Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Κουταλιού | συνταγή: σύκο γλυκό κουταλιού

συνταγή: σύκο γλυκό κουταλιού

13 Μαϊου 2012
συνταγή: σύκο γλυκό κουταλιού

Τα υλικά για τη συνταγή:

50 μικρά σύκα
1 και ½ κιλά ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
χυμός ενός λεμονιού
γαρύφαλλα
αμύγδαλα ασπρισμένα

Διαδικασία:

Πλένετε τα σύκα, κόβετε λίγο το κοτσάνι τους και καθαρίζετε τη φλούδα. Με μαχαιράκι τρυπάτε κάθε σύκο στο κάτω μέρος και με ένα καρφί ή κάτι αντίστοιχο μυτερό σκαλίζετε λίγο το σημείο εκείνο για να μπει εύκολα το σιρόπι μέσα στο σύκο. Βράζετε τα σύκα με αρκετό νερό, που το αλλάζετε 2-3 φορές. Τα τρυπάτε με μια βελόνα για να δείτε αν είναι βρασμένα. Μετά τα ρίχνετε σε κρύο νερό για μισή περίπου ώρα. Κατόπιν τα ξεπλένετε αρκετές φορές καλά και τα βάζετε σε πετσέτα να στραγγίσουν.

Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τα σύκα. Τα βράζετε για 15 λεπτά και τα αφήνετε να μείνουν μέσα στο σιρόπι μέχρι την επόμενη μέρα. Μετά βγάζετε τα σύκα με τρυπητή κουτάλα και σε κάθε ένα βάζετε ένα ασπρισμένο αμύγδαλο και ένα γαρύφαλλο. Βράζετε πάλι το σιρόπι μέχρι να δέσει. Ρίχνετε τα σύκα μέσα στο σιρόπι και τα αφήνετε να βράσουν πάλι, μέχρι να δέσει το γλυκό. Όταν είναι έτοιμο, το βάζετε σε στεγνά βάζα, κλείνετε καλά και αναποδογυρίζετε το βάζο για να αυτοαποστειρωθεί και το καπάκι. Κρυώνετε γρήγορα το γλυκό, σημειώνετε την ημερομηνία παρασκευής σε ετικέτα πάνω στο βάζο και αποθηκεύετε σε ξηρό μέρος.


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...