Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | womantime-cooking time: ''Ριζότο με θαλασσινά''

womantime-cooking time: ''Ριζότο με θαλασσινά''

03 Ιουνίου 2017
womantime-cooking time: ''Ριζότο με θαλασσινά''
Συστατικά
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών(2 κύβοι λαχανικών διαλυμμένοι σε 1 λίτρο νερό)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 κοτσάνια σέλινο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 καλή πρέζα ζάχαρη
  • 300 γρ. ρύζι, για ριζότο
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 600 γρ. θαλασσινά (μύδια, καλαμαράκια-καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, 8 μεσαίου μεγέθους γαρίδες - χωρίς κέλυφος, κυδώνια)
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ χυμό λεμόνι
  • 100-200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ματσάκι άγρια ρόκα για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε ένα βαθύ αντικολητκό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τις γαρίδες. Αφήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε μεριά, για να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη
  • Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια μας. Αφήνουμε για ένα λεπτό από την κάθε μεριά, για να πάρουν χρυσαφί χρώμα, αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με τις γαρίδες.
  • Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι, το σέλερυ και τα καρότα και τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  • Τα αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντάς το καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί και να φύγει όλο το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε ζωμό (2 κουταλιές), ίσα ίσα να καλύψουμε το ριζότο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί.
  • Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε ακόμα 2 κουταλιές και αφήνουμε να εξατμιστεί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός (κρατάμε 1 κουταλιά ζωμό για τη συνέχεια). Η διαδικασία θα κρατήσει 15 περίπου λεπτά.
  • 2-3 λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία,  προσθέτουμε τις γαρίδες, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα κυδώνια και την τελευταία κουταλιά ζωμό.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά  προσθέτουμε δεντρολίβανο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με ρόκα!

Πηγή: akispetretzikis.com


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Τι λένε τα άστρα για τον Ιούνιο 2017;

Τι λένε τα άστρα για τον Ιούνιο 2017;

- Μύρισε καλοκαιράκι και ο Άρης είπε να μας φέρει μια θαλασσινή αύρα, μπαίνοντας στον υδάτινο Καρκίνο στις 4/6, 7:16 μμ. Τόσο εσείς, τα Καβούρια, ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

2ο Athens Tango Week 9-14 Ιουνίου 2017
Το Athens Tango Week, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ανάδειξη της ποιότητας και της ουσίας του Aργεντίνικου Tango, ξεκινάει για δεύτερη χρονιά από το ...  
Εγκαινιάστηκε το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στη Νέα Παραλία της πόλης. Νωρίτερα, τελέστηκε αγιασμός και ακούστηκαν τραγούδια από την μπάντα ...  
Διήμερα γεμάτα θέατρο σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο
Τα Παρασκευοσάββατα στο Μικρό και το Μεγάλο Αργολικό θέατρο είναι μία από τις καλοκαιρινές συνήθειες των φανατικών θεατρόφιλων που προσπαθούν να συνδυάσουν το ...  
Η ευαισθησία είναι αρετή των δυνατών ανθρώπων
Της Λίτσας Φιλίππου Η ευαισθησία είναι αρετή των δυνατών ανθρώπων. Εκείνων που το ανάστημα της ψυχής τους, ξεπερνά τη σκιά τους. Η ισχυρή προσωπικότητά ...  
Αυτά τα σνακ έχουν μέχρι 100 θερμίδες
Όλοι έχουμε λιγούρες κατά καιρούς. Κάποιοι θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό και κάποιοι άλλοι αναζητάμε κάτι αλμυρό. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν ...