Αρχική | Διάφορα | Εκπαίδευση | Δραστική περικοπή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών

Δραστική περικοπή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών

16 Οκτωβρίου 2015
Δραστική περικοπή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών

Σε 4000 ανέρχονται οι εκπαιδευτικοί εκτός σχολικών αιθουσών με τις 2.500 εξ αυτών να είναι εκτός των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Παιδείας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

«Είναι ένα σύνολο ανθρώπων που θα πρέπει να συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε να επιστρέψουν στις τάξεις ή αλλιώς να παραμείνουν σε διοικητικά καθήκοντα» ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι αν δεν επιστρέψουν θα πρέπει να αλλάξουν καθήκοντα και να γίνουν διοικητικοί υπάλληλοι.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι από τις 30 Μαΐου και μετά θα υπάρξει δραστική περικοπή των εκπαιδευτικών που είναι εκτός σχολικής αιθούσης. Αν κάποιοι εκπαιδευτικοί ασχολούνται με διοικητικά καθήκοντα θα μπορούν να πάρουν μετάταξη.

14.000 προσλήψεις μέχρι την Παρασκευή

Για το θέμα της κάλυψης των κενών ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι υλοποιείται ένα πρόγραμμα πολυπληθών προσλήψεων αναπληρωτών. Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι την Παρασκευή οι προσλήψεις θα φθάσουν τις 14.000.

12.400 οι έως τώρα προσλήψεις. Απαιτούνται άλλες 1.600 για να φθάσουμε τις 14.000

Έως και σήμερα έχουν γίνει 12.400 προσλήψεις που μαζί με τις προσλήψεις των Πειραματικών ανέρχονται σε 12.422. Θα πρέπει λοιπόν μέχρι την Παρασκευή να γίνουν 1.600 προσλήψεις. Η πληροφορία που υπάρχει έως τώρα είναι ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν 300 προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη στη Β/θμια, όπως άλλωστε έχει γράψει και ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής.

Ειδική Αγωγή

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην Ειδική Αγωγή, λέγοντας ότι θα έχουμε έναν ειδικό νόμο για προσλήψεις κατά προτεραιότητα στην Ειδική Εκπαίδευση. Επίσης ο υπουργός σημείωσε ότι φέτος έχουμε 1.000 προσλήψεις περισσότερες για αναπληρωτές στην Ειδική Εκπαίδευση σε σχέση με το προηγούμενο σχολικό έτος.

ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Ο υπουργός Παιδείας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόπου εναλλακτικοί και μπορούν να βρεθούν τρόποι ώστε να ικανοποιήσουν τα ισοδύναμα. Για την εγκύκλιο εφαρμογής του ΦΠΑ στην εκπαίδευση υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο αύριο- μεθαύριο να εκδοθεί εγκύκλιος όχι για την εφαρμογή άλλα να εκδοθεί μια πράξη για τη μη εφαρμογή.

Φοιτητές

Για τις μετεγγραφές δήλωσε ο υπουργός ότι είμαστε στην τελική φάση «μέσα στο μήνα θα πραγματοποιηθούν»  και ότι θα γίνουν με βάση τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί. Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην καθιέρωση φοιτητικής κάρτας με την οποία θα γίνει αποτελεσματικότερη η χρήση υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας (εστίαση, φοιτητικό επίδομα κ.α.). Με αυτή θα δοθεί η δυνατότητα να πληρώνει το κράτος υπηρεσίες που πραγματοποιούνται.

Θέρμανση στα σχολεία

Μόλις τελειώσουν το προαπαιτούμενα και έρθουν τα δυο δις. Ο υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Πηγή: news.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Τι να αλλάξεις το νέο έτος – 7 Αλλαγές για καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία

Τι να αλλάξεις το νέο έτος – 7 Αλλαγές για καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία

Με την έναρξη κάθε νέας χρονιάς μπορούμε να ανανεωνόμαστε εσωτερικά και εξωτερικά, να γεμίζουμε με όμορφα συναισθήματα τόσο εμάς όσο και τους αγαπημένους ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Άλλο ένα φεστιβάλ σοκολάτας έρχεται τον Φεβρουάριο
Για όσους δεν έχουν βρεθεί σε κάποιο φεστιβάλ σοκολάτας τους προηγούμενους μήνες, ας σημειώσουν στην ατζέντα τους του 2ο Φεστιβάλ Σοκολάτας που πλησιάζει. Δύσκολα ...  
Γιατί η σωματική δραστηριότητα προστατεύει από τον ξαφνικό καρδιακό θάνατο
Ομάδα ερευνητών από τα τμήματα Φυσικοθεραπείας, Ιατρικής και Ηλεκτρονικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Βαλένθια δημοσίευσε μια έρευνα για το ρόλο που παίζει η ...  
Προσλήψεις – Δημόσιο: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες ...  
Νέο σύστημα διορισμών: Τι αναφέρεται για την παιδαγωγική επάρκεια
Πρόσθετο προσόν θα αποτελεί η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια για την πλήρωση των κενών θέσεων. Όσοι τη διαθέτουν πριν τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων προτάσσονται ...  
Ηράκλειο: Πρόγραμμα ανακύκλωσης χριστουγεννιάτικων δέντρων από το δήμο
«Έχεις φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο; Μην το πετάξεις, ανακύκλωσέ το». Με το σύνθημα αυτό καλούνται οι Ηρακλειώτες να συμμετέχουν σε ένα ακόμη πρόγραμμα που ...