Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Νηστίσιμα | womantime-cooking time:"Νηστίσιμη τούρτα black forest "

womantime-cooking time:"Νηστίσιμη τούρτα black forest "

womantime-cooking time:"Νηστίσιμη τούρτα black forest "

Τα υλικά για τη συνταγή:

320 γρ. αλεύρι για όλες χρήσεις 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 4 κ.σ κακάο 260 γρ. ζάχαρη 300 γρ. γάλα αμυγδάλου σόγιας ή καρύδας 120 γρ. μαργαρίνη λιωμένη 1/2 φλ. τρούφα σοκολάτα υγείας Για το σιρόπι 1/2 φλ. σιρόπι από γλυκό βύσσινο 3 κ.σ. κονιάκ Για την κρέμα κακαό 300 γρ. άχνη ζάχαρη 1-1/2 κ.σ. κακάο 1 βανίλια 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη 2-3 κ.σ. νερό ή γάλα καρύδας, σόγιας ή αμύγδαλου Για την επικάλυψη 350 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος γλυκό βύσσινο καρούλια πικρής σοκολάτας για γαρνίρισμα

Διαδικασία:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC,βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες δαχτυλίδι 22 εκ. ή δύο ταψάκια για παντεσπάνι. Στρώνουμε λαδόκολλα.

2. Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά σε μπολ, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το γάλα με τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα, απαλά ανακατεύουμε και ισομοιράζουμε στις φόρμες.

3. Ψήνουμε για περίπου 35' να σταθεροποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν για να ξεφορμάρουμε. Τα αφήνουμε σε σχάρα για να στεγνώσουν. Τα κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια το κάθε παντεσπάνι.

4. Για την κρέμα κακάο

Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε με σύρμα καλά να γίνει σαν κρέμα.

Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.

5. Ζεσταίνουμε το σιρόπι με το κονιάκ να αραιώσει η σύσταση. Αφήνουμε να κρυώσει.

6. Βάζουμε ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα. Ραντίζουμε με πινέλο λίγο σιρόπι και αλείφουμε με κρέμα κακάο. Μπήγουμε λίγα βύσσινα γλυκό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

7. Τέλος, αφού βάλουμε το τελευταίο παντεσπάνι, αλείφουμε ολόγυρα με τη φυτική κρέμα. Γαρνίρουμε με καρούλια σοκολάτας και βύσσινο γλυκό.

8. Αν θέλουμε, αντί να γίνει πολύ ψηλή η τούρτα, μοιράζουμε το μίγμα παντεσπάνι σε δύο ταψιά με διάμετρο 26 ή 28 εκ. Ψήνουμε για λιγότερη ώρα, αφού θα είναι πιο λεπτή η στρώση, και γεμίζουμε τα δύο παντεσπάνια με μια στρώση κρέμα κακάο. Έτσι βγαίνουν πιο πολλές μερίδες, αλλά με τον πρώτο τρόπο είναι πιο εντυπωσιακή.

9. Παγώνουμε την τούρτα για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.

argiro.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Κοροναϊός : Ο αγώνας δρόμου για τα εμβόλια πλησιάζει στο τέλος του

Τη στιγμή που το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαστίζει την Ευρώπη, οι ειδικοί αισιοδοξούν ότι το πρώτο αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο θα εγκριθεί ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Πόνος στο μαστό: δείτε κάποιες όχι και τόσο συνηθισμένες αιτίες
Εκτιμάται ότι δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους δυσφορία ή πόνο στο μαστό, ιδιαίτερα πριν την εμμηνόπαυση. Μέχρι κάποιο ...  
Δείτε τι μας συμβαίνει επειδή μικραίνει η διάρκεια της ημέρας
Υπάρχει μία διαταραχή, που κάνει την εμφάνισή της τον χειμώνα και για την οποία ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα ...  
Κοροναϊός: Πώς η στοματική κοιλότητα συνιστά κύρια είσοδο του ιού
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τις περιοχές όπου ο ιός μένει στο στόμα. Ερεύνησαν τους στοματικούς ιστούς με τα υψηλότερα επίπεδα ACE2, του υποδοχέα ...  
Αυτά είναι τα σημάδια ότι τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Η ζάχαρη εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά. Ωστόσο, τα φυσικά σάκχαρα σε αυτές τις υγιεινές τροφές ...  
French beauty: Τα tips των Γαλλίδων για φυσικό μακιγιάζ
Μπορεί λοιπόν το φυσικό μακιγιάζ με λαμπερή επιδερμίδα να έγινε τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια παίρνοντας τη θέση του έντονου contouring, οι Γαλλίδες ...