Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | ''Brownies με κολοκυθάκια'' by Akis Petretzikis

''Brownies με κολοκυθάκια'' by Akis Petretzikis

''Brownies με κολοκυθάκια'' by Akis Petretzikis
Συστατικά

Για τα brownies
300 γρ. τριμμένα κολοκυθάκια στραγγισμένα
200 γρ. καστανή ζάχαρη
350 γρ. σάλτσα μήλου
2 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
70 γρ. βρόμη
100 γρ. κακάο σε σκόνη
2 κ.γ. σόδα
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
αλάτι
150 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Για την επικάλυψη
200 γρ. φιστικοβούτυρο
200 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα
50 γρ. δάκρυα σοκολάτας
ινδοκάρυδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα brownies

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 20x30 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τη ζάχαρη, τη σάλτσα μήλου, τα αυγά και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα 150 γρ. δάκρυα σοκολάτας και τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πάνω σε σχάρα.

Για την επικάλυψη

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το φιστικοβούτυρο με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Απλώνουμε το μείγμα με το φιστικοβούτυρο, πασπαλίζουμε με τα δάκρυα σοκολάτας, το ινδοκάρυδο και σερβίρουμε σε κομμάτια.

 

akispetretzikis.com


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Συστατικά 300 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα όλο το βράδυ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 πράσο 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια 1 σκ. σκόρδο 1/2 κ.γ. ζάχαρη αλάτι πιπέρι θυμάρι φρέσκο (μόνο τα φύλλα) 1 ντομάτα κονκασέ 500 ml νερό ...
  • image

    Είναι εποχή του σύκου, οπότε εάν έχετε φρέσκα σύκα φτιάξτε αυτό το εύκολο παγωτό! Θα χρειαστείτε: 15 φρέσκα σύκα 100 γρ. ψιλή ζάχαρη 125 ml νερό 4 ...
  • image

    Συστατικά ελαιόλαδο για το ταψάκι ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη 4 κ.σ. παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και 2 κ.σ. επιπλέον 500 γρ μοσχαρίσιο λιπαρό κιμά αλάτι πιπέρι 3 ...

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...