Αρχική | Υγεία | Γυναίκα | 14 πράγματα που δεν θα έπρεπε να φοβάται μια γυναίκα

14 πράγματα που δεν θα έπρεπε να φοβάται μια γυναίκα

30 Ιανουαρίου 2015
14 πράγματα που δεν θα έπρεπε να φοβάται μια γυναίκα

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που σας κινητοποιεί. Fight or flight;

Έχετε το δικαίωμα επιλογής. Είναι καθαρά δική σας υπόθεση το τι θα επιλέξετε. Σε κάθε περίπτωση ο φόβος σας παρακινεί να δράσετε. Η φυγή μπορεί να μην είναι λύση για πολλούς είναι όμως μία επιλογή. Οι φόβοι σας λοιπόν είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί στη ζωή σας.

Συνεπώς, κάθε γυναίκα δεν θα έπρεπε να φοβάται…

1. Να εκφράσει τη σεξουαλικότητα της. Πολλές γυναίκες νιώθουν αμήχανα, άσχημα ή ένοχες όταν διεκδικούν πράγματα στην ερωτική τους ζωή. Το σώμα σας σάς ανήκει. Εσείς θα επιλέξετε το πως θα είναι η ερωτική σας ζωή και ποια όρια θα θέσετε.
2. Μην γίνει απλά μια «σύζυγος». Ο τρόπος που βλέπετε τον εαυτό σας είναι ίδιος ακριβώς μ΄αυτόν που σας βλέπουν οι άλλοι. Αν εσείς νιώθετε πως είστε διακοσμητικές μέσα στο σπίτι. Πλένετε, μαγειρεύετε και μεγαλώνετε τα παιδιά σας τότε έτσι ακριβώς θα σας δει ο σύζυγός σας.  Αν όμως, δείτε τον εαυτό σας ως μια γυναίκα όμορφη, γοητευτική με έντονη προσωπικότητα, με ενδιαφέροντα που σέβεται και εκτιμά τον εαυτό της, τότε δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.
3. Πώς δεν θέλει να γίνει μητέρα. Πολλές είναι οι γυναίκες που διεκδικούν το δικαίωμα στην ατεκνία. Για ποιο λόγο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ο «αποδιοπομπαίος τράγος» της κοινωνίας; Γιατί να μην μπορεί μία γυναίκα να είναι ευτυχισμένη με την επιλογή της να αφιερωθεί  στην καριέρα της, στο σύντροφό της, στον εαυτό της, στους φίλους της και όχι σ΄ ένα παιδί που θα αποτελεί προτεραιότητα της ζωής της. Η άποψη αυτή είναι ακραία για την ελληνική κοινωνία, όπου οι γυναίκες γεννιούνται και μεγαλώνουν με την αποστολή να γίνουν μητέρες. Όλη τους η κουλτούρα συνοψίζεται στο ότι μόνο ο γάμος και η απόκτηση οικογένειας «ολοκληρώνει» τη γυναίκα. Η μητρότητα είναι κάτι πολύ προσωπικό. Και ναι, κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να επιλέξει τι θέλει εκείνη.
4. Τον χρόνο. Ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα και κανένας δεν θέλει να γεράσει. Πόσο μάλλον μία γυναίκα. Το σώμα αλλάζει, ο μεταβολισμός, το δέρμα δεν έχει πια τη φρεσκάδα και τη λάμψη του. Προσπαθώντας όμως να νικήσει κανείς τον χρόνο καταλήγει να μην απολαμβάνει την εικόνα του στο παρόν. Υιοθετήστε ένα υγιεινό τρόπο ζωής που θα σας βοηθήσει να καθυστερήσετε τα γηρατειά και απολαύστε τη ζωή σας.
5. Να μην τη συμπαθούν οι άλλοι. Όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν να είναι αρεστοί αλλά δεν γίνεται. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αρχίστε λοιπόν με το να αρέσετε στον εαυτό σας. Θα διαπιστώσετε μεγάλες αλλαγές στις διαπροσωπικές σας σχέσεις.
6. Να αρχίσει πάλι τη ζωή της απ΄το μηδέν. Δεν είναι το πιο εύκολο εγχείρημα και θέλει θάρρος για να το πετύχει. Είναι δύσκολο να τα παράτας όλα και να διεκδικείς τα νέα σου όνειρα αλλά αξίζει τον κόπο.
7. Να απαλλαγεί απ΄τους αρνητικούς ανθρώπους. Θεωρείται επίτευγμα κι είναι παράλογο να σας φοβίζει. Η μιζέρια και η αρνητική ενέργεια σας μπλοκάρουν και δημιουργούν προβλήματα στη ζωή σας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατηρείτε δεσμούς με τα άτομα αυτά.
8. Να έχει άποψη. Για πολλά χρόνια οι γυναίκες δεν είχαν λόγο, τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει. Μπορεί να λέει τα πιστεύω της και να τα υπερασπίζεται.
9. Την αβεβαιότητα. Τίποτα στη ζωή δεν είναι σίγουρο. Για το λόγο αυτό μπορεί να δοκιμάζει πράγματα και να αρπάζει όποια ευκαιρία της φαίνεται ενδιαφέρουσα.
10. Την μοναξιά. Ένα συναίσθημα που τρομάζει όλους τους ανθρώπους. Μπορεί όμως να περιορίσει το φόβο αυτό έχοντας φίλους γύρω της. Όσον αφορά το κομμάτι της συντροφικότητας, εκεί υπάρχουν άλλοι κανόνες. Καμία γυναίκα δεν χρειάζεται να μένει σε μία σχέση που δεν την ευχαριστεί και δεν την ικανοποιεί επειδή φοβάται την μοναξιά. Πληγωθείτε, χωρίστε και δοκιμάστε να μάθετε τον εαυτό σας. Σίγουρα θα βρείτε το σύντροφο που σας ταιριάζει, αλλά μένοντας σε μία σχέση που έχει να σας προσφέρει κάτι, τότε μειώνετε τις πιθανότητες.
11. Το δίλημμα καριέρα ή οικογένεια. Είναι άδικο για μία γυναίκα όμως στην πρώτη θέση δεν γίνεται να υπάρχει ισοβαθμία. Όλα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Προσοχή όμως! όταν μια γυναίκα επιλέξει την καριέρα δεν σημαίνει πως δεν είναι καλή μανά, όπως κι αν μια γυναίκα επιλέξει την οικογένεια δεν σημαίνει πως δεν είναι επαγγελματίας. Το θέμα είναι που εστιάζει την προσοχή της.
12. Πώς είναι η εικόνα της. Το style μας είναι το πρώτο πράγμα που κρίνετε. Τα ρούχα της, η στάση του σώματός της, το make up κτλ μαρτυρούν στοιχεία της προσωπικότητάς της. Είναι λογικό λοιπόν να ανησυχεί για την γνώμη των άλλων. Όμως, κανείς δεν θα συμπεράνει κάτι άλλο απ΄αυτό που του δείχνετε εσείς ξεκάθαρα με τις επιλογές σας.
13. Το μέλλον της σ΄ένα κατεξοχήν ανδροκρατούμενο, εργασιακό περιβάλλον. Η ανασφάλεια και ο φόβος που νιώθει είναι σύμμαχοι. Την ενεργοποιούν να αποζητά το καλύτερο και να το καταφέρνει. Είναι λειτουργικό και ανακουφιστικό να το δει απ΄την οπτική αυτή.
14. Πώς δεν αξιοποιεί το 100% των δυνατοτήτων της. Κάθε γυναίκα είναι δυναμική, έξυπνη και φιλόδοξη. Είστε ακριβώς μία τέτοια γυναίκα. Ζώντας σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς και ο ανταγωνισμός αυξάνεται είναι λογικό να νιώθετε κάποιες φορές αβοήθητες και ίσως ανίκανες. Πιστεύετε πως η ζωή είναι άδικη και είναι ακατόρθωτο να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Δεν μπορείτε να βρείτε τον έρωτα, δεν μπορείτε να πετύχετε, δεν είστε ικανές να κάνετε την διαφορά. Είναι στιγμή που βλέπετε τον εαυτό σας στον πάτο. Είναι η στιγμή που πρέπει να ευχαριστήσετε τη ζωή για αυτό το δώρο. Όταν βλέπετε τη ζωή σας στο μηδέν τότε συνειδητοποιείτε και το μέγεθος της δύναμης που κρύβετε μέσα σας. Η ζωή μοιάζει να είναι ένα απέραντο χάος αλλά εσείς ξέρετε πια πώς να βρείτε τη θέση σας μέσα σ΄αυτό.

jenny.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Τι να αλλάξεις το νέο έτος – 7 Αλλαγές για καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία

Τι να αλλάξεις το νέο έτος – 7 Αλλαγές για καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία

Με την έναρξη κάθε νέας χρονιάς μπορούμε να ανανεωνόμαστε εσωτερικά και εξωτερικά, να γεμίζουμε με όμορφα συναισθήματα τόσο εμάς όσο και τους αγαπημένους ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Άλλο ένα φεστιβάλ σοκολάτας έρχεται τον Φεβρουάριο
Για όσους δεν έχουν βρεθεί σε κάποιο φεστιβάλ σοκολάτας τους προηγούμενους μήνες, ας σημειώσουν στην ατζέντα τους του 2ο Φεστιβάλ Σοκολάτας που πλησιάζει. Δύσκολα ...  
Γιατί η σωματική δραστηριότητα προστατεύει από τον ξαφνικό καρδιακό θάνατο
Ομάδα ερευνητών από τα τμήματα Φυσικοθεραπείας, Ιατρικής και Ηλεκτρονικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Βαλένθια δημοσίευσε μια έρευνα για το ρόλο που παίζει η ...  
Προσλήψεις – Δημόσιο: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες ...  
Νέο σύστημα διορισμών: Τι αναφέρεται για την παιδαγωγική επάρκεια
Πρόσθετο προσόν θα αποτελεί η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια για την πλήρωση των κενών θέσεων. Όσοι τη διαθέτουν πριν τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων προτάσσονται ...  
Ηράκλειο: Πρόγραμμα ανακύκλωσης χριστουγεννιάτικων δέντρων από το δήμο
«Έχεις φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο; Μην το πετάξεις, ανακύκλωσέ το». Με το σύνθημα αυτό καλούνται οι Ηρακλειώτες να συμμετέχουν σε ένα ακόμη πρόγραμμα που ...