Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Αλμυρά | Κρέας | συνταγή: Μοσχάρι Μπουργκινιόν

συνταγή: Μοσχάρι Μπουργκινιόν

21 Αυγούστου 2012
συνταγή: Μοσχάρι Μπουργκινιόν

Τα υλικά για τη συνταγή:

¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ αλάτι
½ κγ τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό περίπου μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο, σπάλα ή μπριζόλα) κομμένο σε κύβους
4 κς βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κούπες κόκκινο κρασί (να έχει «σώμα», ίσως Αγιωργίτικο)
1 φύλλο δάφνης
3 κς ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό
½ κγ ξερό θυμάρι
150 γρ. περίπου μανιτάρια (προτιμείστε φρέσκα)
250 γρ. περίπου μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου

Διαδικασία:

Σε ένα μικρό μπωλ, αναμείξτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια καλύπτετε καλά το κρέας με το μείγμα.

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρέας και ροδίστε το καλά από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο, αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο πιάτο.

Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και με λίγο βούτυρο (και αφού αυτό κάψει και αφρίσει) ρίχνετε τα μανιτάρια. Σοτάρετε ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν το καφέ χρώμα χωρίς όμως να μαραθούν και να βράσουν. Τα αποσύρετε και αυτά σε ένα πιάτο.

Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά προσθέστε το ξερό κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο. Σωτάρετέ τα για 5–10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το κρασί, την δάφνη, τον μαιντανό, το θυμάρι και ζωμό από τα μανιτάρια. Ρίξτε από πάνω το κρέας.

Μαγειρέψτε, με κλειστό καπάκι, στους 180C για περίπου 2μιση ώρες.
Βγάλτε το καπάκι, προσθέστε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 30 λεπτά περίπου.
Το κρέας είναι έτοιμο αν τρυπιέται με άνεση.

Ταιριάζει εξαιρετικά με βραστές ή τηγανιτές πατάτες, ζυμαρικά και ρύζι.

queen.gr

 


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...