Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | ''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis

''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis

''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 70 γρ. κορν φλάουρ 1 πρέζα αλάτι ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι

Για τη γέμιση

150 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. άχνη ζάχαρη 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης 250 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το νερό και το βούτυρο (προσοχή το βούτυρο να μην είναι καυτό). Αφού έχει αφρατέψει το μείγμα μας, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ και το αλάτι (προσοχή όλα να ειναι κοσκινισμένα). Χτυπάμε όλα τα υλικά μας μαζί στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από μισό λεμόνι. Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο του ενός ταψιού 30x35 εκ. Ψήνουμε το παντεσπάνι για 7-10 λεπτά. Ελέγχουμε άμα είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα. Αφαιρούμε το παντεσπάνι από το ταψί μαζί με τη λαδόκολλα. Μέχρι να κρυώσει, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.

Για τη γέμιση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια  μέχρι να αφρατέψει. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φιστίκι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Για τη συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο ίσια κομμάτια. Στο ένα κομμάτι προσθέτουμε τη γέμιση και στρώνουμε ομοιόμορφα. Τέλος, προσθέτουμε (καπακώνουμε) το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε ίσα κομμάτι

Πηγή: akispetretzikis.com


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...