Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | womantime-cooking time: ''Ταραμοσαλάτα'' by Akis Petretzikis

womantime-cooking time: ''Ταραμοσαλάτα'' by Akis Petretzikis

19 Φεβρουαρίου 2017
womantime-cooking time: ''Ταραμοσαλάτα'' by Akis Petretzikis
Συστατικά
  • 200 γρ. ταραμά λευκό
  • 200 γρ. ψωμί, μόνο ψίχα
  • ξύσμα και χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 150 ml ελαιόλαδο (τουλάχιστον)
  • 500 ml νερό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 πρέζα μπούκοβο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό. Μάλλον δε θα χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου αλάτι διότι ο ταραμάς είναι αλμυρός.
  • Μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, το ψωμί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, 1 κ.γ. πάπρικα, το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι (ανάλογα την αρεσκεία μας), 100 ml ελαιόλαδο και χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε στο τέλος το ταραμά και χτυπάμε για να δέσει το μείγμα.
  • Προσέχουμε να δοκιμάζουμε όλη την ώρα και να προσθέσουμε επιπλέον λάδι αν χρειαστεί, πιπέρι και λεμόνι.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε τον ταραμά μας με ντάκο, ελιές, ντομάτα και να ρίξουμε από πάνω φρέσκο θυμάρι, ελαιόλαδο και μπούκοβο.

Πηγή: akispetretzikis.com


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Συστατικά 30 γρ. γάλα 1 μέτριο αυγό 60 γρ. σιρόπι αγαύης 80 γρ. φιστικοβούτυρο 1 κ.γ βανίλια 200 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη 30 γρ. κακάο ½ κ.γ αλάτι γάλα για το σερβίρισμα Μέθοδος Εκτέλεσης Προθερμαίνουμε τον ...
  • image

    Υλικά: 500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό βρασμένο και στραγγισμένο 1 δόση σάλτσα κιμά (βλ. συνταγή παστίτσιο) 2 φλ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες 5 αυγά 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) ...
  • image

    Συστατικά 150 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου 15 γρ. μαγιά ξερή 500 γρ. αλεύρι σκληρό ή αλεύρι για τσουρέκια 10-15 γρ. μαχλέπι ½ κ.σ. ζάχαρη 1,5 γρ. μαστίχα 5 σπόρους κακουλέ/κάρδαμο 1 πρέζα ...

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...