Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Μυστικά Μαγειρικής | Ανακυκλώσιμα μαγειρικά μυστικά!

Ανακυκλώσιμα μαγειρικά μυστικά!

Ανακυκλώσιμα μαγειρικά μυστικά!

Βασική προϋπόθεση για να εντάξουμε την ανακύκλωση ως πρακτική στην κουζίνα μας είναι να πιστεύουμε ότι τίποτα δεν χρειάζεται να πηγαίνει χαμένο. Με λίγη φαντασία μπορούμε να ξαναδώσουμε ζωή σε τρόφιμα ή φαγητά που μας έχουν περισσέψει στο ψυγείο. Ή μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες χρήσεις για συσκευασίες τροφίμων που έχουν αδειάσει. Οι πρακτικές συμβουλές θα σας εμπνεύσουν να εφαρμόζετε την ανακύκλωση στη κουζίνα σας και να δημιουργήσετε νέες χρήσεις και εσείς με την σειρά σας.

-Αν σας έχει περισσέψει σαλάτα από την προηγούμενη μέρα μην την πετάξετε. Μπορείτε να σοτάρετε τα λαχανικά (εκτός από το αγγούρι) και να δημιουργήσετε μια γευστικότατη σάλτσα για μακαρόνια ή κρέας.

-Αν σας έχουν περισσέψει μαγειρεμένα λαζάνια, μπορείτε να τα αναμείξετε με αυγά και να δημιουργήσετε μια χορταστική ομελέτα. Δείτε μια προτεινόμενη συνταγή.

-Αν αγοράζετε τυρί φέτα σε κουτί μην πετάξετε το ζουμί της. Μπορείτε να το ρίξετε σε ένα πυρέξ με μακαρόνια και τυριά και να φτιάξετε ένα φανταστικό ογκρατέν. Δείτε μια συνταγή με πένες ογκρατέν με σάλτσα τυριών για να πάρετε έμπνευση.

-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι από τις κονσέρβες τόνου, είτε για την σαλάτα που θα τον χρησιμοποιήσετε, είτε για να σοτάρετε λαχανικά σε σάλτσα τόνου για μακαρόνια που μπορείτε να φτιάξετε. Δείτε τη συνταγή.

-Αντίστοιχα το λάδι από τα βαζάκια με τις λιαστές ντομάτες ή τις ελιές που αγοράζετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νόστιμες σάλτσες.

-Το ζωμό από το βάζο με τα παντζάρια μπορείτε να τον αναμίξετε με γιαούρτι και άλλα υλικά και να φτιάξετε πρωτότυπα ντιπ.

-Το λάδι που σας περίσσεψε από τις τηγανιτές πατάτες μη το πετάξετε. Μπορείτε να το αδειάσετε σε ένα καθαρό βαζάκι και να το φυλάξετε για να το χρησιμοποιήσετε σε επόμενο τηγάνισμα. Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε το ίδιο λάδι πάνω από δυο φορές για τηγάνισμα, γιατί πλέον γίνεται καρκινογόνο. Γι’ αυτό ακριβώς είναι επικίνδυνη η χρήση της φριτέζας, όταν χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά το ίδιο λάδι.

-Το λάδι που θέλετε πλέον να πετάξετε μην το ρίξετε απευθείας στο νεροχύτη γιατί μολύνει ανεπανόρθωτα το νερό μέσα από τους σωλήνες που διοχετεύετε. Σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας και πετάξτε το στα σκουπίδια.

-Το μπουκάλι από το λάδι που έχει αδειάσει μην το ρίχνετε στην ανακύκλωση, γιατί στην πραγματικότητα είναι σκουπίδι. Το λάδι που θα υπάρχει γύρω-γύρω από το μπουκάλι θα λερώσει και τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο της ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να τα αχρηστέψει. Δείτε το άρθρο για τα βασικά λάθη της ανακύκλωσης που πρέπει να αποφεύγουμε.

flowmagazine.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...