Αρχική | Διάφορα | Εκπαίδευση | Δραστική περικοπή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών

Δραστική περικοπή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών

16 Οκτωβρίου 2015
Δραστική περικοπή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών

Σε 4000 ανέρχονται οι εκπαιδευτικοί εκτός σχολικών αιθουσών με τις 2.500 εξ αυτών να είναι εκτός των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Παιδείας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

«Είναι ένα σύνολο ανθρώπων που θα πρέπει να συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε να επιστρέψουν στις τάξεις ή αλλιώς να παραμείνουν σε διοικητικά καθήκοντα» ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι αν δεν επιστρέψουν θα πρέπει να αλλάξουν καθήκοντα και να γίνουν διοικητικοί υπάλληλοι.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι από τις 30 Μαΐου και μετά θα υπάρξει δραστική περικοπή των εκπαιδευτικών που είναι εκτός σχολικής αιθούσης. Αν κάποιοι εκπαιδευτικοί ασχολούνται με διοικητικά καθήκοντα θα μπορούν να πάρουν μετάταξη.

14.000 προσλήψεις μέχρι την Παρασκευή

Για το θέμα της κάλυψης των κενών ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι υλοποιείται ένα πρόγραμμα πολυπληθών προσλήψεων αναπληρωτών. Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι την Παρασκευή οι προσλήψεις θα φθάσουν τις 14.000.

12.400 οι έως τώρα προσλήψεις. Απαιτούνται άλλες 1.600 για να φθάσουμε τις 14.000

Έως και σήμερα έχουν γίνει 12.400 προσλήψεις που μαζί με τις προσλήψεις των Πειραματικών ανέρχονται σε 12.422. Θα πρέπει λοιπόν μέχρι την Παρασκευή να γίνουν 1.600 προσλήψεις. Η πληροφορία που υπάρχει έως τώρα είναι ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν 300 προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη στη Β/θμια, όπως άλλωστε έχει γράψει και ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής.

Ειδική Αγωγή

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην Ειδική Αγωγή, λέγοντας ότι θα έχουμε έναν ειδικό νόμο για προσλήψεις κατά προτεραιότητα στην Ειδική Εκπαίδευση. Επίσης ο υπουργός σημείωσε ότι φέτος έχουμε 1.000 προσλήψεις περισσότερες για αναπληρωτές στην Ειδική Εκπαίδευση σε σχέση με το προηγούμενο σχολικό έτος.

ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Ο υπουργός Παιδείας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόπου εναλλακτικοί και μπορούν να βρεθούν τρόποι ώστε να ικανοποιήσουν τα ισοδύναμα. Για την εγκύκλιο εφαρμογής του ΦΠΑ στην εκπαίδευση υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο αύριο- μεθαύριο να εκδοθεί εγκύκλιος όχι για την εφαρμογή άλλα να εκδοθεί μια πράξη για τη μη εφαρμογή.

Φοιτητές

Για τις μετεγγραφές δήλωσε ο υπουργός ότι είμαστε στην τελική φάση «μέσα στο μήνα θα πραγματοποιηθούν»  και ότι θα γίνουν με βάση τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί. Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην καθιέρωση φοιτητικής κάρτας με την οποία θα γίνει αποτελεσματικότερη η χρήση υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας (εστίαση, φοιτητικό επίδομα κ.α.). Με αυτή θα δοθεί η δυνατότητα να πληρώνει το κράτος υπηρεσίες που πραγματοποιούνται.

Θέρμανση στα σχολεία

Μόλις τελειώσουν το προαπαιτούμενα και έρθουν τα δυο δις. Ο υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Πηγή: news.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Το χρώμα που φοράμε λέει πολλά για το χαρακτήρα και τις προθέσεις μας. Έχει τη δύναμη να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα μας αλλά και τη ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Τόσο αλάτι πρέπει να τρως κάθε μέρα σύμφωνα με τους ειδικούς!
Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι δεν τρως πολύ αλάτι στην καθημερινότητά σου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να κάνεις σωστούς υπολογισμούς ...  
Έρευνα: Το 1/3 των γυναικών που αυτοκτονούν παγκοσμίως είναι Ινδές
Δημοσιεύτηκε στην βρετανική επιθεώρηση «Lancet»  - Η απογοήτευση στο γάμο παίζει καταλυτικό ρόλο στις αυτοκτονίες- Σήμερα, το 20% των γυναικών στην Ινδία παντρεύονται προτού ...  
Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη
«Ετήσιος έλεγχος του προστάτη: Γιατί η πρόληψη είναι πολιτισμός!». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της ενημερωτικής εκστρατείας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου ...  
Αντισταθείτε στην εγωιστική παρόρμηση ότι για όλα φταίει ο άλλος!
Όλοι όσοι έχουμε την εμπειρία μίας μακροχρόνιας σχέσης γνωρίζουμε ότι η διατήρηση της, το να κρατηθεί η φλόγα της, δεν είναι ούτε εύκολο, ...  
6 ταξιδιωτικοί στόχοι που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα
Ιδέες για το τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες και τι πρέπει να έχουν, υπάρχουν μέσα στην κουλτούρας μας. Αυτοί οι άγραφοι κανόνες ...