Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Γλυκά | Σοκολάτα | womantime-cooking time:"ΘεΪκή σοκολατόπιτα"

womantime-cooking time:"ΘεΪκή σοκολατόπιτα"

31 Μαρτίου 2015
womantime-cooking time:"ΘεΪκή σοκολατόπιτα"

Τα υλικά για τη συνταγή;

1 βούτυρο (χρυσή πλάκα)
2 κούπες ζάχαρη γεμάτες
1 κούπα ζεστό νερό
1 κούπα και μισή κακάο (αναλογεί σε μια συσκευασία του σουπερμάρκετ)
1 βανίλια
1 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
3 αβγά
1 κούπα αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση:


Σε αναμμένο μάτι της κουζίνας – μέτρια θερμοκρασία – ακουμπάμε την κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε (δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλη) και στη συνέχεια βάζουμε μέσα την πλάκα του βουτύρου για να λιώσει. Όταν αρχίσει να λιώνει ρίχνουμε και όλη τη ζάχαρη μας. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε ζωηρά με συρμάτινο αναδευτήρι. Όταν λιώσει τελείως το βούτυρο απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Κατόπιν έρχεται η σειρά του κακάο, όπου το ρίχνουμε όλο μέσα στο μείγμα μας με μια προσοχή, σιγά – σιγά, για να μη σηκώσουμε σύννεφο σκόνης και φύγει η μισή ποσότητα έξω από την κατσαρόλα... Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα, να λιώσει καλά και το κακάο μας και στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε την κούπα με το ζεστό νεράκι ανακατεύοντας. Το μείγμα μας τώρα έγινε πιο αραιό και κρατάμε στην άκρη απ' αυτό μία κούπα. Αυτή η κούπα είναι το σιρόπι μας με το οποίο θα περιχύσουμε την ψημένη σοκολατόπιτα για να γίνει υγρή.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ ή αντίστοιχα τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε μέσα σ' αυτό – με ένα κουτάλι – το υγρό μείγμα που φτιάξαμε. Προσθέτουμε σταδιακά τα 3 αβγά και χτυπάμε συνεχώς στην γρήγορη ταχύτητα. Βάζουμε τη βανίλια, τη φαρίνα και το κουταλάκι με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα ακόμα δύο λεπτά. Το μείγμα είναι έτοιμο και απομένει το ψήσιμο.


Βουτυρώνουμε λοιπόν το πυρέξ ή ταψάκι (μακρόστενο 30 Χ 20) που θα χρησιμοποιήσουμε. Βολεύουν πολύ και τα ταψάκια μιας χρήσης (διάστασης 26,8 Χ 20,8). Αδειάζουμε μέσα όλο το μπωλ και βάζουμε τη σοκολατόπιτά μας στο φούρνο να ψηθεί στους 180 °C για 20 λεπτά πάνω κάτω με αντιστάσεις.

Αφού ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε τη σοκολατόπιτα, έτσι όπως είναι μέσα στο ταψί, σε κομμάτια της αρεσκείας μας (τετράγωνα – τρίγωνα ο,τι θέλουμε). Την περιχύνουμε με την κούπα με το σιρόπι που έχουμε κρατήσει αρχικά και η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη!

 


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Το χρώμα που φοράμε λέει πολλά για το χαρακτήρα και τις προθέσεις μας. Έχει τη δύναμη να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα μας αλλά και τη ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Τόσο αλάτι πρέπει να τρως κάθε μέρα σύμφωνα με τους ειδικούς!
Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι δεν τρως πολύ αλάτι στην καθημερινότητά σου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να κάνεις σωστούς υπολογισμούς ...  
Έρευνα: Το 1/3 των γυναικών που αυτοκτονούν παγκοσμίως είναι Ινδές
Δημοσιεύτηκε στην βρετανική επιθεώρηση «Lancet»  - Η απογοήτευση στο γάμο παίζει καταλυτικό ρόλο στις αυτοκτονίες- Σήμερα, το 20% των γυναικών στην Ινδία παντρεύονται προτού ...  
Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη
«Ετήσιος έλεγχος του προστάτη: Γιατί η πρόληψη είναι πολιτισμός!». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της ενημερωτικής εκστρατείας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου ...  
Αντισταθείτε στην εγωιστική παρόρμηση ότι για όλα φταίει ο άλλος!
Όλοι όσοι έχουμε την εμπειρία μίας μακροχρόνιας σχέσης γνωρίζουμε ότι η διατήρηση της, το να κρατηθεί η φλόγα της, δεν είναι ούτε εύκολο, ...  
6 ταξιδιωτικοί στόχοι που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα
Ιδέες για το τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες και τι πρέπει να έχουν, υπάρχουν μέσα στην κουλτούρας μας. Αυτοί οι άγραφοι κανόνες ...