Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Μυστικά Μαγειρικής | 9 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο

9 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο

9 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο

Το ψυγείο είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας στον αγώνα δρόμου με το χρόνο ζωής των τροφίμων μας. Και όμως, η συντήρηση σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν ενδείκνυται πάντα, καθώς υπάρχουν τροφές που «ζουν» και αποδίδουν καλύτερα σε θερμοκρασίες δωματίου. Ορίστε εννιά χαρακτηριστικές περιπτώσεις...

1. Ψωμί

Το ψωμί δεν πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο γιατί ξεραίνεται πιο γρήγορα. Αν έχετε πάρει (ή φτιάξει) πολύ, κρατήστε σε θερμοκρασία δωματίου την ποσότητα που θα φάτε στις επόμενες τέσσερις μέρες και καταψύξτε το υπόλοιπο για αργότερα.

2. Ντομάτες

Αν μπουν στο ψυγείο, οι ντομάτες σταματούν να ωριμάζουν, η σύστασή τους αλλοιώνεται και η γεύση τους εξασθενεί. Κρατήστε τις σε ένα φωτεινό σημείο της κουζίνας με τα κοτσάνια προς τα κάτω, όπως τις στοιβάζει κι ο μανάβης, για να μη χαλάσουν γρήγορα.

3. Βασιλικός

Αν σας αρέσει ο φρέσκος βασιλικός, αλλά δεν έχετε κατάλληλο μέρος για γλάστρα, αγοράστε αλλά μην τον βάζετε στο ψυγείο γιατί θα απορροφήσει τις γύρω μυρωδιές, θα μαραθεί και θα χάσει τη δική του. Τοποθετήστε τον σε ένα δοχείο με νερό όπου, αν το αλλάζετε συχνά, θ’ αντέξει ολοζώντανος για αρκετές ημέρες.

4. Αβοκάντο

Πολύ συχνά, από τη στιγμή που το αγοράζετε, το αβοκάντο χρειάζεται έξτρα χρόνο για να ωριμάσει καλά. Αν μπει στο ψυγείο, το παιχνίδι έχει χαθεί, οπότε αφήστε το εκτός μέχρι να «έρθει» εκεί που σας αρέσει και ύστερα βάλτε το μέσα για να διατηρηθεί σ’ αυτή την κατάσταση.

5. Μπανάνες

Οι μπανάνες έρχονται κι αυτές από θερμότερα κλίματα και γι’ αυτό ωριμάζουν φυσιολογικά σε θερμοκρασίες δωματίου. Στο ψυγείο, η σάρκα σταματά να ωριμάζει ενώ η φλούδα μαυρίζει πιο γρήγορα και η μυρωδιά της τείνει να κολλάει στα γύρω φαγητά.

6. Ξηροί Καρποί

Εντός ψυγείου, τα φυσικά έλαια που περιέχουν οι ξηροί καρποί ταγκιάζουν, ενώ, αν έχουν κέλυφος, μπορεί να απορροφήσουν μυρωδιές απ’ τα γύρω φαγητά. Φυλάξτε τους σε ένα αεροσεγές δοχείο σε σκιερό μέρος και θα τους απολαμβάνετε σαν φρέσκους έως και για έξι μήνες.

7. Μέλι

Ένα καλά σφραγισμένο δοχείο είναι το μόνο που χρειάζεται το μέλι μας για να διατηρηθεί... για πάντα. Επομένως, το ψυγείο δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να το κρυσταλλώσει κι εμείς να πρέπει να το ζεστάνουμε για να ξαναπάρει το λαμπερό χρυσοκάστανο χρώμα του.

8. Καρπούζι - Πεπόνι

Τα αγαπημένα μας δροσερά καλοκαιρινά φρούτα, το καρπούζι και πεπόνι, διατηρούνται αναλλοίωτα, σε συστατικά και γεύση, εκτός ψυγείου μέχρι την ώρα που θα κοπούν. Τότε, μπαίνουν στο ψυγείο ώστε να τα απολαύσουμε κρύα κρύα λίγο αργότερα.

9. Καφές

Ο καφές δεν είναι για ψυγείο, όπου όχι μόνο χάνει τη γεύση του, αλλά απορροφάει και μυρωδιές απ’ τα γύρω φαγητά, κάτι που δεν βοηθάει κανέναν, τελικά. Βάλτε τον σε αεροστεγές δοχείο και κρατήστε τον σε σκιερό μέρος, μακριά από υγρασία, για μυρωδάτα ξυπνήματα.

Πηγή: mama365.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Το δοκιμάζεις σε τέλειες συνταγές στα εστιατόρια, πώς όμως μπορείς να το μαγειρέψεις και εσύ σωστά και να το απογειώσεις; Περιέχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά καθώς ...
  • image

    Για να μη λασπώσουν τα ρυζομακάρονα, τηρούμε τις οδηγίες της συσκευασίας, όμως έχουμε το νου μας γιατί δεν είναι πάντα σωστές. Την ώρα ...
  • image

    Υλικά: 1 φακελάκι βαφή Αβγά (όσα θέλετε να βάψετε) 6 ποτήρια χλιαρό νερό6 κουτ. σούπας ξύδι Διαδικασία: Αν έχετε τα αβγά στο ψυγείο, καλό είναι, να τα βγάζετε ...

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...