Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Ταψιού / Σιροπιαστά | συνταγή: Καρυδόπιτα με κρέμα

συνταγή: Καρυδόπιτα με κρέμα

21 Δεκεμβρίου 2013
συνταγή: Καρυδόπιτα με κρέμα

 

 

Τα υλικά για τη συνταγή:

  • 6 αυγά

  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

  • 2 κουταλάκια κανέλα

  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο

  • 1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα


  • για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη

  • 2 κούπες νερό

  • 1 κουταλιά γλυκόζη ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

  • 3 κουταλιές κονιάκ

  • λίγη ζάχαρη άχνη


  • για την κρέμα

  • 2 3/4 κούπας γάλα

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια

  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  •  

    Χρόνος προετοιμασίας: 30'

    Χρόνος ψησίματος: 35'

    Εκτέλεση

    Χτυπήστε τ' αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, να πήξουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού, 15' περίπου. Στο μεταξύ, ανακατέψτε τη φρυγανιά με το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά. Ρίξτε το μίγμα σε δόσεις μέσα στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι. ΄Υστερα ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά τα καρύδια, ρίχνοντάς τα λίγα λίγα και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Αδειάστε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα ψωμιού 35 εκ. βουτυρωμένη πολύ καλά. Ψήστε την καρυδόπιτα στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30'-35'. Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι, βράζοντας 5' όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κονιάκ. Περιχύστε την καρυδόπιτα με το σιρόπι, μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, ρίχνοντάς το κουταλιά - κουταλιά. Μην το ρίξετε όλο μεμιάς, γιατί η καρυδόπιτα θα καθήσει. Αφήστε τη να σταθεί, ώσπου να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίστε τη σε πιατέλα. Ετοιμάστε την κρέμα. Διαλύστε το άνθος αραβοσίτου σε 1/2 κούπα γάλα και βάλτε το υπόλοιπο σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα μεμιάς τη ζάχαρη και το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου. Ανακατέψτε, ώσπου να πήξει η κρέμα. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά, κολώντας στην επιφάνεια πλαστική μεμβράνη, για να μην πιάσει κρούστα και περιχύστε την καρυδόπιτα. Στολίστε τη με μισά καρύδια και κερασάκια μαρασκίνο.

    Βέφα Αλεξιάδου


    Σχολιάστε το άρθρο:

     

    Διαβάστε ακόμα:

    • image

      Τα υλικά για τη συνταγή: για ένα ταψάκι Δ: 25 Χ35εκ. 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 175γρ. σιμιγδάλι χοντρό 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 150γρ. ζάχαρη 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 σφηνάκι ...
    • image

      Τα υλικά για τη συνταγή: 250 γρ. σκληρό αλεύρι 1 κύβος φρέσκιας μαγιάς (25γρ) 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ 1 πρέζα αλάτι 1/2 κ. μέλι 1 φλυτζάνι περίπου χλιαρό νερό Κανέλα, σουσάμι Ελαιόλαδο ...
    • image

      Τα υλικά για τη συνταγή: Ζύμη 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ. ζάχαρη άχνη 40 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη 125 γρ. ...

    ''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

    ''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

    Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

    περισσότερα

    Δημοφιλέστερα Άρθρα

    Τελευταία άρθρα

    ''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
    Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
    H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
    Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
    «Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
      Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
    Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
    Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
    ''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
    Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...