Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πίτες-Ζύμες | womantime-cooking time: ''Σπανακόπιτα με κιμά''

womantime-cooking time: ''Σπανακόπιτα με κιμά''

womantime-cooking time: ''Σπανακόπιτα με κιμά''

Υλικά:

1 πακέτο Xωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο

Για το σπανάκι:

1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)
1 κ.σ. μαϊντανό Μπάρμπα Στάθης ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο Μπάρμπα Στάθης ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
5 κ.σ. κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για τον κιμά:
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
Αλάτι, πιπέρι

Για την επικάλυψη:

1 φλιτζ. τσαγ. γραβιέρα, τριμμένη
13/4 φλιτζ. τσαγ. γάλα πλήρες αγελαδινό

Διαδικασία:

1. Φτιάξτε το σπανάκι. Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίξτε το σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης, τον άνηθο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης και το δυόσμο ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώστε και αφήστε να σοταριστούν για 5΄-6΄, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά.
2. Φτιάξτε τον κιμά. Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίξτε τον κιμά και σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι, σβήστε με το κρασί και βράστε να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τον κιμά να κρυώσει ελαφρώς.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
4. Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε ελαφρά το ελαιόλαδο με το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείψτε ένα μεσαίο παραλληλόγραμμο ταψί. Στρώστε στη βάση του 3 χωριάτικα φύλλα, αλείφοντας το καθένα ξεχωριστά με το μείγμα ελαιόλαδου-βουτύρου. Αδειάστε από πάνω το μείγμα με το σπανάκι και ισιώστε την επιφάνειά του με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Κατόπιν απλώστε τον κιμά και ισιώστε την επιφάνειά του. Καλύψτε με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα αλείφοντας το καθένα με λίγο από το μείγμα ελαιόλαδου-βουτύρου. Γυρίστε προς τα μέσα όσα φύλλα περισσεύουν περιμετρικά, δημιουργώντας ένα στεφάνι.
5. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι το γάλα με την τριμμένη γραβιέρα και περιχύστε την πίτα. Ψήστε τη στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180 °C, στον αέρα, για 50΄-55΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Μια συνταγή του «Μπάρμπα Στάθη»

Πηγή: govastileto.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Υλικά Για τη ζύμη 1 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά 1 πρέζα ζάχαρη 2/3 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κουτ. ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 700 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο 200 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα ψιλοκομμένα (χωρίς το εξωτερικό περίβλημα) 150 γραμ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο 1 κρεμμύδι ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αυγό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κ.γ. αλάτι νερό όσο πάρει Γέμιση: 4-5 μέτριες πατάτες 1 κρεμμύδι μέτριο ...

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...