womantime-cooking time:"χασλαμάς "

14 Οκτωβρίου 2014
womantime-cooking time:"χασλαμάς  "

Τα υλικά για τη συνταγή:

για ένα ταψάκι Δ: 25 Χ35εκ.

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 175γρ. σιμιγδάλι χοντρό

  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 150γρ. ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

  • 1 φλιτζάνι καρύδια κι αμύγδαλα ανάμεικτα χοντροκοπανισμένα

  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα

  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα

 

Για το σιρόπι

 

  • 600γρ. ζάχαρη

  • ½ λίτρο νερό

  • ½ λεμόνι

  • 5-6 γαρίφαλα

  • 1 ξύλο κανέλας

  • 2 κουτ. σούπας μέλι

 

Διαδικασία:

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

  2. Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά εκτός από τα δύο τελευταία και στο τέλος διαλύετε στο χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα και προσθέτετε το αφρίζον μείγμα στη λεκανίτσα. Ανακατεύετε με κουτάλα ξύλινη τα υλικά σας μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη που θα κολλάει λίγο στο χέρι.

  3. Λαδώνετε το ταψάκι σας και απλώνετε μέσα το μείγμα. Το πιέζετε με την παλάμη σας να ισιώσει και το πάχος του να μην ξεπερνά κατά πολύ το ένα εκατοστό στο ταψί.

  4. Χαράζετε την επιφάνεια του γλυκού σε ρόμβους, αν θέλετε τοποθετετείτε στο κέντρο του καθενός από ένα κομμάτι αμύγδαλο ή καρύδι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

  5. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα μικρή το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα τα γαρίφαλα, το χυμό του λεμονιού και τη φλούδα του την οποία κόβετε επιφανειακά και ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε στην αρχή να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια αφήνετε να βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και διαλύετε στο σιρόπι το μέλι. Διατηρείτε το σιρόπι ζεστό.

  6. Ξεφουρνίζετε το γλυκό και αφού περάσουν 10 λεπτά το σιροπιάζετε με το σιρόπι ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλα. Αφήνετε να το απορροφήσει όλο και να κρυώσει ή να γίνει χλιαρό τουλάχιστον πριν το σερβίρετε.

sweetly.gr

  1.  


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1/2 κιλό φύλλο κρούστας   Για την κρέμα: 3/4 φλιτζανιού ψιλό σιμιγδάλι 1/4   φλιτζανιού χοντρό σιμιγδάλι 1  φλιτζάνι ζάχαρη 1000 ml φρέσκο ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 500 γρ. σουσάμι (όχι αποφλοιωμένο) 500 γρ. ζάχαρη 500 γρ. μέλι λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα της λαδόκολλας και του μαχαιριού Διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα σε ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1/2 κιλό μέλι 1/2 κιλό σουσάμι κατά προτίμηση βιολογικό Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι Αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης προαιρετικά Διαδικασία: Βάζουμε το μέλι σε μια ...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Τα μυστικά για να στεγνώνουν τα ρούχα σας τον χειμώνα
Σας παρουσιάζουμε 9 μυστικά για να στεγνώνετε τα πλυμένα ρούχα σας πιο γρήγορα. Οι συμβουλές αυτές θα αποδειχθούν πολύ χρήσιμες για σας ιδιαιτέρως ...  
Έρχονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί παντού
Με συνοπτικές διαδικασίες και με ένα κλικ θα βγαίνουν στο «σφυρί» ακίνητα, οικόπεδα και επαγγελματικοί χώροι. Από την 21 Φεβρουαρίου, όλοι οι ...  
Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων
...  
Το γυναικείο αξεσουάρ που έχει περισσότερα μικρόβια και από τη λεκάνη της τουαλέτας
Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας καθημερινότητας και επίσης αποτελεί εστία πολλών μικροβίων σύμφωνα με τους ειδικούς. Πρόκειται για τη γυναικεία τσάντα και θα πρέπει ...  
Ξηλώνουν το άγαλμα της Νταϊάνα και του Ντόντι από τα Harrods
Εγκατεστημένο στο κατάστημα από το 2005, παρέμεινε στη θέση του μετά την πώληση του Harrods στον όμιλο Qatar Holding Το πολυτελές κατάστημα του Λονδίνου Harrods ανακοίνωσε ...