Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Διάφορα Γλυκά | womantime-cooking time: ''Κέικ με κανέλα και κάστανα''

womantime-cooking time: ''Κέικ με κανέλα και κάστανα''

14 Ιανουαρίου 2016
womantime-cooking time: ''Κέικ με κανέλα και κάστανα''
Συστατικά:

200 γρ. ρικότα
70 ml ξυνόγαλα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κρόκο
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μπέικιν σόδα
ψιλοκομμένη φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα για το σερβίρισμα
λευκή κουβερτούρα για το σερβίρισμα

Για την γέμιση

165 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. κάστανα
20 γρ. ζαχαρωτά από πορτοκάλι, σε κύβους
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
50 γρ. ρικότα, χοντροκομμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο μίξερ μας χρησιμοποιώντας το σύρμα αναμειγνύουμε τη ρικότα, το βουτυρόγαλα, τη ζάχαρη, 50 γρ. από το βούτυρο και τον κρόκο αυγού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη φλούδα και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μία ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας μας με λίγο αλεύρι, ζυμώνουμε μέχρι να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.Αν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Στη συνέχεια με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σχηματίζοντας  ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμο  30 x 45 εκ. Θα μας βοηθούσε να στρώσουμε το πλάτος της ζύμης στη πλευρά του πάγκου που είναι κοντά μας γιατί θα μας είναι πιο εύκολο στη συνέχεια να το ρολάρουμε
Αλείφουμε με ένα πινέλο το υπόλοιπο βούτυρο που μας έχει απομείνει στη ζύμη μας που έχουμε ανοίξει.

Για την γέμιση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη ρικότα, και στη συνέχεια τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη μας με τη μεγαλύτερη πλευρά κοντά σε μας, αφήνοντας 3 εκ. κενό στην απέναντι πλευρά από μας.
Απλώνουμε την ρικότα από πάνω με ένα μικρό κουταλάκι και στη συνέχεια ρολάρουμε τη ζύμη προς την απέναντι πλευρά να σχηματίσουμε ένα σφιχτό κύλινδρο.
Κόβουμε τις άκρες απο τον κύλινδρο που έχουμε σχηματίσει και μετά τοποθετούμε τον κύλινδρο σε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ. διάμετρο με τρύπα στη μέση που έχουμε αλείψει με βούτυρο.Ενώνουμε καλά τις άκρες να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος κύκλος και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να χρυσαφίσει.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά στη φόρμα και μετά τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσει τελείως.
Σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα που έχουμε λιώσει πάνω από το κέικ.

Πηγή: akispetretzikis.com


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Το χρώμα που φοράμε λέει πολλά για το χαρακτήρα και τις προθέσεις μας. Έχει τη δύναμη να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα μας αλλά και τη ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Τόσο αλάτι πρέπει να τρως κάθε μέρα σύμφωνα με τους ειδικούς!
Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι δεν τρως πολύ αλάτι στην καθημερινότητά σου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να κάνεις σωστούς υπολογισμούς ...  
Έρευνα: Το 1/3 των γυναικών που αυτοκτονούν παγκοσμίως είναι Ινδές
Δημοσιεύτηκε στην βρετανική επιθεώρηση «Lancet»  - Η απογοήτευση στο γάμο παίζει καταλυτικό ρόλο στις αυτοκτονίες- Σήμερα, το 20% των γυναικών στην Ινδία παντρεύονται προτού ...  
Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη
«Ετήσιος έλεγχος του προστάτη: Γιατί η πρόληψη είναι πολιτισμός!». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της ενημερωτικής εκστρατείας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου ...  
Αντισταθείτε στην εγωιστική παρόρμηση ότι για όλα φταίει ο άλλος!
Όλοι όσοι έχουμε την εμπειρία μίας μακροχρόνιας σχέσης γνωρίζουμε ότι η διατήρηση της, το να κρατηθεί η φλόγα της, δεν είναι ούτε εύκολο, ...  
6 ταξιδιωτικοί στόχοι που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα
Ιδέες για το τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες και τι πρέπει να έχουν, υπάρχουν μέσα στην κουλτούρας μας. Αυτοί οι άγραφοι κανόνες ...