Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Παγωτά | Συνταγές για σπιτικό παγωτό

Συνταγές για σπιτικό παγωτό

Συνταγές για σπιτικό παγωτό







Σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Υλικά:

3 κούπες καϊμάκι ή κρέμα γάλακτος, με όλα τα λιπαρά της
3 κούπες γάλα πλήρες
1 κούπα ζάχαρη
3 κοφτά κουταλάκια σαλέπι
1 κοφτό κουταλάκι κρυστάλλους μαστίχας

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μπλέντερ (ή σε γουδί) τη μισή ζάχαρη με τη μαστίχα, να γίνουν σκόνη. Διαλύετε το σαλέπι σε μισή κούπα γάλα.

Στη συνέχεια, βάζετε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνετε. Όταν το γάλα γίνει χλιαρό, προσθέτετε το σαλέπι διαλυμένο στο γάλα και την μαστίχα με την ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και το καϊμάκι (ή την κρέμα γάλακτος αν δεν βρείτε καϊμάκι).

Από την ώρα αυτή ξεκινάτε να ανακατεύετε την κρέμα στην κατσαρόλα, αφού χαμηλώσετε λίγο την φωτιά. Αυτό μπορεί να πάρει ακόμα και 20-25 λεπτά, για να μην σβολιάσει η κρέμα και για να πήξει λίγο επίσης.

Αφού τελειώσετε με το ανακάτεμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, και αφήνετε το περιεχόμενο να κρυώσει λίγο. Αφού αδειάσετε την κρέμα σε μπολ, την τοποθετείτε στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα βγάζετε το παγωτό και το χτυπάτε με μίξερ χειρός ή στο μπλέντερ. Μετά από 2 χτυπήματα είναι έτοιμο.

Σερβίρετε το παγωτό με σιρόπι βύσσινο ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι και ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμυγδαλάκια.

Tip: Υπάρχουν κάποια ζαχαροπλαστεία που πουλάνε καϊμάκι, κυρίως αυτά που φτιάχνουν τούρκικα γλυκά, οπότε μπορείτε να το αγοράσετε από εκεί.

Συνταγή: syntageskardias.blogspot

Σπιτικό παγωτό Oreo

Υλικά (για 2 λίτρα παγωτό):

1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί φυτική σαντιγύ
1 βανίλια σε σκόνη
1 πακέτο μπισκότα Oreo

Εκτέλεση:

Βάζετε στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη φυτική συνταγή. Σπάτε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.

Μετά από μία ώρα βγάζετε τα υλικά από την κατάψυξη και χτυπάτε πρώτα τη φυτική σαντιγύ για πέντε με έξι λεπτά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Κατόπιν, προσθέτετε σιγά-σιγά τα γάλατα και τη βανίλια σε σκόνη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύετε με ένα μεγάλο κουτάλι.

Τέλος, βάζετε το μείγμα στο ειδικό μεταλλικό μπωλ ή σε ένα τάπερ και το τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6-7 ώρες. Ενδιάμεσα, το βγάζετε 1-2 φορές από την κατάψυξη και το ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι για να γίνει πιο ελαφρύ.

Συνταγή: glykesdimioyrgies.blogspot

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα

Υλικά (για πάνω από 2 λίτρα παγωτού):

1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
1 κούπα (περίπου 200 gr) σιρόπι σοκολάτας
2 κρέμες γάλακτος των 200 ml, με τουλάχιστον 30% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ/μπράντι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζετε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Είναι σημαντικό να το έχετε αφήσει στην κατάψυξη για να αφρατέψει κατάλληλα κατά το χτύπημα με το μίξερ.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Βγάζετε το εβαπορέ από το ψυγείο και το ρίχνετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνετε και το σιρόπι μαζί με το κονιάκ και χτυπάτε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα μας θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα.

Ρίχνετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στη λεκάνη και χτυπάτε με το μίξερ για 1-2 λεπτά ακόμα.

Αδειάζετε το μείγμα μας σε ένα μπολ παγωτού και το βάζετε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να το βγάλετε και να το ανακατέψετε/χτυπήσετε καθώς το παγωτό δεν κάνει κρυστάλλους.

Συνταγή: Icecream.tuborecipes

Ευκολο παγωτο μπανανα

Εύκολο παγωτό μπανάνα

  1. Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μίξερ, προσθέτουμε την ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  2. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα παγωτού και ανά 45 λεπτά ανακατεύουμε!

Διάρκεια: 10 λεπτά προετοιμασία & 5 ώρες ψύξη

  • 375 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 ωμές μπανάνες

lovecooking.gr

 

Το αυθεντικό παγωτό

 

recipe image

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 αυγά
  • 300 γρ ζάχαρη
  • βανίλιες
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 κγ κορν φλάουρ
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε με μίξερ όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Όταν το γάλα ζεσταθεί καλά,  παίρνουμε λίγο και το ρίχνουμε στα χτυπημένα υλικά, (κάνουμε όπως και με το αυγολέμονο), ζεσταίνουμε καλά τα υλικά με το γάλα πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά με σύρμα μέχρι η κρέμα να αρχίσει να φουσκώνει και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, δεν περιμένουμε να πήξει η κρέμα .
  3. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε σε δοχείο κατάψυξης. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή,  χτυπάμε κάθε δύο περίπου ώρες να αφρατεψει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ το φτιάχνω το βράδυ και το πρωί το βάζω κατάψυξη, οπότε έχω και όλη τη μέρα μπροστά μου να το χτυπάω κάθε δυο ώρες. Το χτυπάω 4 φορές.

mageirikesdiadromes.gr

παγωτό βανίλια

 

Υλικά:

300ml. Κρέμα γάλακτος
300ml. γάλα
100gr. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
** Η κρέμα γάλακτος και το γάλα, εναλλακτικά μπορεί να είναι light.



Διαδικασία:
  • Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να γίνει σαντιγί. Γύρω στα 10 λεπτά θέλει, αν το γυρίσετε στη γρήγορη σκάλα.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ
  • και το γάλα
  • Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
  • Τώρα είναι έτοιμο να μπει στην κατάψυξη.

Προσοχή δεν τελειώσαμε εδώ.

Για να δώσουμε στο παγωτό βελούδινη και κρεμώδη υφή, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι τα εξής:
  • Αφού έχει μείνει στην κατάψυξη  40 λεπτά, το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ ή το ραβδωτό μίξερ χειρός αν διαθέτουμε έτσι ώστε να σπάσουν όλα τα μικροσκοπικά παγάκια που έχουν σχηματιστεί (κυρίως κοντά στα τοιχώματα του σκεύους σε αυτή τη φάση).
  • Επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία τώρα ανά 30 λεπτά, άλλες 3 ή 4 φορές. Όσο περισσότερες φορές και όσο καλύτερα καταφέρουμε να σπάσουμε τους μικροκρυστάλλους πάγου, τόσο πιο κρεμώδη υφή θα έχει το παγωτό μας.
Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, καλό είναι να είναι σχετικά ρηχό. Φυσικά τόσο όσο να μπορούμε να δουλεύουμε με το μίξερ.

xeiropoihma.blogspot.com

Παγωτό με merenda

 

Υλικά

2 γάλατα εβαπορέ

1 ζαχαρούχο γάλα

1 μικρή merenda

1 βανίλια

5-6 γεμιστά μπισκότα



Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα γάλατα στο ψυγείο (ή κάνα 2ωρο στην κατάψυξη) να κρυώσουν.

2. Χτυπάμε στο μίξερ τα εβαπορέ να αφρατέψουν.

3. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί.

4. Συνεχίζουμε βάζοντας την merenda και την βανίλια και όταν ομογενοποιηθούν είναι έτοιμο!

5. Σπάμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.

6. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και ανά 2-3ωρο το ξανά-ανακατεύουμε (γιατί το ζαχαρούχο "κάθεται" στο πάτο του μπολ).

onemanfood.gr

Παγωτό γιαούρτι βύσσινο

 

Υλικά

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%

1 ζαχαρούχο γάλα

1 συσκευασία ερμόλ

1 Φλιτζάνι του τσαγιού γλυκό βύσσινο



Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στο μίξερ το κρύο ζαχαρούχο με την κρύα κρέμα ερμολ καλά.

2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθεί με την κρέμα

3. Προσθέτουμε το βύσσινο και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

4. Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη.

5. Κανά - δυο φορές, μέχρι να παγώσει τελείως το παγωτό, ανακατεύουμε το μείγμα για να γίνει πιο αφράτο.

6. Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο.

onemanfood.gr

Παρφέ μαντολάτο

Υλικά:
  • Για 8-10 μερίδες
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι (100 ml) νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 6 ασπράδια από βιολογικά αυγά
  • 300 γρ. μαντολάτο, σπασμένο σε μικρά κομμάτια

Παίρνω μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ (ή φόρμα για τερίνα) και την ντύνω εσωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανη μεμβράνη, το οποίο εφαρμόζω καλά στις γωνίες και στα τοιχώματα της φόρμας. Φροντίζω ώστε οι άκρες της μεμβράνης να εξέχουν καλά από τα χείλη της φόρμας.

 

Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να γίνει αφράτη σαν γιαούρτι (όχι σαντιγί).

Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη 10λεπτά, μέχρι να φτιάξω σιρόπι. Το αφήνω κατά μέρος.

Χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και, λίγο πριν αρχίσει να σχηματίζει κορυφές, προσθέτω αργά και σταδιακά το ζεστό σιρόπι, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνω κατά μέρος.

Ρίχνω το σπασμένο μαντολάτο στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος και προσθέτω αργά τη σιροπιασμένη μαρέγκα. Ανακατεύω απαλά το μείγμα με μια σπάτουλα και το αδειάζω στη φόρμα. Σκεπάζω την επιφάνεια του μείγματος με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τα τοιχώματα και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 4 - 5 ώρες.

Για να ξεφορμάρω το παρφέ, το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και αφαιρώ προσεκτικά τη διάφανη μεμβράνη. Το κόβω σε φέτες και το σερβίρω.

 

 

 

 


dinanikolaou.gr

 

 


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...