Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Σοκολάτα | womantime-cooking time: ''Κόλαση σοκολάτας'' από την Αργυρώ

womantime-cooking time: ''Κόλαση σοκολάτας'' από την Αργυρώ

01 Οκτωβρίου 2015
womantime-cooking time: ''Κόλαση σοκολάτας'' από την Αργυρώ

Υλικά συνταγής:

  • 250 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • 2 βανίλιες
  • 4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • ½ φλ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

 

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες, τ’ αβγά, το αλεύρι και το κακάο.
Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε 2' σε χαμηλή ταχύτητα και 3' σε δυνατή ταχύτητα.
Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Χρησιμοποιούμε ταψί 30 εκ. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε (τώρα είναι πολύ μαλακό και εύκαμπτο). Το στρώνουμε στο ταψί, το αλείφουμε με 1 κ.σ. μαλακό βούτυρο. Αδειάζουμε τη σοκολάτα στο ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200ºC για 15’-20' να κάνει ελαφριά κρούστα. Μέσα η καρδιά του θα είναι υγρή.
Το ξεφορμάρουμε μαζί με τη λαδόκολλα. Δεν κόβεται όσο είναι ζεστό γιατί τρέχει υγρή σοκολάτα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10’. Το κόβουμε σε κομμάτια. Το σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα σε 8 ατομικές φόρμες καλά βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτές ψήνονται 8’ στους 200ºC στον αέρα.
Όταν βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο πρέπει να είναι μαλακό στη μέση, σχεδόν υγρό.
Εναλλακτικά προσθέτουμε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

argiro.gr

    Ζύμη
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 65 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο
    Γέμιση
  • 120 γρ. καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. ξηροί καρποί της αρεσκείας μας
    Γκανάς
  • 350 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά,
  • 1 κ.γ. μέλι
- See more at: http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/diafora/tarta-karamelomenis-sokolatas/#sthash.SKBRZ6qM.dpuf
Η τάρτα κρύβει μία στρώση σοκολάτας γάλακτος εμπλουτισμένης με καραμέλα και μία στρώση μαύρης σοκολάτας. Διπλή γέμιση, διπλή απόλαυση! - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/diafora/tarta-karamelomenis-sokolatas/#sthash.SKBRZ6qM.dpuf
Η τάρτα κρύβει μία στρώση σοκολάτας γάλακτος εμπλουτισμένης με καραμέλα και μία στρώση μαύρης σοκολάτας. Διπλή γέμιση, διπλή απόλαυση! - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/diafora/tarta-karamelomenis-sokolatas/#sthash.SKBRZ6qM.dpuf

Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...