Αρχική | Διάφορα | Ελλάδα | Επικαιρότητα | Κοινωνικά | Οι αγρότες ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα

Οι αγρότες ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα

03 Φεβρουαρίου 2016
Οι αγρότες ετοιμάζονται για κάθοδο στην Αθήνα

Αμετακίνητοι από τη σκληρή γραμμή της ευθείας αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση παραμένουν οι αγρότες που συνεχίζουν για 15η ημέρα τα μπλόκα στους εθνικούς δρόμους.

Απευθυνόμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργεία, έστειλαν χθες (02/02) εκ νέου τελεσίγραφο πέντε ημερών, προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση.

Βέβαια, παρά το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές του μπλόκου της Νίκαιας εμφανίζονται ανυποχώρητοι, οι αγρότες του πιο ισχυρού από τα μπλόκα, αυτού των Τεμπών αφήνουν ανοιχτό ένα παράθυρο διαλόγου με τον πρωθυπουργό, ακόμα και αν δεν αποσυρθεί το νομοθέτημα για το ασφαλιστικό.

Από χθες οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε αρκετές περιοχές της χώρας πήραν άλλη μορφή με καταλήψεις σε εφορίες και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων για πολλές ώρες της ημέρας σε δεκάδες σημεία του εθνικού οδικού δικτύου είναι αδύνατη, ενώ οι πρώτες ελλείψεις σε αγροτικά προϊόντα, λόγω του πλήρους αποκλεισμού κυκλοφορίας φρούτων και λαχανικών από το μπλόκο του Ισθμού, είναι εμφανείς στην Αθήνα.

Σε ποια σημεία και ποιες ώρες προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων

Οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και προχωρούν σε συνεχείς αποκλεισμούς στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, τα Τέμπη έμειναν χθες κλειστά για 12 ώρες, ενώ αύριο οι αγρότες σκοπεύουν να αφήσουν στο σημείο ανοικτό, προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση εκείνων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας.

Στις Μικροθήβες ο δρόμος θα παραμένει κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη θα είναι ανοικτός. Όσον αφορά στο μπλόκο της Νίκαιας το συγκεκριμένο κομμάτι της ΠΑΘΕ παραμένει κλειστό από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων λόγω του όγκου των τρακτέρ.

Στην Μελούνα Ελασσόνας ο δρόμος στο ύψος του αγροτικού μπλόκου θα παραμείνει κλειστός από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, όπως και αύριο. Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι κλειστή θα είναι η εθνική οδός Τρικάλων-Καρδίτσας.

Σήμερα κλείνει και πάλι η Εθνική οδός στο Κάστρο Βοιωτίας έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τη σκυτάλη στη συνέχεια θα δώσουν σε συναδέλφους τους στη Θήβα, όπου θα αποκλειστεί η Εθνική έως τις 10 το βράδυ. Την ίδια, ώρα θα κλείσει και η παλιά εθνική οδός Λαμίας- Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία. Ο δρόμος Λαμίας -Δομοκού θα είναι κλειστός σήμερα, 12 με 2 το μεσημέρι.

Δυτική Ελλάδα

Τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Άρτας – Αντιρρίου στο ύψος του χωριού Κομπότι, αλλά και των παράδρομων από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, αποφάσισαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του μπλόκου.

Στο παλιό γεφύρι της Άρτας το μπλόκο που έχει στηθεί θα κλείσει από τις 7 το απόγευμα, έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Στον κόμβο του Λούρου στην Πρέβεζα, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Στα Ιωάννινα, στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων –Κακκαβιάς κτηνοτρόφοι και αγρότες κλείνουν καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ το δρόμο και τους παράδρομους.

Από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, αγρότες της Αιγιαλείας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου.

Επίσης, αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.

Στην Ηλεία οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου και Μαραθιά αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αναμένεται να κλείσει από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου.

Επίσης, τρίωροι αποκλεισμοί από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι έχουν προγραμματιστεί στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου, στην Βόνιτσα και στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου. Ακόμη, από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ, αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Μπλόκο στα αγροτικά προϊόντα στον Ισθμό

Μια εβδομάδα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού από τους αγρότες. Οι αγρότες του Ισθμού κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30 καθημερινά, ενώ δεν επιτρέπουν να περάσουν στην Αττική αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα με αγροτικά προϊόντα.

Στην Αρκαδία για πολλοστή ημέρα οι αγρότες στις 12.00 κλείνουν τον αυτοκινητόδρομο στα διόδια Νεστάνης και θα κρατήσουν κλειστό το δρόμο έως τις 5.00 το απόγευμα.

Στην Μεσσηνία οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο του Ασπροχώματος και στην πλατεία των Γαργαλιάνων.

Σε αναβρασμό και η Κρήτη

Στο νομό Ηρακλείου, οι αγρότες διακόπτουν την κυκλοφορία ανά διαστήματα στα μπλόκα σε Αρκαλοχώρι, Ατσιπάδες, Άγιοι Δέκα, Στόλους και στη διασταύρωση των Λουρών, ενώ παραμένει και το μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου.

Με δύο μπλόκα στον κόμβο Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης, ο οποίος παραμένει κλειστός όλη την ημέρα και στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, όπου οι συγκεντρωμένοι προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου συνεχίζονται στα Χανιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες που βρίσκονται και στα δύο μπλόκα θα παραμείνουν στις θέσεις τους με τους αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια να κάνουν γνωστό ότι ο αποκλεισμός της Εθνικής θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Με κλείσιμο της ΕΟ στο ύψος του Ατσιπόπουλου, στον κεντρικό κόμβο του Ρεθύμνου επί της Εθνικής οδού, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού.

Για σήμερα έχει αποφασισθεί να κλείσει η κεντρική οδός από τις 12 το μεσημέρι και για μία ώρα, ενώ το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν εκ νέου τη διέλευση των οχημάτων από τις 8 έως και τις 9 το βράδυ.

Μάλγαρα

Στα διόδια των Μαλγάρων το «μπλοκάρισμα» αποφασίστηκε για το χρονικό διάστημα 12:00-20:00. Το μπλόκο της Χαλκηδόνας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Θόδωρο Νέλλα, θα κλείσει από τις 18:00-21:00.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ κλείνει και η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τις 16:00 έως τις 21:00.

Δράμα

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στα μπλόκα των Κοκκινογείων και στο τελωνείο της Εξοχής συνεχίζονται οι αποκλεισμοί από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Πέλλα

Στον νομό Πέλλας, οι εκπρόσωποι των μπλόκων  σε Έδεσσα και Αμύνταιο προχωρούν σε αποκλεισμούς τις ώρες 12:00-13:00 και 19:00-21:00, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσσημέρι και Αλυσίδα 'Αρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30.

Στον κόμβο της Κουλούρας, οι συμμετέχοντες και κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 16:00-17:00.

Θεσσαλονίκη

Στο μπλόκο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, από χθες αποφασίστηκε ο επ΄αόριστον αποκλεισμός του ρεύματος προς Ημαθία.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, στο Δερβένι (12:00-14:00 και ως τις 18:00 θα λειτουργεί η μία λωρίδα και στις δύο πλευρές), στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων(κλείνουν τρεις λωρίδες και προς Χαλκιδική και από τον γειτονικό Νομό και αφήνουν τη μία από 16:00-18:00). Το μπλόκο επί της διασταύρωσης του κρατικού αερολιμένα θα κλείσει 18:00-20:00 το βράδυ.

Κλειστά τα τελωνεία

Στον νομό του Κιλκίς, στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, γίνονται αποκλεισμοί 12:00-14:00 και 19:00-21:00 (συνήθως παρατείνεται κατά μία ώρα το βράδυ) στο πρώτο και 12:00-15.00 και 19:00-21:00 στο δεύτερο.

Στον Έβρο, για τρίτη συνεχή ημέρα, παραμένουν κλειστά τα τελωνεία στους Κήπους και τις Καστανιές.

Δυτική Μακεδονία


Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 12:00-14:00 και 19:00-21:00 αντίστοιχα και τα άλλα έχουν ως εξής:
Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30, Νεάπολης Τσοτυλίου (12:00-18:00), στο 'Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:30-18:30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα.

Ζάκυνθος

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Ζάκυνθο, έχουν δημιουργήσει τα μπλόκα των αγροτών στις εισόδους της πόλης.

Εκτός από την περιοχή της Λούμπας, όπου τα τρακτέρ κλείνουν το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, νέο μπλόκο στήθηκε από σήμερα στη γέφυρα του Αγίου Γερασίμου.

Να επισημανθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στο λιμάνι της Ζακύνθου και όταν κλείνει, τα μεγάλα οχήματα όπως (φορτηγά και λεοωφορεία) δεν μπορούν να προσεγγίσουν τον χώρο. Στην Κεφαλονιά συνεχίζεται ο αποκλεισμός του κόμβου στην είσοδο του Αργοστολίου.

Πηγή: real.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...