί και αφήνουμε να ξεφύγουν τα αρώματα του φαγητού πάνω στο τραπέζι.
Σερβίρουμε κόβοντας σε μερίδες το αρνί μας.

akispetretzikis.com

 


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...