Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Αλμυρά | Θαλασσινά | womantime-cooking time:"Συναγρίδα με αγγουράκια τουρσί"

womantime-cooking time:"Συναγρίδα με αγγουράκια τουρσί"

06 Μαϊου 2015
womantime-cooking time:"Συναγρίδα με αγγουράκια τουρσί"

Τα υλικά για τη συνταγή:

6 φέτες ψάρι, συναγρίδα ή άλλο
• 6 αγγουράκια τουρσί
• 2 λεμόνια, ο χυμός τους
• 1 κιλό χόρτα ραδίκια ή άλλο
• Αρκετό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά ξίδι
• 3 κουταλιές τριμμένο σέλινο
• 2 κουταλιές τριμμένο μαϊντανό
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο σκορδοπίπερο
• Αλάτι

Διαδικασία:

1. Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις στεγνώνουμε να μην έχουν νερά και τις πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά & βότανα.

2. Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.

3. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα χόρτα σε αλατόνερο και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Τα περιχύνουμε με λάδι και τον χυμό από το ένα λεμόνι.

4. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα που θα περιχύσουμε το ψάρι: ρίχνουμε στο μπλέντερ τα αγγουράκια τουρσί, τα υπόλοιπα μπαχαρικά & βότανα, το ξίδι και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

5. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις φέτες του ψαριού, όσο ακόμα είναι ζεστές και σερβίρουμε μαζί με τα χόρτα.

govastileto.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή! 1,2 κιλά γλώσσα ολόκληρη, χωρίς πέτσα και κεφάλι (4 τμχ.) 200 γρ. αλεύρι 100 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. ζωμό ψάρι ...
  • image

    Συνταγή για 4 άτομα Υλικά: 20 σαρδέλες μεγάλες (χωρίς κόκκαλο) 200 γραμ. αλεύρι 200 γρ. Κορν φλαουρ 300 γρ.γαλέτα χονδροκομμένη 300 γρ.σιμιγδάλι χονδρό αλάτι-πιπέρι λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση: Βάζουμε ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 2 φιλέτα γλώσσας καθαρισμένααλάτιπιπέριΑλεύριΈξτρα παρθένο ελαιόλαδο (ή ελαιόλαδο)4 κουταλιές βούτυρο1 κουταλιά της σούπας λεμόνι (μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα ανάλογα με ...

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...