Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Αλμυρά | Ορεκτικά και άλλα | womantime-cooking time: ''Αρνί σε ζύμη ψωμιού''

womantime-cooking time: ''Αρνί σε ζύμη ψωμιού''

06 Ιανουαρίου 2016
womantime-cooking time: ''Αρνί σε ζύμη ψωμιού''

Τα υλικά:

1 μπούτι αρνίσιο 2,5 kg

Για τη ζύμη ψωμιού

500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 φακ. ξηρή μαγιά
300 ml νερό χλιαρό (όχι καυτό και κάψει τη μαγιά)
½ κ.γ. ζάχαρη
1,5 κ.γ. αλάτι
4 κλωνάρια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα χωρίς τα κοτσάνια
20 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένα χωρίς τα κοτσάνια

Για τη μαρινάδα

50 ml ελαιόλαδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
φλούδα από 1 λεμόνι
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία:

Για τη ζύμη

Στο μίξερ βάζουμε το νερό μαζί με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στο νερό.

Προσθέτουμε το αλάτι και τα ψιλοκομμένα αρωματικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια ωραία ελαστική ζύμη.

Τη βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί για 45 λεπτά με 1 ώρα.

Για τη μαρινάδα

Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τη φλούδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε να λιώσουν όλα τα υλικά.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω στο κρέας και κάνουμε μασάζ πάνω στο κρέας.

Τυλίγουμε με λαδόκολλα το κρέας μας και ρολάρουμε σαν καραμελίτσα.

Ρολάρουμε και αλουμινόχαρτο πάνω από τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 1,5 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το αρνί

Αυξάνουμε στους 180 βαθμούς το φούρνο μας.
Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο. Θέλουμε έναν κύκλο πάχους 3 χιλιοστών περίπου.
Βάζουμε το αρνί πάνω στην ανοιγμένη ζύμη και διπλώνουμε τη ζύμη αγκαλιάζοντας το αρνί. Καλό είναι να βάλουμε λίγο νερό στις άκρες της ζύμης για να κλείσει καλά.
Τοποθετούμε το αρνί σε ένα ταψί που να έχει λαδόκολλα. Αν μας έχει μείνει ζύμη κάνουμε κανένα διακοσμητικό λουλουδάκι και το κολλάμε από πάνω. Αν θέλουμε αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό τη ζύμη από πάνω για επιπλέον χρώμα.
Ψήνουμε για μιάμιση ώρα και καλό είναι να αφήσουμε το αρνί να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το ανοίξουμε.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά γύρω γύρω την κρούστα προσέχοντας να μην κόψουμε και το αρνί και αφήνουμε να ξεφύγουν τα αρώματα του φαγητού πάνω στο τραπέζι.
Σερβίρουμε κόβοντας σε μερίδες το αρνί μας.

akispetretzikis.com

 


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Τι να αλλάξεις το νέο έτος – 7 Αλλαγές για καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία

Τι να αλλάξεις το νέο έτος – 7 Αλλαγές για καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία

Με την έναρξη κάθε νέας χρονιάς μπορούμε να ανανεωνόμαστε εσωτερικά και εξωτερικά, να γεμίζουμε με όμορφα συναισθήματα τόσο εμάς όσο και τους αγαπημένους ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Άλλο ένα φεστιβάλ σοκολάτας έρχεται τον Φεβρουάριο
Για όσους δεν έχουν βρεθεί σε κάποιο φεστιβάλ σοκολάτας τους προηγούμενους μήνες, ας σημειώσουν στην ατζέντα τους του 2ο Φεστιβάλ Σοκολάτας που πλησιάζει. Δύσκολα ...  
Γιατί η σωματική δραστηριότητα προστατεύει από τον ξαφνικό καρδιακό θάνατο
Ομάδα ερευνητών από τα τμήματα Φυσικοθεραπείας, Ιατρικής και Ηλεκτρονικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Βαλένθια δημοσίευσε μια έρευνα για το ρόλο που παίζει η ...  
Προσλήψεις – Δημόσιο: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες ...  
Νέο σύστημα διορισμών: Τι αναφέρεται για την παιδαγωγική επάρκεια
Πρόσθετο προσόν θα αποτελεί η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια για την πλήρωση των κενών θέσεων. Όσοι τη διαθέτουν πριν τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων προτάσσονται ...  
Ηράκλειο: Πρόγραμμα ανακύκλωσης χριστουγεννιάτικων δέντρων από το δήμο
«Έχεις φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο; Μην το πετάξεις, ανακύκλωσέ το». Με το σύνθημα αυτό καλούνται οι Ηρακλειώτες να συμμετέχουν σε ένα ακόμη πρόγραμμα που ...