Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Μπισκότα / Κουλούρια | womantime-cooking time: "Μαλακά μπισκότα σοκολάτας"

womantime-cooking time: "Μαλακά μπισκότα σοκολάτας"

25 Νοεμβρίου 2015
womantime-cooking time: "Μαλακά μπισκότα σοκολάτας"

Τα υλικά για τη συνταγή:

  • 225 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 35 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. δάκρυα σοκολάτας ή έξτρα κουβερτούρα σε μικρά κυβάκια
  • 50 γρ. καρύδια ή άλλοι ξηροί καρποί σε κομμάτια

 

Διαδικασία:

-Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 με 1,5 λεπτά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Καλό είναι να σκεπάσουμε το μπολ με μεμβράνη για να λιώσει πιο ομοιόμορφα η σοκολάτα καθώς και για να μη λερώσουμε το φούρνο.
-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι
-Στο μίξερ χτυπάμε για πάνω από 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι που να κάνει το μείγμα "κορδόνια", να πήξει τόσο πολύ που όταν σηκώνουμε πάνω το μίξερ να τρέχει σαν κορδόνι το μείγμα μέσα στο μπολ και να περνά λίγος χρόνος μέχρι να ενωθεί ξανά στο υπόλοιπο μείγμα.
-Όταν είναι έτοιμο το αυγό με τη ζάχαρη ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα της σοκολάτας. Καλό είναι με μια σπάτουλα να παίρνουμε από το πλάι του μπολ το μείγμα για να μην μας μείνει η σοκολάτα γύρω στον κάδο του μιξερ.
-Όταν ενσωματωθεί η σοκολάτα στο μείγμα με τα αυγά τότε αφαιρούμε από το μίξερ και ενσωματώνουμε  με μια σπάτουλα το μείγμα με το αλεύρι και το αλάτι και το μπέικιν με απαλές κινήσεις. Θέλουμε να μην φύγει ο αέρας που έχουμε προσθέσει στα αυγά για να μας είναι όσο πιο αφράτα τα μπισκότα μας.
-Τέλος προσθέτουμε την έξτρα σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς. Καλό είναι η ζύμη να μην είναι ζεστή και λιώσει η έξτρα σοκολάτα.
-Όταν γίνει μια ελαφριά ζύμη έχουμε 2 τρόπους να συνεχίσουμε.

1ος τρόπος

-Μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο και να πήξει. Ύστερα την πλάθουμε σε μπαστούνι με πάχος 4 εκ, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη σε ρολό και τη βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη διατηρείται για ένα μήνα. Στο ψυγείο άνετα για 2-3 μέρες.
-Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι μπισκότα πάχους 1 εκ και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε πάνω μια αντικολλητική λαδόκολλα.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 9-10 λεπτά. Όχι παραπάνω. Θέλουμε τα μπισκότα μας να είναι μαλακά. Γι' αυτό τα βγάζουμε μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2ος τρόπος

Μπορούμε να ψήσουμε κατευθείαν τα μπισκότα μας. Με ένα μεγάλο κουτάλι ή με ένα κουτάλι του παγωτού παίρνουμε μείγμα από τη ζύμη μας και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα. Ψήνουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο που ψήσαμε και πριν.

Ακης Πετρετζίκης


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 500γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του) 1 κουτ. γλυκού σόδα 2 κουτ. σούπας γλυκάνισο 1 κούπα σουσάμι ελάχιστο αλάτι 1 κούπα σησαμέλαιο ½ κούπα ούζο 2 κουτ. ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 120 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής 1/4 κ.γλ. αλάτι 125 γραμμ. ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1 πακέτο μπισκότα τύπου  πτι- μπερ 3 κούπες ζαχαρούχο γάλα 1/2 κούπα κρέμα τυριού 3/4 κούπας χυμό lime 1 κουταλιά ξύσμα lime 1 κούπα λιωμένο βούτυρο Διαδικασία: Σε ...

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...