Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Τοπικές Συνταγές | womantime-cooking time:"Μαστιχάκια σιροπιαστά Σύρου "

womantime-cooking time:"Μαστιχάκια σιροπιαστά Σύρου "

womantime-cooking time:"Μαστιχάκια σιροπιαστά Σύρου  "

Τα υλικά για τη συνταγή:

Υλικά για ένα ταψάκι Διαστάσεων: 25Χ35εκ.

  • 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
  • βούτυρο λιωμένο και ανακατεμένο με λίγο σπορέλαιο (για το άλειμμα των φύλλων)

Για το σιρόπι

  • 2 ½ κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • ½ λεμόνι χυμός
  • 1 σφηνάκι ανθόνερο

Για τη γέμιση

  • 2 αβγά
  • ¾ κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα αμύγδαλο τριμμένο
  • ½ κούπα αλεύρι
  • ¾ κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • ¼ κρασοπότηρο ανθόνερο
  • ½ κούπα βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • ½ κούπα γάλα

Διαδικασία:

  1. Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη. Στην αρχή ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και αφού πάρει βράση, περιμένετε 8 λεπτά. Προσθέτετε τότε το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο και βράζετε για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνετε τη φωτιά και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνοντας το σιρόπι να κρυώσει.
  2. Aνακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το τριμμένο αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, την κοπανισμένη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει καλά το μείγμα. Προσθέτετε το βούτυρο και αφού ενσωματωθεί χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε το μίγμα του αμυγδάλου εναλλάξ με το γάλα και το ανθόνερο. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σας. Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο η γέμιση για ένα δίωρο ώστε να σφίξει. Θα κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του τυλίγματος.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα φύλλα κατά μήκος στη μέση και τα στοιβάζετε όλες τις λωρίδες μαζί. Ύστερα παίρνετε ανά δύο τις λωρίδες των φύλλων τις αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και τοποθετείτε στο κάτω μέρος τους από δύο κουταλιές σούπας γέμιση. Φέρνετε τα πλαϊνά των φύλλων πάνω από τη γέμιση και στη συνέχεια τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση και τοποθετείτε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί. Μην στριμώξετε τα ρολάκια πάρα πολύ μέσα στο ταψί γιατί φουσκώνει η γέμιση και κολλάνε.
  5. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε καλά τα μαστιχάκια από πάνω και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
  6. Το ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς του λίγο λίγο με κουτάλα σε τρεις δόσεις. Μόλις πιουν την πρώτη συνεχίζετε με τη δεύτερη και την τελευταία δόση.
  7. Αφήνετε τα μαστιχάκια να απορροφήσουν καλά όλο το σιρόπι και να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.


sweetly.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Συστατικά 1.200 γρ. αρνίσιο μπούτι, κομμένο σε μερίδες αλάτι πιπέρι ¼ ματσάκι μαϊντανού 250 γρ. πηχτόγαλο Χανίων ή γαλοτύρι 250 γρ. ανθότυρο 250 γρ. τυρομάλαμα ή γραβιέρα κατσικίσια Κρήτης 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή; 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη 1 φλιτζάνι κινόα 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών 300 γραμμάρια μαύρα φασόλια σε κονσέρβα 200 γραμμάρια ψιλοκομμένες ...
  • image

    Τι χρειαζόμαστε: 125 γραμ. νωπή μαγιά (θα τη βρείτε και στα ράφια των s/m) 1 νεροπότηρο* γάλα (χλιαρό και όχι κατευθείαν απ΄ το ψυγείο) 1 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη 1 ...

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...