Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Διάφορα Γλυκά | womantime-cooking time: ''Κέικ με κανέλα και κάστανα''

womantime-cooking time: ''Κέικ με κανέλα και κάστανα''

14 Ιανουαρίου 2016
womantime-cooking time: ''Κέικ με κανέλα και κάστανα''
Συστατικά:

200 γρ. ρικότα
70 ml ξυνόγαλα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κρόκο
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μπέικιν σόδα
ψιλοκομμένη φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα για το σερβίρισμα
λευκή κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Για την γέμιση

165 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. κάστανα
20 γρ. ζαχαρωτά από πορτοκάλι, σε κύβους
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
50 γρ. ρικότα, χοντροκομμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο μίξερ μας χρησιμοποιώντας το σύρμα αναμειγνύουμε τη ρικότα, το βουτυρόγαλα, τη ζάχαρη, 50 γρ. από το βούτυρο και τον κρόκο αυγού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη φλούδα και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μία ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας μας με λίγο αλεύρι, ζυμώνουμε μέχρι να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.Αν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Στη συνέχεια με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σχηματίζοντας  ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμο  30 x 45 εκ. Θα μας βοηθούσε να στρώσουμε το πλάτος της ζύμης στη πλευρά του πάγκου που είναι κοντά μας γιατί θα μας είναι πιο εύκολο στη συνέχεια να το ρολάρουμε
Αλείφουμε με ένα πινέλο το υπόλοιπο βούτυρο που μας έχει απομείνει στη ζύμη μας που έχουμε ανοίξει.

Για την γέμιση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη ρικότα, και στη συνέχεια τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη μας με τη μεγαλύτερη πλευρά κοντά σε μας, αφήνοντας 3 εκ. κενό στην απέναντι πλευρά από μας.
Απλώνουμε την ρικότα από πάνω με ένα μικρό κουταλάκι και στη συνέχεια ρολάρουμε τη ζύμη προς την απέναντι πλευρά να σχηματίσουμε ένα σφιχτό κύλινδρο.
Κόβουμε τις άκρες απο τον κύλινδρο που έχουμε σχηματίσει και μετά τοποθετούμε τον κύλινδρο σε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ. διάμετρο με τρύπα στη μέση που έχουμε αλείψει με βούτυρο.Ενώνουμε καλά τις άκρες να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος κύκλος και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να χρυσαφίσει.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά στη φόρμα και μετά τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσει τελείως.
Σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα που έχουμε λιώσει πάνω από το κέικ.

Πηγή: akispetretzikis.com


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 8 κούπες ψωμί κομμένο σε κύβους (σικάλεως, ολικής ή ό,τι σας αρέσει) 3 μέτρια μήλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 4 αυγά 1 ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: Υλικά για τη βάση 2 πακέτα Oreo μπισκότα 100 γρ. βούτυρο Υλικά για την κρέμα 400 γρ. κρέμα γάλακτος 8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη 500 γρ. τυρί ...
  • image

    Συστατικά: 200 γρ. ρικότα70 ml ξυνόγαλα80 γρ. ζάχαρη άχνη70 γρ. βούτυρο, λιωμένο1 κρόκο450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ½ κ.γ. μπέικιν σόδαψιλοκομμένη φλούδα από ...

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...