Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Αλμυρά | Κρέας | συνταγή: Μοσχάρι Μπουργκινιόν

συνταγή: Μοσχάρι Μπουργκινιόν

21 Αυγούστου 2012
συνταγή: Μοσχάρι Μπουργκινιόν

Τα υλικά για τη συνταγή:

¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ αλάτι
½ κγ τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό περίπου μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο, σπάλα ή μπριζόλα) κομμένο σε κύβους
4 κς βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κούπες κόκκινο κρασί (να έχει «σώμα», ίσως Αγιωργίτικο)
1 φύλλο δάφνης
3 κς ψιλοκομμένο φρέσκο μαιντανό
½ κγ ξερό θυμάρι
150 γρ. περίπου μανιτάρια (προτιμείστε φρέσκα)
250 γρ. περίπου μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου

Διαδικασία:

Σε ένα μικρό μπωλ, αναμείξτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια καλύπτετε καλά το κρέας με το μείγμα.

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρέας και ροδίστε το καλά από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο, αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο πιάτο.

Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και με λίγο βούτυρο (και αφού αυτό κάψει και αφρίσει) ρίχνετε τα μανιτάρια. Σοτάρετε ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν το καφέ χρώμα χωρίς όμως να μαραθούν και να βράσουν. Τα αποσύρετε και αυτά σε ένα πιάτο.

Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά προσθέστε το ξερό κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο. Σωτάρετέ τα για 5–10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το κρασί, την δάφνη, τον μαιντανό, το θυμάρι και ζωμό από τα μανιτάρια. Ρίξτε από πάνω το κρέας.

Μαγειρέψτε, με κλειστό καπάκι, στους 180C για περίπου 2μιση ώρες.
Βγάλτε το καπάκι, προσθέστε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 30 λεπτά περίπου.
Το κρέας είναι έτοιμο αν τρυπιέται με άνεση.

Ταιριάζει εξαιρετικά με βραστές ή τηγανιτές πατάτες, ζυμαρικά και ρύζι.

queen.gr

 


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1 ρολό ψαρονέφρι γύρω στα 600 με 800 γραμμάρια 1 κυδώνι κομμένο σε 6-8 κομμάτια 1 ποτηράκι κονιάκ Λίγο κόλιανδρο σε σκόνη 1 κουταλιά ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1 κιλό μοσχαράκι χτένι 3-4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 8 καρότα κομμένα στα 2 ή 3 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 4-5 μέτριες ντομάτες κομμένες ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 1 1/2 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά ή χτένι Ελαιόλαδο1 φλ. λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί 1 ξερό φύλλο δάφνης ή 1 κλωνάρι ...

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Το χρώμα που φοράμε λέει πολλά για το χαρακτήρα και τις προθέσεις μας. Έχει τη δύναμη να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα μας αλλά και τη ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Τόσο αλάτι πρέπει να τρως κάθε μέρα σύμφωνα με τους ειδικούς!
Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι δεν τρως πολύ αλάτι στην καθημερινότητά σου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να κάνεις σωστούς υπολογισμούς ...  
Έρευνα: Το 1/3 των γυναικών που αυτοκτονούν παγκοσμίως είναι Ινδές
Δημοσιεύτηκε στην βρετανική επιθεώρηση «Lancet»  - Η απογοήτευση στο γάμο παίζει καταλυτικό ρόλο στις αυτοκτονίες- Σήμερα, το 20% των γυναικών στην Ινδία παντρεύονται προτού ...  
Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη
«Ετήσιος έλεγχος του προστάτη: Γιατί η πρόληψη είναι πολιτισμός!». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της ενημερωτικής εκστρατείας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου ...  
Αντισταθείτε στην εγωιστική παρόρμηση ότι για όλα φταίει ο άλλος!
Όλοι όσοι έχουμε την εμπειρία μίας μακροχρόνιας σχέσης γνωρίζουμε ότι η διατήρηση της, το να κρατηθεί η φλόγα της, δεν είναι ούτε εύκολο, ...  
6 ταξιδιωτικοί στόχοι που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα
Ιδέες για το τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες και τι πρέπει να έχουν, υπάρχουν μέσα στην κουλτούρας μας. Αυτοί οι άγραφοι κανόνες ...