Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Σοκολάτα | womantime-cooking time:"ΘεΪκή σοκολατόπιτα"

womantime-cooking time:"ΘεΪκή σοκολατόπιτα"

31 Μαρτίου 2015
womantime-cooking time:"ΘεΪκή σοκολατόπιτα"

Τα υλικά για τη συνταγή;

1 βούτυρο (χρυσή πλάκα)
2 κούπες ζάχαρη γεμάτες
1 κούπα ζεστό νερό
1 κούπα και μισή κακάο (αναλογεί σε μια συσκευασία του σουπερμάρκετ)
1 βανίλια
1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
3 αβγά
1 κούπα αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση:


Σε αναμμένο μάτι της κουζίνας – μέτρια θερμοκρασία – ακουμπάμε την κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε (δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλη) και στη συνέχεια βάζουμε μέσα την πλάκα του βουτύρου για να λιώσει. Όταν αρχίσει να λιώνει ρίχνουμε και όλη τη ζάχαρη μας. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε ζωηρά με συρμάτινο αναδευτήρι. Όταν λιώσει τελείως το βούτυρο απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Κατόπιν έρχεται η σειρά του κακάο, όπου το ρίχνουμε όλο μέσα στο μείγμα μας με μια προσοχή, σιγά – σιγά, για να μη σηκώσουμε σύννεφο σκόνης και φύγει η μισή ποσότητα έξω από την κατσαρόλα... Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, να λιώσει καλά και το κακάο μας και στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε την κούπα με το ζεστό νεράκι ανακατεύοντας. Το μείγμα μας τώρα έγινε πιο αραιό και κρατάμε στην άκρη απ' αυτό μία κούπα. Αυτή η κούπα είναι το σιρόπι μας με το οποίο θα περιχύσουμε την ψημένη σοκολατόπιτα για να γίνει υγρή.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ ή αντίστοιχα τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε μέσα σ' αυτό – με ένα κουτάλι – το υγρό μείγμα που φτιάξαμε. Προσθέτουμε σταδιακά τα 3 αβγά και χτυπάμε συνεχώς στην γρήγορη ταχύτητα. Βάζουμε τη βανίλια, τη φαρίνα και το κουταλάκι με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα ακόμα δύο λεπτά. Το μείγμα είναι έτοιμο και απομένει το ψήσιμο.


Βουτυρώνουμε λοιπόν το πυρέξ ή ταψάκι (μακρόστενο 30 Χ 20) που θα χρησιμοποιήσουμε. Βολεύουν πολύ και τα ταψάκια μιας χρήσης (διάστασης 26,8 Χ 20,8). Αδειάζουμε μέσα όλο το μπωλ και βάζουμε τη σοκολατόπιτά μας στο φούρνο να ψηθεί στους 180 °C για 20 λεπτά πάνω κάτω με αντιστάσεις.

Αφού ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε τη σοκολατόπιτα, έτσι όπως είναι μέσα στο ταψί, σε κομμάτια της αρεσκείας μας (τετράγωνα – τρίγωνα ο,τι θέλουμε). Την περιχύνουμε με την κούπα με το σιρόπι που έχουμε κρατήσει αρχικά και η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη!

 


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...