Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | womantime-cooking time: ''Ριζότο με θαλασσινά''

womantime-cooking time: ''Ριζότο με θαλασσινά''

03 Ιουνίου 2017
womantime-cooking time: ''Ριζότο με θαλασσινά''
Συστατικά
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών(2 κύβοι λαχανικών διαλυμμένοι σε 1 λίτρο νερό)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 κοτσάνια σέλινο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 καλή πρέζα ζάχαρη
  • 300 γρ. ρύζι, για ριζότο
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 600 γρ. θαλασσινά (μύδια, καλαμαράκια-καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, 8 μεσαίου μεγέθους γαρίδες - χωρίς κέλυφος, κυδώνια)
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ χυμό λεμόνι
  • 100-200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ματσάκι άγρια ρόκα για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε ένα βαθύ αντικολητκό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τις γαρίδες. Αφήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε μεριά, για να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη
  • Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια μας. Αφήνουμε για ένα λεπτό από την κάθε μεριά, για να πάρουν χρυσαφί χρώμα, αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με τις γαρίδες.
  • Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι, το σέλερυ και τα καρότα και τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  • Τα αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντάς το καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί και να φύγει όλο το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε ζωμό (2 κουταλιές), ίσα ίσα να καλύψουμε το ριζότο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί.
  • Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε ακόμα 2 κουταλιές και αφήνουμε να εξατμιστεί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός (κρατάμε 1 κουταλιά ζωμό για τη συνέχεια). Η διαδικασία θα κρατήσει 15 περίπου λεπτά.
  • 2-3 λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία,  προσθέτουμε τις γαρίδες, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα κυδώνια και την τελευταία κουταλιά ζωμό.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά  προσθέτουμε δεντρολίβανο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με ρόκα!

Πηγή: akispetretzikis.com


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

5 απλοί τρόποι να αυξήσεις την αυτοεκτίμηση σου

5 απλοί τρόποι να αυξήσεις την αυτοεκτίμηση σου

Με τον όρο χαμηλή αυτοεκτίμηση αναφερόμαστε σε μια κατάσταση, όπου το άτομο δεν έχει αρκετή αυτοπεποίθηση και αυτό επηρεάζει τους περισσότερους τομείς ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Circle bags: Γιατί οι στρογγυλές τσάντες είναι το επόμενο must-have
Ξεχωρίζοντας και μόνο λόγω σχήματος, δίνουν μια παιχνιδιάρικη και chic πινελιά σε κάθε outfit Μπορεί τίποτα να μη συγκρίνεται με την πολυτέλεια και τον "επαγγελματισμό" που ...  
Εξωσωματικές: Ποια χώρα έχει την πρωτιά;
Ξέρετε ποια χώρα έχει την πρωτιά στις εξωσωματικές; Η Ισπανία είναι η πιο ενεργή χώρα στην Ευρώπη στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ακολουθούμενη από τη ...  
Εξαφάνισε τις πανάδες με ένα συστατικό που υπάρχει στην κουζίνα σου
Ταλαιπωρείσαι από πανάδες; Ήξερες πως το ξίδι από μηλίτη, το μηλόξιδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κηλίδων που εμφανίζονται όσο μεγαλώνουμε (αυτά ...  
10 τραγούδια που θα μας κάνουν να κλάψουμε το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου
Γιατί το να είσαι ερωτευμένος την ημέρα των ερωτευμένων είναι πολύ κλισέ Είναι πολλοί εκείνοι που θα περάσουν το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου πηγαίνοντας για φαγητό, ...  
Κατάθλιψη υψηλής λειτουργικότητας: Τα 7 πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα
Η κατάθλιψη είναι μια συχνότατη ψυχική νόσος που όμως επηρεάζει τον κάθε άνθρωπο διαφορετικά. Κοινός παρονομαστής των διαφόρων εκφάνσεών της είναι μεν η επίμονη θλίψη, ωστόσο ...