Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | womantime-cooking time: ''Λαζάνια φούρνου με πέστο βασιλικό''

womantime-cooking time: ''Λαζάνια φούρνου με πέστο βασιλικό''

22 Φεβρουαρίου 2016
womantime-cooking time: ''Λαζάνια φούρνου με πέστο βασιλικό''
Συστατικά

Για τη μπεσαμέλ

  • 600 γρ γάλα πλήρες
  • 30 γρ βούτυρο αγελάδας
  • 30 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

 

Για το πέστο

  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 120 γρ φύλλα βασιλικού
  • 30 γρ κουκουνάρι καβουρδισμένο ελαφρά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • ¾ κούπας παρμεζάνα ή μίξη παρμεζάνας και μυτζήθρα
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι

 

Για τα λαζάνια

  • 300 γρ λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο
  • λίγο βούτυρο για το ταψάκι
  • 1 κούπα παρμεζάνα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μπεσαμέλ

  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  • Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

 

Για το πέστο

  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα ή το μείγμα τυριών και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.

 

Για τα λαζάνια

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25Χ35 εκ
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βάζουμε 2 -3 κουταλιές μπεσαμέλ στο ταψάκι μας και τις απλώνουμε παντού με τη ράχη ενός κουταλιού.
  • Τοποθετούμε μια σειρά από λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο γεμίζοντας τον πάτο από το ταψάκι μας. Αν χρειαστεί μπορούμε να κόψουμε μερικά από τα λαζάνια στο σχήμα που θέλουμε για να χωρέσουν καλά μέσα στο ταψάκι.
  • Πάνω από τα λαζάνια απλώνουμε άλλη μια στρώση μπεσαμέλ (περίπου ½ κούπα), από πάνω απλώνουμε 4 κ.σ. πέστο, και από πάνω σκορπίζουμε 2 κ.σ. παρμεζάνα.
  • Συνεχίστε με τα υπόλοιπα υλικά. Πάνω από την τελευταία σειρά με λαζάνια πρέπει να βάλουμε μπεσαμέλ, πέστο και παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το φαγητό και να γίνουν τα λαζάνια.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο και παρμεζάνα.

 

Πηγή: akispetretzikis.com



Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...