Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Ψυγείου | συνταγή: Γιγάντιο κωκ

συνταγή: Γιγάντιο κωκ

29 Αυγούστου 2013
συνταγή: Γιγάντιο κωκ

Για τη βάση

  • 1 ½ κούπα αλεύρι
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • ½ κούπα βούτυρο
  • ¼ κούπα γάλα
  • 1 κ.σ μπέικιν
  • 1-2 βανίλιες


Για τη γέμιση

  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής γιώτης

 

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 300 γρ. κουβερτούρα (κατά προτίμηση 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια)
  • 320 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Για το σιρόπι(το σιρόπι είναι προαιρετικό)

  • ¾ κούπα ζάχαρη
  • ¾ κούπα νερό
  • 2 κ.σ χυμός λεμονιού
  • 1 φλούδα λεμονιού

 

Διαδικασία:

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για τη βάση στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 4 λεπτά να αφρατεψουν.Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 στρογγυλά ταψάκια 22 εκ. καλυμμένα με βουτυρωμένη λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Μόλις κρυώσουν καλά αν θέλουμε τα σιροπιάζουμε βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι για 5-6 λεπτά.Δεν ειναι απαραιτητο να το βαλετε ολο το σιροπι καλο ειναι να βαλετε τοσο ωστε οι βασεις ισα να βραχουν.

Αφήνουμε να τραβήξει και χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής συμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και την επικάλυψη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο βρασμού(την σβήνουμε λίγο πριν να πάρει βράση)  και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια πλαστική κουτάλα σιγά-σιγά. Αφήνουμε την κρέμα να σταθεροποιηθεί και ετοιμαζόμαστε να μοντάρουμε το κωκ μας.

Βάζουμε το ένα κομμάτι της βάσης σε μια πιατέλα και απλώναμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Βάζουμε το άλλο κομμάτι πάνω σε μια σχάρα αφού έχουμε στρώσει από κάτω μια λαδόκολλα και περιχύνουμε στο κέντρο τη κρέμα σοκολάτας να πάει παντού.

Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί και καπακώνουμε το γλυκό μας!Το γιγαντοκώκ μας είναι έτοιμο!!!!

Tip:Αν βάλετε σιρόπι μειώστε κατα μισή κουπα τη ζάχαρη στις βάσεις.

Τη σοκολατα που εχει τρεξει πανω στη λαδόκολα μπορειτε να την ανακατεψετε με ξηρους καρπους και να φτιαξετε σοκολατακια.

 

Καλή επιτυχία! greekmasa.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...