Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | ''Μοναστηριακός νηστήσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς''

''Μοναστηριακός νηστήσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς''

17 Μαρτίου 2018
''Μοναστηριακός νηστήσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς''

Υλικά:

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
½ φλιτζάνι σταφίδα σουλτανίνα

Για το σιρόπι

2 ½ φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι

Για το σερβίρισμα

Λίγο σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι σε μία κατσαρόλα και το βράζουμε για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε και το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το χαλβά

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε ξεχωριστή κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα δύο είδη σιμιγδαλιού. Προσθέτουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα και καβουρδίζουμε τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το σιμιγδάλι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα σιγά - σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνοντας τη φωτιά στο ελάχιστο. Πλέον, το γλυκό μας, δε χρειάζεται βράσιμο. Όταν ο χαλβάς πιεί όλα τα υγρά του, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε μια πετσέτα κουζίνας, μέχρι να κρυώσει λίγο.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε το σιρόπι της καραμέλας ή το σιρόπι σοκολάτας στον πάτο μιας φόρμας και από πάνω το χαλβά πιέζοντάς τον να γεμίσει τη φόρμα, χωρίς να αφήσει κενά. Περιμένουμε να κρυώσει και γυρίζουμε τη φόρμα σε ένα δίσκο. Εναλλακτικά, βάζουμε το χαλβά σε μικρά δοχεία, σαν αυτά που βάζουμε την κρέμα καραμελέ.

tastyday.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...