Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Αλμυρά | Ορεκτικά και άλλα | womantime-cooking time: ''Pizza με γλυκοπατάτες, pesto και ρόκα''

womantime-cooking time: ''Pizza με γλυκοπατάτες, pesto και ρόκα''

08 Ιανουαρίου 2016
womantime-cooking time: ''Pizza με γλυκοπατάτες, pesto και ρόκα''

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια γλυκοπατάτες σε κύβους (ψημένες μέχρι να μαλακώσουν)
  • ¾ φλιτζανιού pesto
  • 1 φλιτζάνι bacon τηγανισμένο και κομμένο σε κύβος
  • 1 φλιτζάνι κοτόπουλο σε λεπτά κομμάτια
  • ½ κρεμμύδι (μεσαίο) ψιλοκομμένο
  • Φρέσκια ρόκα
  • ½ φλιτζάνι καρύδια θρυμματισμένα
  • 1 φλιτζάνι τυρί mozzarella
  • ½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • Ζύμη για pizza

 

Για τη ζύμη:

  • 1 πακέτο προζύμι
  • ¼ κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο επιπλέον για το ζύμωμα)
  • ½ κ.σ. αλάτι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε το προζύμι και τη ζάχαρη. Ρίξτε ζεστό νερό και ανακατέψτε απαλά. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα με το προζύμι και ανακατέψτε μέχρι να είναι έτοιμο να ζυμωθεί. Ρίξτε αλεύρι στο πάγκο εργασίας και πλάστε τη ζύμη για 1-2 λεπτά. Αν η ζύμη κολλάει ρίξτε επιπλέον αλεύρι από πάνω. Κάντε την μια μπάλα με τα χέρια σας και απλώστε την ομοιόμορφα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Απλώστε το pesto πάνω στη ζύμη, από τη μέση προς τις άκρες. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι, το μπέικον, το κοτόπουλο και τα καρύδια και ρίξτε από πάνω τα τυριά. Τοποθετήστε στο προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να λιώσει το τυρί. Βγάλτε τη pizza από το φούρνο και ρίξτε από πάνω τη ρόκα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Αφήστε την να κρυώσει, κόψτε την σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή: jenny.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του • 1 κουτάκι μπίρα (330 ml) • 1 κουτ. σούπας αλάτι • 1 κονσέρβα των 420 γρ. γλυκό καλαμπόκι Διαδικασία: Προθερμαίνουμε το ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή; 1 μέτριο κολοκύθι περασμένο στο τρίφτη 100 γρ καλαμπόκι 1κ.σ τζίντζερ φρέσκο , ψιλοκομμένο Χυμό από μισό λεμόνι 3 κ.σ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Σπορέλαιο ...
  • image

    Τα υλικά: 1 μπούτι αρνίσιο 2,5 kg Για τη ζύμη ψωμιού 500 γρ. αλεύρι σκληρό1 φακ. ξηρή μαγιά300 ml νερό χλιαρό (όχι καυτό και κάψει τη μαγιά)½ ...

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...