Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | ''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis

''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis

02 Ιουνίου 2018
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 70 γρ. κορν φλάουρ 1 πρέζα αλάτι ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι

Για τη γέμιση

150 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. άχνη ζάχαρη 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης 250 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το νερό και το βούτυρο (προσοχή το βούτυρο να μην είναι καυτό). Αφού έχει αφρατέψει το μείγμα μας, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ και το αλάτι (προσοχή όλα να ειναι κοσκινισμένα). Χτυπάμε όλα τα υλικά μας μαζί στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από μισό λεμόνι. Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο του ενός ταψιού 30x35 εκ. Ψήνουμε το παντεσπάνι για 7-10 λεπτά. Ελέγχουμε άμα είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα. Αφαιρούμε το παντεσπάνι από το ταψί μαζί με τη λαδόκολλα. Μέχρι να κρυώσει, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.

Για τη γέμιση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια  μέχρι να αφρατέψει. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φιστίκι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Για τη συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο ίσια κομμάτια. Στο ένα κομμάτι προσθέτουμε τη γέμιση και στρώνουμε ομοιόμορφα. Τέλος, προσθέτουμε (καπακώνουμε) το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε ίσα κομμάτι

Πηγή: akispetretzikis.com


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...