womantime-cooking time:"Σαραγλί "

27 Ιουλίου 2014
womantime-cooking time:"Σαραγλί "

Τα υλικά για τη συνταγή:

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
500 γρ. καρύδια
115 γρ. βούτυρο
115 γρ. μαργαρίνη
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

για το σιρόπι

650 γρ. ζάχαρη
350 γρ. νερό
2 κουταλιές χυμό λεμόμι

Διαδικασία:

Αλέθουμε τα καρύδια με τα φυστίκια Αιγίνης και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας κάθε φορά πάνω στον πάγκο εργασίας και το βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε λίγο από το μείγμα των καρυδιών και με τη βοήθεια μιας λεπτής βέργας, που έχουμε τοποθετήσει στην άκρη και κατά μήκος της μακριάς πλευράς, τυλίγουμε απαλά το φύλλο σε ρολό. Τραβάμε και βγάζουμε τη βέργα σουρώνοντας, ώστε το ρολό να μείνει σουρωμένο και μισό σε μήκος. Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψάκι, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια 5 εκ. περίπου και τα βουτυρώνουμε. Ψήνουμε το σαραγλί μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200°C για 30 λεπτά περίπου, εως ότου κοκκινίσει καλά. Ταυτόχρονα με το γλυκό βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε για 6 λέπτα από την ώρα που αρχίσει να βράζει. Μόλις βγάλουμε το σαραγλί από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήσει.

Γίνονται 35 κομμάτια περίπου

Μπορεί τα βούτυρα να αντικατασταθούν με λάδι

καλή όρεξη!


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 500 γρ. σουσάμι (όχι αποφλοιωμένο) 500 γρ. ζάχαρη 500 γρ. μέλι λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα της λαδόκολλας και του μαχαιριού Διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα σε ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 250 γρ. σκληρό αλεύρι 1 κύβος φρέσκιας μαγιάς (25γρ) 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ 1 πρέζα αλάτι 1/2 κ. μέλι 1 φλυτζάνι περίπου χλιαρό νερό Κανέλα, σουσάμι Ελαιόλαδο ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1/2 κιλό φύλλο κρούστας   Για την κρέμα: 3/4 φλιτζανιού ψιλό σιμιγδάλι 1/4   φλιτζανιού χοντρό σιμιγδάλι 1  φλιτζάνι ζάχαρη 1000 ml φρέσκο ...

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...