Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | womantime-cooking time: ''Λαζάνια φούρνου με πέστο βασιλικό''

womantime-cooking time: ''Λαζάνια φούρνου με πέστο βασιλικό''

22 Φεβρουαρίου 2016
womantime-cooking time: ''Λαζάνια φούρνου με πέστο βασιλικό''
Συστατικά

Για τη μπεσαμέλ

  • 600 γρ γάλα πλήρες
  • 30 γρ βούτυρο αγελάδας
  • 30 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

 

Για το πέστο

  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 120 γρ φύλλα βασιλικού
  • 30 γρ κουκουνάρι καβουρδισμένο ελαφρά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • ¾ κούπας παρμεζάνα ή μίξη παρμεζάνας και μυτζήθρα
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι

 

Για τα λαζάνια

  • 300 γρ λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο
  • λίγο βούτυρο για το ταψάκι
  • 1 κούπα παρμεζάνα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μπεσαμέλ

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  • Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

 

Για το πέστο

  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα ή το μείγμα τυριών και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.

 

Για τα λαζάνια

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25Χ35 εκ
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βάζουμε 2 -3 κουταλιές μπεσαμέλ στο ταψάκι μας και τις απλώνουμε παντού με τη ράχη ενός κουταλιού.
  • Τοποθετούμε μια σειρά από λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο γεμίζοντας τον πάτο από το ταψάκι μας. Αν χρειαστεί μπορούμε να κόψουμε μερικά από τα λαζάνια στο σχήμα που θέλουμε για να χωρέσουν καλά μέσα στο ταψάκι.
  • Πάνω από τα λαζάνια απλώνουμε άλλη μια στρώση μπεσαμέλ (περίπου ½ κούπα), από πάνω απλώνουμε 4 κ.σ. πέστο, και από πάνω σκορπίζουμε 2 κ.σ. παρμεζάνα.
  • Συνεχίστε με τα υπόλοιπα υλικά. Πάνω από την τελευταία σειρά με λαζάνια πρέπει να βάλουμε μπεσαμέλ, πέστο και παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το φαγητό και να γίνουν τα λαζάνια.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο και παρμεζάνα.

 

Πηγή: akispetretzikis.com



Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

5 απλοί τρόποι να αυξήσεις την αυτοεκτίμηση σου

5 απλοί τρόποι να αυξήσεις την αυτοεκτίμηση σου

Με τον όρο χαμηλή αυτοεκτίμηση αναφερόμαστε σε μια κατάσταση, όπου το άτομο δεν έχει αρκετή αυτοπεποίθηση και αυτό επηρεάζει τους περισσότερους τομείς ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

Circle bags: Γιατί οι στρογγυλές τσάντες είναι το επόμενο must-have
Ξεχωρίζοντας και μόνο λόγω σχήματος, δίνουν μια παιχνιδιάρικη και chic πινελιά σε κάθε outfit Μπορεί τίποτα να μη συγκρίνεται με την πολυτέλεια και τον "επαγγελματισμό" που ...  
Εξωσωματικές: Ποια χώρα έχει την πρωτιά;
Ξέρετε ποια χώρα έχει την πρωτιά στις εξωσωματικές; Η Ισπανία είναι η πιο ενεργή χώρα στην Ευρώπη στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ακολουθούμενη από τη ...  
Εξαφάνισε τις πανάδες με ένα συστατικό που υπάρχει στην κουζίνα σου
Ταλαιπωρείσαι από πανάδες; Ήξερες πως το ξίδι από μηλίτη, το μηλόξιδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κηλίδων που εμφανίζονται όσο μεγαλώνουμε (αυτά ...  
10 τραγούδια που θα μας κάνουν να κλάψουμε το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου
Γιατί το να είσαι ερωτευμένος την ημέρα των ερωτευμένων είναι πολύ κλισέ Είναι πολλοί εκείνοι που θα περάσουν το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου πηγαίνοντας για φαγητό, ...  
Κατάθλιψη υψηλής λειτουργικότητας: Τα 7 πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα
Η κατάθλιψη είναι μια συχνότατη ψυχική νόσος που όμως επηρεάζει τον κάθε άνθρωπο διαφορετικά. Κοινός παρονομαστής των διαφόρων εκφάνσεών της είναι μεν η επίμονη θλίψη, ωστόσο ...