Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Αλμυρά | Θαλασσινά | womantime-cooking time:"Φιλέτο γλώσσα με λιαστές ντομάτες και κάπαρη "

womantime-cooking time:"Φιλέτο γλώσσα με λιαστές ντομάτες και κάπαρη "

18 Ιουλίου 2015
womantime-cooking time:"Φιλέτο γλώσσα με λιαστές ντομάτες και κάπαρη "

Τα υλικά για τη συνταγή!

  • 1,2 κιλά γλώσσα ολόκληρη, χωρίς πέτσα και κεφάλι (4 τμχ.)
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζωμό ψάρι
  • 20 γρ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
  • 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες ζουλιέν
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο

Διαδικασία:

Αλατίζουμε τις γλώσσες και από τις 2 πλευρές, αλευρώνουμε και τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το ψάρι στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις 2 πλευρές.

Μεταφέρουμε τις γλώσσες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερές.

Αφαιρούμε από το τηγάνι τα λίπη, προσθέτουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να αρχίσει να μυρίζει σαν καβουρδισμένο φουντούκι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες, το ξύσμα του λεμονιού και τα βότανα.

Ξεκοκαλίζουμε το ψάρι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα της λιαστής ντομάτας.

Γ. Λουκάκος


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...