Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | ''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis

''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis

02 Ιουνίου 2018
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 70 γρ. κορν φλάουρ 1 πρέζα αλάτι ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι

Για τη γέμιση

150 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. άχνη ζάχαρη 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης 250 γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το νερό και το βούτυρο (προσοχή το βούτυρο να μην είναι καυτό). Αφού έχει αφρατέψει το μείγμα μας, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ και το αλάτι (προσοχή όλα να ειναι κοσκινισμένα). Χτυπάμε όλα τα υλικά μας μαζί στο μίξερ. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από μισό λεμόνι. Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο του ενός ταψιού 30x35 εκ. Ψήνουμε το παντεσπάνι για 7-10 λεπτά. Ελέγχουμε άμα είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα. Αφαιρούμε το παντεσπάνι από το ταψί μαζί με τη λαδόκολλα. Μέχρι να κρυώσει, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.

Για τη γέμιση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια  μέχρι να αφρατέψει. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φιστίκι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Για τη συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο ίσια κομμάτια. Στο ένα κομμάτι προσθέτουμε τη γέμιση και στρώνουμε ομοιόμορφα. Τέλος, προσθέτουμε (καπακώνουμε) το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε ίσα κομμάτι

Πηγή: akispetretzikis.com


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Συστατικά 150 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου 15 γρ. μαγιά ξερή 500 γρ. αλεύρι σκληρό ή αλεύρι για τσουρέκια 10-15 γρ. μαχλέπι ½ κ.σ. ζάχαρη 1,5 γρ. μαστίχα 5 σπόρους κακουλέ/κάρδαμο 1 πρέζα ...
  • image

    Συστατικά: 300 γρ. βούτυρο 15 γρ. αλάτι 2 αυγά 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο + 50 γρ. για το πασπάλισμα 500 γρ. αλεύρι 2 γρ. μπέικιν πάουντερ   Μέθοδος Εκτέλεσης: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο750 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας, μαλακωμένο1 φλιτζάνι ...

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ρούχων που επιλέγεις να φορέσεις

Το χρώμα που φοράμε λέει πολλά για το χαρακτήρα και τις προθέσεις μας. Έχει τη δύναμη να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα μας αλλά και τη ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Τόσο αλάτι πρέπει να τρως κάθε μέρα σύμφωνα με τους ειδικούς!
Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι δεν τρως πολύ αλάτι στην καθημερινότητά σου αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να κάνεις σωστούς υπολογισμούς ...  
Έρευνα: Το 1/3 των γυναικών που αυτοκτονούν παγκοσμίως είναι Ινδές
Δημοσιεύτηκε στην βρετανική επιθεώρηση «Lancet»  - Η απογοήτευση στο γάμο παίζει καταλυτικό ρόλο στις αυτοκτονίες- Σήμερα, το 20% των γυναικών στην Ινδία παντρεύονται προτού ...  
Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη
«Ετήσιος έλεγχος του προστάτη: Γιατί η πρόληψη είναι πολιτισμός!». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της ενημερωτικής εκστρατείας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου ...  
Αντισταθείτε στην εγωιστική παρόρμηση ότι για όλα φταίει ο άλλος!
Όλοι όσοι έχουμε την εμπειρία μίας μακροχρόνιας σχέσης γνωρίζουμε ότι η διατήρηση της, το να κρατηθεί η φλόγα της, δεν είναι ούτε εύκολο, ...  
6 ταξιδιωτικοί στόχοι που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα
Ιδέες για το τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες και τι πρέπει να έχουν, υπάρχουν μέσα στην κουλτούρας μας. Αυτοί οι άγραφοι κανόνες ...