womantime-cooking time:"χασλαμάς "

14 Οκτωβρίου 2014
womantime-cooking time:"χασλαμάς  "

Τα υλικά για τη συνταγή:

για ένα ταψάκι Δ: 25 Χ35εκ.

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 175γρ. σιμιγδάλι χοντρό

  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 150γρ. ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

  • 1 φλιτζάνι καρύδια κι αμύγδαλα ανάμεικτα χοντροκοπανισμένα

  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα

  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα

 

Για το σιρόπι

 

  • 600γρ. ζάχαρη

  • ½ λίτρο νερό

  • ½ λεμόνι

  • 5-6 γαρίφαλα

  • 1 ξύλο κανέλας

  • 2 κουτ. σούπας μέλι

 

Διαδικασία:

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

  2. Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά εκτός από τα δύο τελευταία και στο τέλος διαλύετε στο χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα και προσθέτετε το αφρίζον μείγμα στη λεκανίτσα. Ανακατεύετε με κουτάλα ξύλινη τα υλικά σας μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη που θα κολλάει λίγο στο χέρι.

  3. Λαδώνετε το ταψάκι σας και απλώνετε μέσα το μείγμα. Το πιέζετε με την παλάμη σας να ισιώσει και το πάχος του να μην ξεπερνά κατά πολύ το ένα εκατοστό στο ταψί.

  4. Χαράζετε την επιφάνεια του γλυκού σε ρόμβους, αν θέλετε τοποθετετείτε στο κέντρο του καθενός από ένα κομμάτι αμύγδαλο ή καρύδι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

  5. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα μικρή το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα τα γαρίφαλα, το χυμό του λεμονιού και τη φλούδα του την οποία κόβετε επιφανειακά και ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε στην αρχή να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια αφήνετε να βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και διαλύετε στο σιρόπι το μέλι. Διατηρείτε το σιρόπι ζεστό.

  6. Ξεφουρνίζετε το γλυκό και αφού περάσουν 10 λεπτά το σιροπιάζετε με το σιρόπι ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλα. Αφήνετε να το απορροφήσει όλο και να κρυώσει ή να γίνει χλιαρό τουλάχιστον πριν το σερβίρετε.

sweetly.gr

  1.  


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 250 γρ. σκληρό αλεύρι 1 κύβος φρέσκιας μαγιάς (25γρ) 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ 1 πρέζα αλάτι 1/2 κ. μέλι 1 φλυτζάνι περίπου χλιαρό νερό Κανέλα, σουσάμι Ελαιόλαδο ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: για ένα ταψάκι Δ: 25 Χ35εκ. 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 175γρ. σιμιγδάλι χοντρό 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 150γρ. ζάχαρη 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 σφηνάκι ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 500 γρ. σουσάμι (όχι αποφλοιωμένο) 500 γρ. ζάχαρη 500 γρ. μέλι λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα της λαδόκολλας και του μαχαιριού Διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα σε ...

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Το χρώμα που φοράμε λέει πολλά για το χαρακτήρα και τις προθέσεις μας. Έχει τη δύναμη να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα μας αλλά και τη ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Τόσο αλάτι πρέπει να τρως κάθε μέρα σύμφωνα με τους ειδικούς!
Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι δεν τρως πολύ αλάτι στην καθημερινότητά σου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να κάνεις σωστούς υπολογισμούς ...  
Έρευνα: Το 1/3 των γυναικών που αυτοκτονούν παγκοσμίως είναι Ινδές
Δημοσιεύτηκε στην βρετανική επιθεώρηση «Lancet»  - Η απογοήτευση στο γάμο παίζει καταλυτικό ρόλο στις αυτοκτονίες- Σήμερα, το 20% των γυναικών στην Ινδία παντρεύονται προτού ...  
Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη
«Ετήσιος έλεγχος του προστάτη: Γιατί η πρόληψη είναι πολιτισμός!». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της ενημερωτικής εκστρατείας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου ...  
Αντισταθείτε στην εγωιστική παρόρμηση ότι για όλα φταίει ο άλλος!
Όλοι όσοι έχουμε την εμπειρία μίας μακροχρόνιας σχέσης γνωρίζουμε ότι η διατήρηση της, το να κρατηθεί η φλόγα της, δεν είναι ούτε εύκολο, ...  
6 ταξιδιωτικοί στόχοι που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα
Ιδέες για το τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες και τι πρέπει να έχουν, υπάρχουν μέσα στην κουλτούρας μας. Αυτοί οι άγραφοι κανόνες ...