Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Χριστουγεννιάτικες συνταγές | συνταγή: Γιορτινό crumble με ροδάκινα και φράουλες

συνταγή: Γιορτινό crumble με ροδάκινα και φράουλες

συνταγή: Γιορτινό crumble με ροδάκινα και φράουλες

Κάνε το crumble πιο υγιεινό: Χρησιμοποίησε 1 κουταλιά της σούπας σαντιγί αντί για παγωτό για να γλιτώσεις 40 θερμίδες. Εάν παραλείψεις τη γαρνιτούρα εντελώς, θα γλιτώσεις 66 θερμίδες και 4 γραμμ. λιπαρά.

Μερίδες: 6-8 - Χρόνος προετοιμασίας: 15' -Συνολικός χρόνος: 60'

Yλικά

βούτυρο για το πιρέξ

2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

1 κ.σ. αραρούτι

1/2 κιλό φράουλες, κομμένες στη μέση

700 γραμμ. ροδάκινα, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε φέτες

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη

2/3 του φλιτζανιού αλεύρι

2/3 του φλιτζανιού βρώμη

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα

1 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους 1 εκ.

1 φλιτζάνι παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

Βάλε μία σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και προθέρμανέ τον στους 180οC. Βουτύρωσε ένα τετράγωνο γυάλινο πυρέξ, πλάτους 20 εκ. Χτύπα το χυμό λεμονιού και το αραρούτι, μέχρι να γίνουν μείγμα.

Πρόσθεσε τα φρούτα και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. Ανακάτεψε απαλά με το χέρι, μέχρι να πάει παντού το μείγμα. Ρίξε το μείγμα των φρούτων στο πιρέξ.

Σε μίξερ, χτύπα το αλεύρι, τη βρώμη, τα αμύγδαλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Πρόσθεσε το βούτυρο μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίξε το μείγμα πάνω από τη γέμιση και ψήσε για 40-45 λεπτά, μέχρι η γέμιση να αρχίσει να βράζει και το μείγμα να ροδίσει.

Βγάλε το πιρέξ από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά. Βάλε το γλυκό με ένα κουτάλι στα πιάτα και σέρβιρε με παγωτό.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1 φλιτζάνι φρούτα, 2 κ.σ. παγωτό): 383 θερμίδες, 21 γραμμ. λιπαρά, 11 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 47 γραμμ. υδατάνθρακες, 5 γραμμ. πρωτεΐνες, 4 γραμμ. φυτικές ίνες, 81 mg ασβέστιο, 2 mg σίδηρος, 100 mg νάτριο.

Πηγή: shape.gr

 


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 2 κούπες ελαιόλαδο 1,5 κούπα ζάχαρη 1 κούπα χυμό πορτοκάλι 1/2 κούπα κονιάκ 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουτερ 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ξύσμα από 1 ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 7 αυγά 1 ποτήρι νερού βούτυρο φρέσκο 3 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι γάλα 3 ποτήρια αλεύρι φαρίνα 160 γρ. αμυγδαλόψιχα 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού Διαδικασία: Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 500 γραμμάρια κουβερτούρα7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι1 κουταλιά του γλυκού σόδα1 κουταλιά του γλυκού κανέλα1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού1/4 φλιτζανιού ...

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...