Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Ψυγείου | συνταγή: Γιγάντιο κωκ

συνταγή: Γιγάντιο κωκ

29 Αυγούστου 2013
συνταγή: Γιγάντιο κωκ

Για τη βάση

  • 1 ½ κούπα αλεύρι
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • ½ κούπα βούτυρο
  • ¼ κούπα γάλα
  • 1 κ.σ μπέικιν
  • 1-2 βανίλιες


Για τη γέμιση

  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής γιώτης

 

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 300 γρ. κουβερτούρα (κατά προτίμηση 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια)
  • 320 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Για το σιρόπι(το σιρόπι είναι προαιρετικό)

  • ¾ κούπα ζάχαρη
  • ¾ κούπα νερό
  • 2 κ.σ χυμός λεμονιού
  • 1 φλούδα λεμονιού

 

Διαδικασία:

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για τη βάση στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 4 λεπτά να αφρατεψουν.Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 στρογγυλά ταψάκια 22 εκ. καλυμμένα με βουτυρωμένη λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Μόλις κρυώσουν καλά αν θέλουμε τα σιροπιάζουμε βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι για 5-6 λεπτά.Δεν ειναι απαραιτητο να το βαλετε ολο το σιροπι καλο ειναι να βαλετε τοσο ωστε οι βασεις ισα να βραχουν.

Αφήνουμε να τραβήξει και χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής συμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και την επικάλυψη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο βρασμού(την σβήνουμε λίγο πριν να πάρει βράση)  και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια πλαστική κουτάλα σιγά-σιγά. Αφήνουμε την κρέμα να σταθεροποιηθεί και ετοιμαζόμαστε να μοντάρουμε το κωκ μας.

Βάζουμε το ένα κομμάτι της βάσης σε μια πιατέλα και απλώναμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Βάζουμε το άλλο κομμάτι πάνω σε μια σχάρα αφού έχουμε στρώσει από κάτω μια λαδόκολλα και περιχύνουμε στο κέντρο τη κρέμα σοκολάτας να πάει παντού.

Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί και καπακώνουμε το γλυκό μας!Το γιγαντοκώκ μας είναι έτοιμο!!!!

Tip:Αν βάλετε σιρόπι μειώστε κατα μισή κουπα τη ζάχαρη στις βάσεις.

Τη σοκολατα που εχει τρεξει πανω στη λαδόκολα μπορειτε να την ανακατεψετε με ξηρους καρπους και να φτιαξετε σοκολατακια.

 

Καλή επιτυχία! greekmasa.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να φτιάξετε μόνη σας σοκολατένια πασχαλινά αυγά

Πώς να φτιάξετε μόνη σας σοκολατένια πασχαλινά αυγά

Ξέρουμε ότι θα σκεφτείτε «τόσα πράγματα έχω να ετοιμάσω για το πασχαλινό τραπέζι, πρέπει να φτιάξω και σοκολατένια αυγά;» και δικαίως! Δεν «πρέπει» ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Η ευεργετική επίδραση του χορού!
Ο χορός αποτελεί μια μορφή έκφρασης σε κάθε δυνατή στιγμή της ζωής μας. Η συντροφιά μας σε χαρές, αλλά και λύπες. Πέρα από ...  
Σίγουρα ήρθε Πάσχα αφού ξεκινά ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ!
Ο ΑΝΤ1 πιστός στο τηλεοπτικό του ραντεβού με το κοινό ξεκινά την προβολή της αγαπημένης σειράς Ο ΑΝΤ1 συνεχίζει την παράδοση για μια ακόμη χρονιά και ...  
Διχάζει η εμφάνιση της Γλυκερίας στην Κωνσταντινούπολη τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αρκετά σχόλια έχει προκαλέσει η προγραμματισμένη εμφάνιση της Γλυκερίας στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας, τη στιγμή που οι σχέσεις με τη γείτονα ...  
Γιατί παχαίνουμε κατά τη διάρκεια της νηστείας
Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα H μακρά περίοδος νηστείας πλησιάζει προς το τέλος της και πλέον λίγες ...  
Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Η Φωτεινή Βελεσιώτου επιστρέφει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για δύο μόνο παραστάσεις, στις 5 και 12 Μαΐου, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο πετυχημένων εμφανίσεων ...