Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Χριστουγεννιάτικες συνταγές | womantime cooking time: "Χριστουγεννιάτικος κορμός Black Forest "

womantime cooking time: "Χριστουγεννιάτικος κορμός Black Forest "

womantime cooking time: "Χριστουγεννιάτικος κορμός Black Forest "

Τα υλικά για τη συνταγή:

Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
μισή κούπα τσαγιού αλεύρι
μισή κούπα τσαγιού κακάο
1 βανίλια άρωμα
Για την γέμιση:
1 κουτί φυτική σαντιγί
2 κούπες τσαγιού γεμάτες ζάχαρη άχνη
1,5 κούπα τσαγιού κομπόστα βύσσινο με το χυμό της
2 γεμάτες κουταλιές κορν φλάουερ
3 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη
μισή κούπα τσαγιού νερό
Για το γαρνίρισμα (topping):
1,5 κούπα από τη σαντιγί της γέμισης
2/3 κούπας τσαγιού γάλα ζεστό
1 κουταλάκι βούτυρο
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομματάκια
Για την διακόσμηση:
ξύσμα κουβερτούρας
βύσσινα


Στην πράξη:

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 -17 λεπτά.
Μόλις βγει το παντεσπάνι από το φούρνο, αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος, το τοποθετούμε σε μια πετσέτα και το τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια της πετσέτας. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Χτυπάμε καλά τη φυτική σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κομπόστα και την ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε μισή κούπα νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την κομπόστα. Ανακατεύουμε ώσπου να δέσει το μείγμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει, ξεδιπλώνουμε το ρολό και απλώνουμε στην επιφάνειά του και κατά πλάτος, το μείγμα με τα βύσσινα.
Κρατάμε στην άκρη 1,5 κούπα από την σαντιγί και απλώνουμε την υπόλοιπη επάνω ακριβώς από τα βύσσινα.

Πασπαλίζουμε με το ξύσμα κουβερτούρας

και τυλίγουμε και πάλι σε ρολό.
Τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα για το γαρνίρισμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο. Προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά, να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη σαντιγί που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα αυτή, με σπάτουλα ή κορνέ.
Διακοσμούμε με ξύσμα κουβερτούρας και βυσσινάκια.
Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες, πριν τον σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Συνταγές της καρδιάς


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...