Αρχική | Υγεία | Ευεξία | 8 χόμπι που σας κάνουν παραγωγικούς!

8 χόμπι που σας κάνουν παραγωγικούς!

17 Φεβρουαρίου 2015
8 χόμπι που σας κάνουν παραγωγικούς!

Ο καθένας χρειάζεται ένα χόμπι. Και εάν δεν ανήκετε στους λιγοστούς και τυχερούς, που έχουν αναγάγει το χόμπι τους σε δουλειά, τότε ψάξτε να βρείτε κάτι ενδιαφέρον και παραγωγικό για τον ελεύθερο χρόνο σας. Έτσι, εάν θέλετε ένα χόμπι, που θα ενισχύσει τη γνώση και την παραγωγικότητα σας, αρκεί να διαβάσατε τα παρακάτω.

Μαγειρική. Το μαγείρεμα είναι μια από τις πιο παραγωγικές ασχολίες, και κάτι που ο καθένας θα πρέπει να προσπαθήσει να μάθει. Η μαγειρική μπορεί να αναπτύξει την φαντασία σας και την παραγωγικότητα σας, γιατί μπαίνετε σε μια διαδικασία να ψάχνετε καινούριες συνταγές, αλλά και να δημιουργείτε τις δικές σας.

Πεζοπορία. Η πεζοπορία είναι το χόμπι του Σαββατοκύριακου, και συνήθως την υιοθετούν, όσοι έχουν πάθος για μεγάλες εκδρομές και τους αρέσει να βιώνουν την ομορφιά της φύσης. Ωστόσο, εάν κάνετε πεζοπορία θα έχετε επίσης, μια ευεργετική επίδραση στην παραγωγικότητα σας. Η πεζοπορία σας επιτρέπει να καθαρίσετε το μυαλό σας από όλες τις ανησυχίες και να επικεντρωθείτε στο παρόν, και ταυτόχρονα να βελτιώσετε τα η φυσική σας κατάσταση.

Ζωγραφική. Η ζωγραφική μπορεί να μην φαίνεται σαν ένα ιδιαίτερα παραγωγικό χόμπι, κι όμως μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη δημιουργική σας πλευρά. Επίσης, ζωγραφίζοντας έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε τις σκέψεις σας, τις επιθυμίες σας και τα συναισθήματα σας, τα οποία κατακλύζουν το μυαλό σας και δεν σας επιτρέπουν να σκεφτείτε καθαρά. Μη διστάσετε να ζωγραφίσετε, και θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα σας έρθει η επαγγελματική έμπνευση.

Γλυπτική. Ενώ λίγοι από εμάς μπορεί να είναι γλύπτες, όπως ο Μιχαήλ ή Ροντέν, αν όμως προσεγγίστε τη γλυπτική σαν χόμπι, θα βοηθήσει κατά μεγάλο βαθμό τη  παραγωγικότητα σας. Η φύση αυτή της τέχνης είναι να σας επιβάλλει, να δημιουργήσετε από το μηδέν με τα υλικά που έχετε μπροστά σας. Η γλυπτική εξάπτει τη φαντασία, όσων ασχοληθούν μαζί της και σας κάνει δημιουργικούς.

Συγγραφή. Ένα από τα πιο παραγωγικά χόμπι είναι, όταν γράφετε στον ελεύθερο χρόνο σας. Το γράψιμο είναι μια απίστευτα ισχυρή και σημαντική μορφή αυτο-έκφρασης και μπορεί να βοηθήσει να διοχετεύσετε την ενέργειά σας, τους  πόθους σας και τα όνειρα σας στο χαρτί. Είτε γράφετε για επαγγελματικό λόγο, όπως άρθρα, θεατρικά έργα, σενάρια, είτε για χόμπι, θα σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τη δημιουργική σας πλευρά και να είστε όσο πιο παραγωγικοί μπορείτε.

Ανάγνωση. Η ανάγνωση είναι ένα εξαιρετικά παραγωγικό χόμπι, καθώς μπορεί να γίνει πολύ εύκολα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Εάν, διαβάζετε έρευνες και μελέτες σχετικά με την παραγωγικότητα, μπορεί με τη σειρά τους να σας μάθουν νέες συνήθειες, συμπεριφορές και πρότυπα, που θα σας βοηθήσουν να μεταχειρίζεστε πιο αποτελεσματικά τον χρόνο σας.

Παίζοντας Video Games. Σίγουρα, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια μπορεί να φαίνεται σαν χάσιμο χρόνου, αλλά οι ρόλοι και οι κανόνες που συνυπάρχουν στα βιντεοπαιχνίδια, μπορεί πραγματικά να σας κάνουν πιο παραγωγικούς. Επίσης, ενθαρρύνουν την εστίαση, την συνεργασία  και την αποφασιστικότητα, διότι αν αποτύχετε, προσπαθείτε ξανά και ξανά. Όλα αυτά είναι χρήσιμα χαρακτηριστικά που θα συμβάλουν ώστε, να είστε παραγωγικοί στον εργασιακό τομέα.

Πλέξιμο. Το πλέξιμο θεωρείται ότι είναι το χόμπι των ηλικιωμένων. Όμως αυτή η άποψη είναι λανθασμένη, γιατί εκτός του ό,τι είναι μια ευχάριστη ενασχόληση και ένας τρόπος για να δημιουργήσετε ένα τέλειο δώρο για κάποιον που αγαπάτε, είναι επίσης, ένα φανταστικό εργαλείο για τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Επίσης, πολλοί υποστηρίζουν, ότι μέσα από αυτή την ενασχόληση, κατάφεραν να καταπολεμήσουν το άγχος, τις κρίσεις πανικού, φοβίες, αλλά και ασθένειες όπως το άσθμα.

jenny.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Το χρώμα που φοράμε λέει πολλά για το χαρακτήρα και τις προθέσεις μας. Έχει τη δύναμη να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα μας αλλά και τη ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Τόσο αλάτι πρέπει να τρως κάθε μέρα σύμφωνα με τους ειδικούς!
Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι δεν τρως πολύ αλάτι στην καθημερινότητά σου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να κάνεις σωστούς υπολογισμούς ...  
Έρευνα: Το 1/3 των γυναικών που αυτοκτονούν παγκοσμίως είναι Ινδές
Δημοσιεύτηκε στην βρετανική επιθεώρηση «Lancet»  - Η απογοήτευση στο γάμο παίζει καταλυτικό ρόλο στις αυτοκτονίες- Σήμερα, το 20% των γυναικών στην Ινδία παντρεύονται προτού ...  
Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη
«Ετήσιος έλεγχος του προστάτη: Γιατί η πρόληψη είναι πολιτισμός!». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της ενημερωτικής εκστρατείας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου ...  
Αντισταθείτε στην εγωιστική παρόρμηση ότι για όλα φταίει ο άλλος!
Όλοι όσοι έχουμε την εμπειρία μίας μακροχρόνιας σχέσης γνωρίζουμε ότι η διατήρηση της, το να κρατηθεί η φλόγα της, δεν είναι ούτε εύκολο, ...  
6 ταξιδιωτικοί στόχοι που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα
Ιδέες για το τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες και τι πρέπει να έχουν, υπάρχουν μέσα στην κουλτούρας μας. Αυτοί οι άγραφοι κανόνες ...