womantime-cooking time:"χασλαμάς "

14 Οκτωβρίου 2014
womantime-cooking time:"χασλαμάς  "

Τα υλικά για τη συνταγή:

για ένα ταψάκι Δ: 25 Χ35εκ.

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 175γρ. σιμιγδάλι χοντρό

  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 150γρ. ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

  • 1 φλιτζάνι καρύδια κι αμύγδαλα ανάμεικτα χοντροκοπανισμένα

  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα

  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα

 

Για το σιρόπι

 

  • 600γρ. ζάχαρη

  • ½ λίτρο νερό

  • ½ λεμόνι

  • 5-6 γαρίφαλα

  • 1 ξύλο κανέλας

  • 2 κουτ. σούπας μέλι

 

Διαδικασία:

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

  2. Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά εκτός από τα δύο τελευταία και στο τέλος διαλύετε στο χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα και προσθέτετε το αφρίζον μείγμα στη λεκανίτσα. Ανακατεύετε με κουτάλα ξύλινη τα υλικά σας μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη που θα κολλάει λίγο στο χέρι.

  3. Λαδώνετε το ταψάκι σας και απλώνετε μέσα το μείγμα. Το πιέζετε με την παλάμη σας να ισιώσει και το πάχος του να μην ξεπερνά κατά πολύ το ένα εκατοστό στο ταψί.

  4. Χαράζετε την επιφάνεια του γλυκού σε ρόμβους, αν θέλετε τοποθετετείτε στο κέντρο του καθενός από ένα κομμάτι αμύγδαλο ή καρύδι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

  5. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα μικρή το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα τα γαρίφαλα, το χυμό του λεμονιού και τη φλούδα του την οποία κόβετε επιφανειακά και ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε στην αρχή να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια αφήνετε να βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και διαλύετε στο σιρόπι το μέλι. Διατηρείτε το σιρόπι ζεστό.

  6. Ξεφουρνίζετε το γλυκό και αφού περάσουν 10 λεπτά το σιροπιάζετε με το σιρόπι ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλα. Αφήνετε να το απορροφήσει όλο και να κρυώσει ή να γίνει χλιαρό τουλάχιστον πριν το σερβίρετε.

sweetly.gr

  1.  


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να φτιάξετε μόνη σας σοκολατένια πασχαλινά αυγά

Πώς να φτιάξετε μόνη σας σοκολατένια πασχαλινά αυγά

Ξέρουμε ότι θα σκεφτείτε «τόσα πράγματα έχω να ετοιμάσω για το πασχαλινό τραπέζι, πρέπει να φτιάξω και σοκολατένια αυγά;» και δικαίως! Δεν «πρέπει» ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Η ευεργετική επίδραση του χορού!
Ο χορός αποτελεί μια μορφή έκφρασης σε κάθε δυνατή στιγμή της ζωής μας. Η συντροφιά μας σε χαρές, αλλά και λύπες. Πέρα από ...  
Σίγουρα ήρθε Πάσχα αφού ξεκινά ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ!
Ο ΑΝΤ1 πιστός στο τηλεοπτικό του ραντεβού με το κοινό ξεκινά την προβολή της αγαπημένης σειράς Ο ΑΝΤ1 συνεχίζει την παράδοση για μια ακόμη χρονιά και ...  
Διχάζει η εμφάνιση της Γλυκερίας στην Κωνσταντινούπολη τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αρκετά σχόλια έχει προκαλέσει η προγραμματισμένη εμφάνιση της Γλυκερίας στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας, τη στιγμή που οι σχέσεις με τη γείτονα ...  
Γιατί παχαίνουμε κατά τη διάρκεια της νηστείας
Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα H μακρά περίοδος νηστείας πλησιάζει προς το τέλος της και πλέον λίγες ...  
Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Η Φωτεινή Βελεσιώτου επιστρέφει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για δύο μόνο παραστάσεις, στις 5 και 12 Μαΐου, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο πετυχημένων εμφανίσεων ...