Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | womantime-cooking time: ''Ριζότο με θαλασσινά''

womantime-cooking time: ''Ριζότο με θαλασσινά''

03 Ιουνίου 2017
womantime-cooking time: ''Ριζότο με θαλασσινά''
Συστατικά
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών(2 κύβοι λαχανικών διαλυμμένοι σε 1 λίτρο νερό)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 κοτσάνια σέλινο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 καλή πρέζα ζάχαρη
  • 300 γρ. ρύζι, για ριζότο
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 600 γρ. θαλασσινά (μύδια, καλαμαράκια-καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, 8 μεσαίου μεγέθους γαρίδες - χωρίς κέλυφος, κυδώνια)
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ χυμό λεμόνι
  • 100-200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ματσάκι άγρια ρόκα για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε ένα βαθύ αντικολητκό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τις γαρίδες. Αφήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε μεριά, για να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη
  • Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια μας. Αφήνουμε για ένα λεπτό από την κάθε μεριά, για να πάρουν χρυσαφί χρώμα, αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με τις γαρίδες.
  • Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι, το σέλερυ και τα καρότα και τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  • Τα αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντάς το καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί και να φύγει όλο το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε ζωμό (2 κουταλιές), ίσα ίσα να καλύψουμε το ριζότο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί.
  • Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε ακόμα 2 κουταλιές και αφήνουμε να εξατμιστεί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός (κρατάμε 1 κουταλιά ζωμό για τη συνέχεια). Η διαδικασία θα κρατήσει 15 περίπου λεπτά.
  • 2-3 λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία,  προσθέτουμε τις γαρίδες, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα κυδώνια και την τελευταία κουταλιά ζωμό.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά  προσθέτουμε δεντρολίβανο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με ρόκα!

Πηγή: akispetretzikis.com


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

Σκάνδαλο στη Eurovision 2018: τραγουδιστής αποκαλύπτει πώς εξαγοράστηκαν οι Επιτροπές

Σκάνδαλο στη Eurovision 2018: τραγουδιστής αποκαλύπτει πώς εξαγοράστηκαν οι Επιτροπές

Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε με τις δηλώσεις του Mladen Lukić, μέλος των Balkanika, που εκπροσώπησαν φέτος τη Σερβία στο διαγωνισμό της Eurovision. Μιλώντας στην εκπομπή ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Style Match: Η νέα εφαρμογή της Google θα αναγνωρίζει το κάθε outfit που βλέπεις στο δρόμο
Και θα μπορείς να το κανεις δικό σου την ίδια στιγμή!   Πόσες (μα πόσες) φορές έχεις δει κάποιο outfit στο δρόμο και έχεις αναρωτηθεί για ...  
Σκάνδαλο στη Eurovision 2018: τραγουδιστής αποκαλύπτει πώς εξαγοράστηκαν οι Επιτροπές
Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε με τις δηλώσεις του Mladen Lukić, μέλος των Balkanika, που εκπροσώπησαν φέτος τη Σερβία στο διαγωνισμό της Eurovision. Μιλώντας στην εκπομπή ...  
Νέα στήριξη στην Ελλάδα για το προσφυγικό από σουηδή ευρωβουλευτή
Την ανάγκη να υπάρξει ένα «οργανωμένο σύστημα» στο ζήτημα της κατανομής προσφύγων και της χορήγησης ασύλου, καθώς «αυτό που έχουμε σήμερα, είναι ...  
Πότε το άγχος αποχωρισμού στο παιδί πρέπει να σας ανησυχεί
Το άγχος του αποχωρισμού συναντάται συνήθως σε μωρά και νήπια, όταν πρέπει να αποχωριστούν τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους έστω για λίγο. Αν ...  
womantime-cooking time: ''Patatas bravas με τσορίθο''
Οι patatas bravas σερβίρονται σαν τάπας, ζεστές ή κρύες   Υλικά (για 4 άτομα) 180 γρ. τσορίθο, ψιλοκομμένο 400 γρ. baby πατάτες, κομμένες σε μέτριες ροδέλες ½ κ.γ. κύμινο 1/4 ...