Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Αλμυρά | Σαλάτες | womantime-cooking time: Αγγουράκια γεμιστά με τζατζίκι φινετσάτο

womantime-cooking time: Αγγουράκια γεμιστά με τζατζίκι φινετσάτο

05 Σεπτεμβρίου 2014
womantime-cooking time: Αγγουράκια γεμιστά με τζατζίκι φινετσάτο

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για τα καλά μας τραπεζώματα.

Υλικά

2 αγγούρια (κατά προτίμηση βιολογικά)

1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό

1/2 φλιτζ. τσαγιού ξινομυζήθρα ή κατίκι

1/2 φλιτζ. τσαγιού παξιμάδια λαδιού, χοντροκοπανισμένα

1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου

1/2 φλιτζ. άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) ψιλοκομμένος

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδοαλάτι,

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Πλένουμε τα αγγούρια, αλλά δεν τα καθαρίζουμε. Τα σκουπίζουμε καλά, κόβουμε και πετάμε τις άκρες. Τα κόβουμε σε ροδέλες των 4 - 5 εκ. και με ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε τα σπόρια από μέσα αφήνοντας όμως τον πάτο, έτσι ώστε να μπορούμε να τα γεμίσουμε.

Γέμιση: Σε ένα μπολ ενώνουμε το γιαούρτι, το τυρί, την κρέμα σκόρδου, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το κοπανισμένο παξιμάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις ροδέλες αγγουριού και στολίζουμε με κλωναράκια άνηθου. Περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.

Κρέμα σκόρδου
Καθαρίζουμε τις σκελίδες από ένα κεφάλι σκόρδο και τις βάζουμε να βράσουν με νερό (το οποίο θα πρέπει ίσα-ίσα να σκεπάζει το σκόρδο). Μόλις μαλακώσει το σκόρδο, το στραγγίζουμε καλά και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ρίγανη ξερή. Αδειάζουμε το μείγμα σε γυάλινο βαζάκι, το καλύπτουμε μέχρι το χείλος με ελαιόλαδο και το διατηρούμε στο ψυγείο για 10 μέρες.

Μερίδες 4
Προετοιμασία 20΄

Πηγή: gastronomos.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 500 γρ. λάχανο 4 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά και μικρά 2 κλωνάρια σέλερυ τρυφερά 1 μεγάλο καρότο 1/2 ρίζα φινόκιο 1 κόκκινη πιπεριά 1/2 φλ. μαγιονέζα 1/3 φλ. στραγγιστό γιαούρτι 2% 1 κ.σ μουστάρδα 1 κ.σ. ξύδι 1 κ.σ. ζαχαρη αλάτι πιπέρι Για τη σπιτική μαγιονέζα 1 κρόκο ...
  • image

    Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για τα καλά μας τραπεζώματα. Υλικά 2 αγγούρια (κατά προτίμηση βιολογικά) 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό 1/2 φλιτζ. τσαγιού ξινομυζήθρα ή κατίκι 1/2 φλιτζ. τσαγιού παξιμάδια ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: Για τη σαλάτα 700 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα 140 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ 140 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες 60 ...

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...