Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | ''Κουλουράκια πασχαλινά Σμυρνέικα'' by Akis Petretzikis

''Κουλουράκια πασχαλινά Σμυρνέικα'' by Akis Petretzikis

''Κουλουράκια πασχαλινά Σμυρνέικα'' by Akis Petretzikis
Συστατικά:
  • 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγού
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα. Περιμένουμε να ενσωματωθεί ο ένας κρόκος μέχρι να ρίξουμε τον επόμενο.
  • Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκάλι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ.
  • Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και όταν δούμε ότι αρχίζει να μας δυσκολεύει πλάθουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να είναι αφράτη και εύπλαστη.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη μας στον πάγκο εργασίας και την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε ταψάκια 30x40 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε τα κουλούρια με τον κρόκο αραιωμένος με νερό.
  • Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.

 

Πηγή: akispetretzikis.com


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Ένα λαχταριστό κέικ με κουρκουμά (γνωστό και ως sfouf) με το οποίο μπορείς να συνοδεύσεις και τον καφέ σου και να το κάνεις και ...
  • image

    Συστατικά 150 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου 15 γρ. μαγιά ξερή 500 γρ. αλεύρι σκληρό ή αλεύρι για τσουρέκια 10-15 γρ. μαχλέπι ½ κ.σ. ζάχαρη 1,5 γρ. μαστίχα 5 σπόρους κακουλέ/κάρδαμο 1 πρέζα ...
  • image

    Συστατικά 30 γρ. γάλα 1 μέτριο αυγό 60 γρ. σιρόπι αγαύης 80 γρ. φιστικοβούτυρο 1 κ.γ βανίλια 200 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη 30 γρ. κακάο ½ κ.γ αλάτι γάλα για το σερβίρισμα Μέθοδος Εκτέλεσης Προθερμαίνουμε τον ...

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...